6111 Torba Yasa İle İlgili Bütün Sorular Buraya.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 6111 Torba Yasa ile ilgili bütün sorular buraya.!

MErhaba arkadaşlar,
İhya edilen Tarım Bağkur Prim borçların Af kapsamında olmadığı ifade edildi.... İtirazın varsa dilekçe yaz dediler.....Bu konuda fikirlerinizi almak isterim...
Kolay gelsin

halilcan-28 ' Alıntı:
MErhaba arkadaşlar,
İhya edilen Tarım Bağkur Prim borçların Af kapsamında olmadığı ifade edildi.... İtirazın varsa dilekçe yaz dediler.....Bu konuda fikirlerinizi almak isterim...
Kolay gelsin

Evet, doğru.Tarım Bağ-Kurluluk borçları yapılandırma kapsamında yok.Ancak daha önceden kendi isteği ile yada bağkurun 5 yıllık ödenmemiş borcundan dolayı sigortalılıkları durdurulanların istemeleri halinde süreleri tekrar işleme sokularak, çıkan borcun taksitlendirilebildiğini biliyorum.

Arkadaşlar;
6111 Kapsamında matrah artırımı yaptık, beyannameyi taksitli şekilde sistemden gönderdik.Ancak taksit ödeme planına ilişkin bir döküman liste vs. vermedi, e-beyanname içindeki "ödeme tablosu ara" içinden de birşey çıkmıyor.

Acaba bu dökümü vergi dairesinden mi almalıyız.?
Bilgisi olan var mı?

ZİNDAN ' Alıntı:
Arkadaşlar;
6111 Kapsamında matrah artırımı yaptık, beyannameyi taksitli şekilde sistemden gönderdik.Ancak taksit ödeme planına ilişkin bir döküman liste vs. vermedi, e-beyanname içindeki "ödeme tablosu ara" içinden de birşey çıkmıyor.

Acaba bu dökümü vergi dairesinden mi almalıyız.?
Bilgisi olan var mı?

"Ödeme Tablosu Ara" kısmından çıkıyormuş.Dökümü aldık.
Kolay gelsin.

6111 Sayılı yasa ile ilgili bir sorum olacaktı. Şirket aktifine kayıtlı olan fakat fiilen şirkette bulunmayan demirbaşların bu yasayla satışını yapmak istiyoruz. Yalnız yasa üzerine çıkan tebliğ işletme aktifinde mevcut olup fiiliyatta bulunmayan emtiaların bu şekilde satışı hakkında bilgi veriyor. Demirbaşlarınsa fiiliyatta olup aktifte olmayanlarına aktife alma yöntemlerini belirtiyor. İşletme aktifinde mevcut olup fiiliyatta bulunmayan emtialar dediği için bir nevi demirbaşlarımızın da satışını bu yasayla yapmamızın sakıncası olur mu ?

Merhabalar

yasa dolayısıyla yapılacak kurumlar , kdv, stopaj arttırımları dolayısıyla yapılan ödemeler kanunen kabul edilmeyen gider hesaplarına atılıp , geçici vergi dönemlerinde üzerinden birde vergi mi ödenecektir?

689 K.K.E.G. hesaplarına kayıt edilen giderler üzerinden vergi ödenmez.Kar/zarar hesaplanırken önce gider olarak dikkate alınır, beyanname üzerinde de kara ilave edilerek birbirlerini nötrlerler.
Onun için ekstra bir vergi hesaplama söz konusu değildir.

arkadaşlar bişey sormak istiyorum

2010 da kasa bakiyesi çok yüksek olduğundan bazı tahsilatları vadeli senet olarak kayıt etmiştik. Şimdi kasa affından faydalanmak istiyoruz ancak yevmiye defteri kapanış tasdikide yapıldı. Yasa gereği mizan ve bilançoda bu rakamın gözükmesi gerektiğinden kapanış tasdikinden sonraki sayfaya açılış kaydı ve gerçekte nakit olarak tahsil edilmiş ancak senet olarak girişi yapılmış işlemlerin düzeltme kayıtlarını girsek ve buna göre mizan ve bilançoyu yeniden düzenlesek olur mu?
ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?

Merhaba arkadaşlar bu stok affından yararlanmak istiyoruz.İşletmede olupta kayıtlarda olmayan stoklarla ilgili bir yerde bildirilen emtia kaç TL ise o kadar para işletmeden vergisiz çekilebilecek denmiş?bu ne şekilde olacak açıklayabilirmisiniz.

FUNDA ' Alıntı:
arkadaşlar bişey sormak istiyorum

2010 da kasa bakiyesi çok yüksek olduğundan bazı tahsilatları vadeli senet olarak kayıt etmiştik. Şimdi kasa affından faydalanmak istiyoruz ancak yevmiye defteri kapanış tasdikide yapıldı. Yasa gereği mizan ve bilançoda bu rakamın gözükmesi gerektiğinden kapanış tasdikinden sonraki sayfaya açılış kaydı ve gerçekte nakit olarak tahsil edilmiş ancak senet olarak girişi yapılmış işlemlerin düzeltme kayıtlarını girsek ve buna göre mizan ve bilançoyu yeniden düzenlesek olur mu?
ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz?

Mizanı kesinleştirmiş ve defterleri yazdırmış olabilirsiniz, Kurumlar Beyannamesinde düzeltebilirsiniz, Kurumları da o şekilde verdiyseniz, düzeltme yapın beyannameye, düzeltme tarihi itibari ile de kayıtlarınızı düzeltiniz.Sonrasında da kanundan yararlanın.

Merhaba

kesin mizan bildirimi ile kurumlar bildirimi yapmamıştım. Yevmiye kapanış tasdikinden sonra kapanış maddesini ters kayıt ile açıp , sonrada alacak senetleri ile ortaklar cari arasında ve müşteri cari hesapları ile ortaklar cari arasında virman yapıp, ardından hesapları yeniden kapadım. Buna göre kesin mizanı düzenleyip bildirdim. Ardından da kurumlar beyanımı yaptım.
Envanter defteride a4 kağıda yazdırıp sonrada ciltlettiriyorum. Onunda ciltlenmesi bitmiş ve kapanış tasdiki yapılmıştı. Onu nasıl düzelteceğimi bilemediğimden o kaldı. Bilgisayar çıktısı olduğu için ve çok fazla kayıt düzeltilmesi olduğundan üzerine çizik atıp elle yazmaya kalkışsam kabusa döner. Kapanış tasdikinden sonraki sayfadan başlayarak yeniden yazmayı düşünüyorum.

teşekkür ederim ilginize

Merhaba,

arkadaşlar, yakın çevremde terzilik yapan bir tanıdığım basit usul mükellef var.. 6111 sayılı kanun ile sigorta prim borçları için yapılandırmaya başvurmuş, ödeme planı çıkmış.. taksitler 1.800.-TL olarak yapılmış.
Ancak şuanda ödeme güçlüğündeler, yapılandırmadan vazgeçtiğine dair dilekçe ile yapılandırmayı iptal edebilme şansları varmı?
sonuçta ortada bir borç var yapılandırmadan yararlandırmışlar ama taksit tutarları bütçelerini aşmış..

yapılandırmadan vazgeçme şansları var mı?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim..

Bir dilekçe ile yapılabilir diye biliyorum.Dilekçemin iptalini istiyorum şeklinde.
Ancak üç taksiti ödemediğinde kendiliğinden de otomatikmen bozulacaktır.

merhaba;
2007-2009 verilmeyen gmsi kendiliğinden beyanla 6111 sayılı kanuna göre gönderebilme imkanımız varmı?

Var.6111 ile bütün beyannameleri pişmanlıkla vererek kanun kapsamına sokabilirsiniz.
Matrah artırımına giderek de sorumluluktan kurtulabilirsiniz, hemde çok komik rakamlarla.
Matrah artırımını tavsiye ederim.Beyanname vermeden direkt o yıllar için matrah artırımına gidilebilir diye biliyorum.

sn zindan gmsi için matrah arttırımı varmı?Yani adam gelir vergisi mükellefi sadece gmsi matrah arttırımı yapsa olurmu?

ZİNDAN ' Alıntı:
Bir dilekçe ile yapılabilir diye biliyorum.Dilekçemin iptalini istiyorum şeklinde.

sn. zindan bunun bir yaptırımı varmıdır? sizce..
ben kanunda göremedim, rastlamadım hiç; yani mükellef 3 taksit üstüste ödemedi, yapılandırma bozuldu, borç eski haline dönecek. Peki bundan sonrası hakkında bir yaptırım söz konusu olmaz değil mi?

Bunu şunun için soruyorum, basit usül bu tanıdığım, terzilik yapıyor bu bayan. Birkaç muhasebeciye sormuş iptal edebilir miyim diye, aldığı cevaplar karşısında çok korkmuş, çok üzüldüm onun haline, 2 gündür ağlıyor..
Meslektaşlarımızdan aldığı cevaplarda; iptal ettirmek söz konusu değil, yapılandırma bozulursa, kurum haciz yoluyla tamamını tahsil eder, sonunda hapis cezasına kadar gider gibi bilgi aktarılmış vede çok korkmuş..

Neden bozduruyor ki ? 2 şer aylık taksitler halinde zaten ödemese bile 6 ay kazandırır ve sonradan taksit bozulur.Bozdurup şimdi stres yaşayacağına 6 ay sonra stres yaşasın.

İrem35 ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:

sn. zindan bunun bir yaptırımı varmıdır? sizce..
ben kanunda göremedim, rastlamadım hiç; yani mükellef 3 taksit üstüste ödemedi, yapılandırma bozuldu, borç eski haline dönecek. Peki bundan sonrası hakkında bir yaptırım söz konusu olmaz değil mi?

Bunu şunun için soruyorum, basit usül bu tanıdığım, terzilik yapıyor bu bayan. Birkaç muhasebeciye sormuş iptal edebilir miyim diye, aldığı cevaplar karşısında çok korkmuş, çok üzüldüm onun haline, 2 gündür ağlıyor..
Meslektaşlarımızdan aldığı cevaplarda; iptal ettirmek söz konusu değil, yapılandırma bozulursa, kurum haciz yoluyla tamamını tahsil eder, sonunda hapis cezasına kadar gider gibi bilgi aktarılmış vede çok korkmuş..

Ben bugüne kadar vergisini ödemediği için hapis cezasına çaptırılanı görmedim.
Naylon fatura ve kaçakçılık haricinde Türkiye' de hapis cezası yok bu konularda merak etmeyin.
Bir dilekçe versin iptal edilmesini istiyorum diye, yok uğraşmayalım derseniz de kalsın öyle kendiliğinden iptal olur, ayrıca iptal edildi diye de hiç bir yaptırım, ek ceza, vergi vs. söz konusu değil.