stonhand ' Alıntı:Söz konusu sınavlarda başarılı olamayanlar veya sınava katılmayanlar ise sadece serbest muhasebeci unvanı ile çalışabilirler, "serbest muhasebeci mali müşavir" unvanını kullanamazlar. Bunlar, 2 nci maddenin (A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde belirtilen işleri yapamazlar, 45 inci maddede belirtilen yasaklara uymak zorunda olup, meslek mensuplarına ilişkin düzenlemelere tabi tutulurlar. Ayrıca, bunların yapacakları iş ve işlemler karşılığında alacakları ücretler 46 ncı maddeye göre tespit edilmeye devam edilir.
Sn sıkılgan yukarıda zaten bunlar derken özel SMMM sınavından başarılı olamayıpda SM kalanlar b ve c maddesindeki işleri yapamazlar demiştir yoksa şuan özel SMMM ler çatır çatır rapor yazmaktadır adamların ruhsatının hiçbir yerinde özel yazısı yok, tabelalarında özel ibaresi yok.
Benim bildiğim ve yukarıdaki yazana göre Sadece YMM ve bağımsız denetçi olamıyorlar geriye kalan herşeyi bir güzel yapabiliyorlar sizin alıntınız benim tezimi çürüteceğine tersine desteklemiş ;D ;D
aydinay ' Alıntı:ilgili üniversitelerin 4 yıllık bölümlerin mezun olan veya bu bölümlerde yüksek lisans yapan özel smmm'lerin normal smmm'den hiç bir farkı yok. Ymm olmak da buna dahil.
sıkılgan ' Alıntı:battibalikyangider ' Alıntı:Ben tam tersi görüşteyim. Meslekte gruplar 2'ye bölünmüş durumda tıpkı siyasi yapıda olduğu gibi, bir grup bir parti diğer grup bir parti ile dirsek teması halinde, amaç meslekle ilgili iyileştirmeler vb gibi konular yerine her iki gruptada siyasi ikbal meselesi haline dönmüş durumda iyice.
Bunda onun payı vardı bunun payı vardı, şunun yüzünden oldu bunun yüzünden oldu tartışmasına girmiyorum hiç. Öyle yada böyle mevcut durum mesleki ve hukuki bir tartışma platformundan çıkıp, o partinin temsilcisi gibi davranan grup mu kazanacak? bu partinin temsilcisi olan grup mu kazanacak mevzusuna dönüştü malesef.
O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm3 (üssü nasıl yapılıyordu unuttum) gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.
stonhand ' Alıntı:eee ozaman ilkokul mezunu sözde özel SMMM ile üniversite mezunu SMMM arasında bağımsız denetim ve YMM olma dışında ne fark varmış cevap hiçbirşey
Dün 2 yıllık bitirmiş SM stajeri arkadaşımla msnden yazışıyorduk, bir tanıdığım tek girişte SMMM belgesini aldı deyince bende sevindim helal olsun 7de 7 mi dedim yok özel smmm sınavıyla aldı ama tek girişte aldı dedi yani bu bile sürmenle cebelleşen bir insan olan bana hakaret gibi geldi neymiş tek seferde almış benim arkadaşa diyorum sıkıyosa SMMM yeterliliğe gir diyorum daha delirmedim diyor.
Onlardada bir sınav yapmışlar evlere şenlik b sınavımı C sınavımı ne ama sınavın güzelliği sınav internet üzerinden yapılıyor yani yanına topla ne kadar adam varsa girsinler google a açsınlar kitapları istediğin gibi sınavdan geç ne güzel memleket değilmi.
sıkılgan ' Alıntı:O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm³ gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.
sm³ ' Alıntı:sıkılgan ' Alıntı:O konuda haklısınız. Sağolsunlar üstadlarımız mesleğin sorunlarından ziyade siyasetle ilgileniyorlar. Ancak siyasi iktidarın baskısı altında olan bir kurumda da siyasetin bu kadar fazla olması yadırganamaz diye düşünüyorum. İnşallah zamanla düzelecek hepsi. sm³ gibi arkadaşlarla beraber daha iyi günler görürüz.
inşallah hep beraber görürüz o günleri kardeşim.
alev34 ' Alıntı:bende görürmüyüm o günleri![]()
servetciftci ' Alıntı:aranacağını düşünen kaç kişi var acaba forumda......
servetciftci ' Alıntı:aranacağını düşünen kaç kişi var acaba forumda......