5921 geçiçi 9.madde teşvik

Üyelik
8 Haz 2005
Mesajlar
48
Hepinize kolay gelsin...5921 sayılı teşvikten yani bu geçiçi 9.maddeye istinaden uygulanacak olan teşvikten faydalanmak için işçinin işe başlamadan önce İŞKUR dan işsizlik ödeneği alıyor olma şartı var mı acaba??Biz ilgili genelgede buna ilişkin bir maddeye rastlamamamıza rağmen SGK dan görüş aldığımız memur bu şartın arandığını söyledi.Acaba başka bir teşvikle mi karıştırdı diye ikileme düştük.Siz uygulamayı nasıl yaptınız.?

Bir diğer sorum..
15.03.2010 tarihinde son işyerinden ayrılmış bir işçinin bu teşvikten faydalanabilmesi için 20.06.2010 tarihinde işe alınması yeterli midir?Yoksa süre bakımından Temmuz mu beklenmelidir??
 
Ynt: 5921 geçiçi 9.madde teşvik

Mart/2010 da işe alınan işçi için Temmuz 2010 beklenmeli. Ayrıca işsizlik maaşı alması gibi bir durum söz konusu değil. Memur neye dayanarak bunu söylemiş.
 
Ynt: 5921 geçiçi 9.madde teşvik

Biz bu teşvikten 2009 yılında ilk çıktığı dönemde faydalanmaya başladık.İşyerinin ilk kuruluş olmasından dolayı da teşvikten faydalanan işçi sayısı çok fazla.Şimdi 6.ayında olan 5921 den faydalanma süresinin sonuna gelen 56 işçiden 10 işçimizin işe girdikleri tarih ile bir önceki çalışmalarının sona erdiği tarih arasında 90 gün olduğu ancak son 3 dönem bildirgesinde olmama şartını taşımadıklarını tespit ettim.
Benim sorunum kurum henüz bunu farketmemişken ben geriye dönük bu 6 ayın bildirgelerindeki haketmeyen işçilere ait iptal ve ek bildirimlerini verebilirmiyim.?Buradan tarafımıza ne tür bir maddi külfet gelebilir?
(SGk da yine aynı memur laf arasında haketmeyen işçilerin tespiti halinde tüm bildirgenin iptal edildiğini, teşvikten hiçbir işçiyi faydalandırtmadıklarını, ek bildirge istediklerini hatta aynı dönemler için 5510 la verilen diğer bildirgelerdeki %5 lik indiriminde o dönem borcu hasıl olduğu için iptal edilerek tahsil edildiğini anlattı.) İşin bu kısımı canımızı sıktı.Neden tüm işçiler iptal ediliyor sadece bir işçi yüzünden ..Ve hepsi Teşvik kapsamından çıkartılıyor.Eğer bir iptal ve ek sözkonusu olacaksa teşvikten faydalanmayan işçiler için geçerli olmalı.
 
Ynt: 5921 geçiçi 9.madde teşvik

Teşviğin Sigortalılar yönünden fiilen çalışma şartı var. Yanlış anladıysam düzeltin lütfen , ay içinde çeşitli izinlerden dolayı çalışmayan kişinin çalışmadığı günler için bu teşvikten yararlandıramıyoruz , fakat fiilen çalıştığı günler için yararlandırabiliyoruz değil mi ..?
 
Ynt: 5921 geçiçi 9.madde teşvik

Ay içinde çesitli nedenlerle (yıllık ücretli izin ve istirahat gibi) fiilen çalısmamış olan sigortalılara, isverenlerce ücret ödenmesi halinde, fiilen çalışılmamış sürelere ilişkin ödenen ücretlerden dolayı teşvikten yararlanılması mümkün değildir.
 

Benzer konular

Üst