6111 Torba Yasa İle İlgili Bütün Sorular Buraya.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 6111 Torba Yasa ile ilgili bütün sorular buraya.!

yeterlilik ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:
Diyelimki 10.000,00-TL toplamda ödeyeceksiniz, 10 taksitten aylık taksit tutarıda 1.000,00-TL.Birinci taksiti ödemediğiniz zaman, 1.000,00-TL için 1.000,00-TL olarak ödeyeceksiniz.Toplam borcunuz 11.000,00-TL olacak.Bu 2.000,00-TL için ayrıca gecikme faizi, zammı vs. tahsil edilmeyecek, 2.000,00-TL olarak tahakkuk edecek.

Ayrıca verdiğiniz örnekte asıl taksidin 2 katı gibi olarak anlaşılıyor.Burada bir yanlışınız yok mu ? imkansız çünkü !

Pardon ben matrah artırımları gibi algılamışım, ona göre cevap vermişim.Benim verdiğim örnek matrah artırımlarında oluyor.

Sayın zindan;benim sizin matrah arttırımı hesabınızda da kafam karıştı açıkçası :)

Şimdi normalde Matrah veya vergi artırımında hesaplanan vergilerin ödenmemesi bu kanun
hükümlerinden yararlanmayı engellememektedir.
Hesaplanan veya artırılan vergilerin ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde,
ödenmeyen veya eksik ödenen tutarların gecikme zammı oranının bir kat fazlası
oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte tahsiline devam edilecektir.

Sizin hesabınıza göre ödenmeyen taksidi direk 2 katı yapıyorsunuz.Ben mi yanlış anladım sizi.Çünkü imkansız...

Haklısınız sayın yeterlilik, benim seminerlerden aktarıldığı kadar aklımda öyle kalmış, kanun maddesine bakınca sizin dediğiniz gibi olduğu görülüyor.

Kanun No: 6111
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Matrah ve Vergi Artırımı
a) Hesaplanan veya artırılan gelir, kurumlar ve katma değer vergilerinin bu Kanunda belirtilen süre ve şekilde ödenmesi şarttır. Bu vergilerin bu Kanunda belirtilen şekilde ödenmemesi halinde, 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen oranın bir kat fazlası oranında uygulanacak gecikme zammıyla birlikte takip ve tahsiline devam olunur.

Kanunun Madde11 de ödenmeyen taksitler ile ilgili bir açıklaması olmadığı için ortak hükümlere ait maddenin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.Tabi burada taksit yok, peşin ödeme diyeceksiniz biliyorum ama, onu da birinci taksit gibi düşünmek gerekir sanırım.

Kolay gelsin.

6111
İKİNCİ BÖLÜM
Ortak Hükümler
Süresinde ödenmeyen taksitler
MADDE 19- (1) a) Bu Kanuna göre ödenmesi gereken taksitlerden; bir takvim yılında iki veya daha az taksitin, süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanunun 51 inci maddesine göre belirlenen gecikme zammı oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanılır. Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde matrah ve vergi artırımına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. Bu hüküm her bir madde ve alacaklı idareler açısından taksitlendirilen alacaklar için ayrı ayrı uygulanır.
b) Bu Kanunun 17 nci maddesinin; onuncu fıkrasının (b) bendi, onsekizinci, yirmibirinci, yirmiikinci ve yirmiüçüncü fıkraları hükümlerine göre ödenmesi gereken taksitlerden birinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının bu fıkra hükümlerine göre izleyen taksit ile birlikte ödenmesi şartıyla bu Kanun hükümlerinden yararlanılır.
(2) Bu Kanunun 3 üncü maddesinin dokuzuncu ve 14 üncü maddesinin üçüncü fıkralarında vadesinde ödenmesi öngörülen alacakların veya taksit tutarının % 10?unu aşmamak şartıyla 5 liraya (bu tutar dâhil) kadar yapılmış eksik ödemeler için bu Kanun hükümleri ihlal edilmiş sayılmaz.
(3) Bu Kanunun 15 inci ve 16 ncı maddeleri ile 17 nci maddesinin yedinci fıkrası hariç olmak üzere bu Kanun kapsamına giren alacakların birinci fıkrada belirtilen şekilde tamamen ödenmemiş olması halinde, bu Kanunun 3 üncü maddesinin dokuzuncu fıkrası ve 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrası hükümleri saklı kalmak kaydıyla borçlular ödedikleri tutarlar kadar bu Kanun hükümlerinden yararlanırlar.

30 haziranda sgk ilk taksit ödemesi var.. ancak mükellefin şuanda parası yok, kdv iadeleri mevcut..
30 hazirandaki ödemeyi yapmadan 2.taksit ödemesi olan 2 eylül günü her iki taksidi de ödeyebiliyor değil mi?
ya da şöyle sorayım..

1.taksit 30 haziran
2.taksit 2 eylül
3. taksit 31 ekim..

şimdi ilk taksidi ödemezse, 2.taksiti ödedi, 3.taksidi öderken 1.ciyi de ödeyebilir mi? yoksa 2.taksidi öderken ilkinide ödemek mi? zorunlu..

bide kdv iade alacağı var mükellefin bunlara mahsup edebilir miyim?

-Her yıl için tanınan iki taksit ödememe hakkınız var, bu ikişer taksitleri son taksitin vadesi olan tarihe kadar yatırmak zorundasınız.
-Kdv iade alacaklarına mahsup yapılabilir.

Günaydın arkadaşlar
6111 yasa ile matrah artırımnda bulunduk ve ödememiz gereken vergiyi 9 taksitle ödeyeceğiz
Ödeme tablosu şöyle oldu

1.Taksit 31.05.2011
2.Taksit 31.07.2011
3.Taksit 30.09.2011
4.Taksit 30.11.2011
diye gidiyordu

ancak sonradan taksit ödemesi 31.05.2011 den 30.06.2011 tarihine ertelendi

Bu durumda
Bizim taksitlerimiz sadece ilk taksit 30.06.2011 oldu ve diğerleri yine aynen
2.Taksit 31.07.2011
3.Taksit 30.09.2011
diye devam mı edecek

yoksa

Tüm taksit dönemleri 1 ay ertelenmiş mi oldu

1.Taksit 30.06.2011
2.Taksit 31.08.2011
3.Taksit 31.10.2011
4.Taksit 31.12.2011

diye tüm taksitlermi bir ay ertelenmiş oldu

Saygılar

Hayır sadece ilk taksit 30.06.2011 oldu.Diğerleri aynı.

Sadece 1. taksitde erteleme var, diğer taksitlerin süresi değişmedi.

hurda araç

1978 yılında mülkiyeti muhafaza kaydı ile aldığımız 1969 model aracı mülkiyeti muhafazadan dolayı 31 aralıkta sona eren yasa ile hurdaya çıkaramadık yasa bitimine müteakip mülkiyeti muhafazayı kaldırdık vergi borcu var bu borçtan nasıl kurtulabilirim şuan yapmam gereken nedir

6111 sk göre stok beyannında bulunduk ve bu tutarı kanun özel fon hesabı diyordu 549 hesaba aktardık.Şimdi kapanması istersek 10.maddenin 2.paragrafına göre ortaklara bunu dağıtabilirmiyiz?tabi vergi ödemeden

Yüksek Öğrenim harcı borcundan dolayı 13/06/2012 tarihinde Veraset ve Harçlar vergi dairesinden ödeme emri tebliğ edildi. Bu borç tutarını 6111 s.kanun kapsamında ödeyeblirmiyiz. Süresi geçti mi?

başvuru süresi çoktan geçti.

Merhaba benim yapılandırmam iptal olmuş. geçen yıl öğrenim kredisi yapılandırması yapmıştım 5. taksiti zamanında ödemedim fakat zamanından 7 gün sonra 6. taksitimide zamanında ödemedim fakat 15 gün sonra ödedim. şimdi 7. taksiti geciktirdim 18 gün, ödemek istiyorum fakat kurallara uyulmamıştır vergi dairesine başvurunuz yazıoyor. ben borçlarımı ödemişlim şimdi ne olacak. borçlarımı ödüyorum ama elde olmayan sebeplerden dolayı bir miktar gecikmişim tüm yaptığım ödemeler iptalmi olacak ne olacak. bana bilgi verirseniz sevinirim çünkü şimdiye kadar 2500 lira para ödemişim.

merhaba ben 2009 yılında 5917 sayılı kanuna göre öğrenim kredisinin borcun yapılandırmıştım. mayıs 2012 yılında bir takvim yılında yapmış olduğum 3ten fazla gecikmeli ödemeden dolayı yapılandırmam iptal oldu. şimdi ben 6111 sayılı kanun ile borçlarını yapılandırıp yapılandırması bozulanlara getirilen af kanunundan faydalanabilir miyim. yardımcı olursanız sevinirim....

ZİNDAN ' Alıntı:
15.06.2012 Tarihinde yürürlüğe giren "AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN" ile 6111 den dolayı yapılan ve taksitleri aksatıldığı için yapılandırması bozulan ödemeler için 4 aylık bir süre uzatımı oldu. Sizin yapılandırmanız da kapsam dahilinde ise ilgili daireye başvurarak, yapılandırmayı tekrar güncellenmesini isteyebilirsiniz.

Merhaba texstil giyim isi ile ugrasmaktayim 2005 haziran temmuz aylarinda is yerime almis oldugum mallar karsiliginda almis oldugum faturalar ile ilgili inceleme yapildi yani hakkimda suc duyrusunda bulundular 2007 yilinda savcilik hakkimda dava acti ve dava devam etmekte suc tarihi 2005 haziran ve temmuz aylari zaman asimina ugramismidir