6111 Torba Yasa İle İlgili Bütün Sorular Buraya.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ZİNDAN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 6111 Torba Yasa ile ilgili bütün sorular buraya.!

kalisper_a ' Alıntı:
sn zindan gmsi için matrah arttırımı varmı?Yani adam gelir vergisi mükellefi sadece gmsi matrah arttırımı yapsa olurmu?

Gmsi için matrah artırımı olduğundan eminim.Ama gelir vergisi mükellefi olan biri için gmsi artırımı yapılırmı bilmiyorum.Ancak yapılabilmeli diye düşünüyorum.

6111
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Matrah ve Vergi Artırımı
Gelir ve kurumlar vergisinde matrah artırımı
MADDE 6-
(2) Gelir vergisi mükelleflerinin, artırımda bulunmak istedikleri yıl ile ilgili olarak vermiş oldukları gelir vergisi beyannamelerinde, zarar beyan edilmiş olması veya indirim ve istisnalar nedeniyle matrah oluşmaması ya da hiç beyanname verilmemiş (ilgili yıllarda faaliyette bulunmuş veya gelir elde etmiş olup da bu faaliyetlerini ve gelirlerini vergi dairesinin bilgisi dışında bırakanlar dâhil) olması halinde, vergilendirmeye esas alınacak matrah ile birinci fıkraya göre artırdıkları matrahlar, işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler için 2006 takvim yılı için 6.370 liradan, 2007 takvim yılı için 6.880 liradan, 2008 takvim yılı için 7.480 liradan, 2009 takvim yılı için 8.150 liradan, bilânço esasına göre defter tutan mükellefler ile serbest meslek erbabı için 2006 takvim yılı için 9.550 liradan, 2007 takvim yılı için 10.320 liradan, 2008 takvim yılı için 11.220 liradan, 2009 takvim yılı için 12.230 liradan az olamaz. Sadece basit usulde vergilendirilenler için vergilendirmeye esas alınacak asgari matrah, bilânço esasına göre defter tutan mükellefler için belirlenmiş tutarların ilgili yıllar itibarıyla 1/10?undan, geliri sadece gayrimenkul sermaye iradından oluşanlar için 1/5?inden, geliri bunlar dışında kalan diğer gelir vergisi mükellefleri için ise işletme hesabı esasına göre defter tutan mükellefler için belirlenmiş tutardan az olamaz. Bu fıkranın uygulamasında ilgili yıllar itibarıyla gayrimenkul sermaye iratları için belirlenen istisna tutarları dikkate alınmaz.

Merhaba;
Öncelikle herkese geçmiş olsun ,bir KV beyan dönemini daha atlattık(sancılı ve uzatılma şekli ile enteresan bir dönemdi)

Ltd.Şti. KV matrah artırımı,kasa düzeltmesi ve stok beyanında bulunacak.

Şirketin 2010 yılı vermiş olduğu KV beyannamesinde Yıllara Yaygın İnş.işi nedeniyle 30.000 TL iade alacağı doğmuştur.(Hakedişlerden kesilen % 3 stopajdan dolayı)

Bu iade alacağını yukarıda bahsettiğim artırımlardan oluşacak vergilere mahsubunu isteyebilirmi?

saygılarımla...

merhabalar

kgs ve ogs geçiş ihlallerine ait idari para cezalarının tamamı kaldırılıyormu acaba.

arkadaşlar torba yasa ile ilgili son başvuru tarihi uzatıldı diye duydum doğrumudur

Henüz resmi olarak uzatılmadı, ancak maliye bakanı dahil bütün yetkililer uzayacağını söyledi.Büyük ihtimal pazartesi günü kanuni dayanağı yayınlanır.

merhaba
aşağdıaki kanun maddesine göre kararsız kaldığım konu
tekel ve normal gıda satışı yapan gelir vergisi mükellefi kdv matrah artırımı yapması için kanunda geçen 'diğer nedenlerle hesaplanan kdv bulunmaması' ve vergiye tabi işlemleri bulunmasına istinaden gelir vergisini artırdığımız matrah üzerinden % 18 kdv mi hesaplancak yoksa tekel bu kapsama girmeyip yılı için %2 den mi kdv ödeyeceğiz
teşekkürler

c) İlgili takvim yılı içindeki işlemlerin tamamının istisnalar kapsamındaki teslim ve hizmetlerden oluşması veya diğer nedenlerle hesaplanan katma değer vergisi bulunmaması ile tecil-terkin uygulaması kapsamındaki teslimlerden oluşması halinde, ilgili yıl için gelir veya kurumlar vergisi matrah artırımında bulunulmuş olması şartıyla artırılan matrah üzerinden % 18 oranında katma değer vergisi artırımında bulunmak suretiyle bu maddeden yararlanılır. Şu kadar ki, ilgili takvim yılı içinde yukarıdaki işlemlerin yanı sıra vergiye tabi işlemlerin de mevcudiyeti nedeniyle hesaplanan vergisi çıkan mükelleflerin bu madde hükmüne göre ödemeleri gereken katma değer vergisi tutarı, yukarıda belirtildiği şekilde hesaplanacak % 18 oranındaki katma değer vergisi tutarından aşağı olamaz. Bu kapsama giren mükellefler, gelir veya kurumlar vergisi için matrah artırımında bulunmamaları halinde bu madde hükmünden yararlanamaz.

yasada gümrük vergisi, idari para cezaları, zamları, faizleri yasa kapsamındadır diyor.
Peki bu gümrük vergisi içine ithalatta ödenen kdv, ötv de girer mi?

gümrük vergisi yasadan yararlandığı için, ithalatta ödenen kdv ve ötv de yasa kapsamına girer mi? bu kapsamda değerlendirilir mi?

arkadaşlar bu yapılandırmada normal cari pirim veya vergi borçları ödenmezse taksitlendirme bozulurmu 14.madde 3 fıkraya göre güç durumda kalmamak için 2 aylık cari pirim borçları ödenmezse ssk yapılandırması bozulur diyor ama vergi ile ilgili birşey görmedim

Bağ-Kur borçlarını 18 taksit olarak taksitlendiren bir kişi 30.06.2011 tarihine kadar peşine çevirebiliyor diye biliyorum, bunun terside mümkün mü?
Yani peşin yapmış biri 30.06.2011 tarihine kadar 18 taksite çevirebilir mi bunu?

6111 sayılı kanuna göre mayıs ayında stok affına başvuran bir firma, bu stok affını tekrar artırarak yapmak istiyor. Daha önce verilenleri dahil ederek düzeltme beyanımı vermek gerekiyor. Yada yeni bir beyannamede yeniden artıracağımız kısmımı beyan edelim.

ZİNDAN ' Alıntı:
Bağ-Kur borçlarını 18 taksit olarak taksitlendiren bir kişi 30.06.2011 tarihine kadar peşine çevirebiliyor diye biliyorum, bunun terside mümkün mü?
Yani peşin yapmış biri 30.06.2011 tarihine kadar 18 taksite çevirebilir mi bunu?

üstad tam maddeyi bulamadım tebliğde ama peşin olarak yapılan yapılandırmayı taksitli hale çeviremiyorsunuz diye biliyorum

Kasa affından yararlanıp,ödemediğimiz zaman,gecikme zammını 2 katı olaraködüyoruz değil mi ?

ödenecek 10.000 TL ise 1 aylık gecikmeli 280 TL gecikme zammı ödeyeceğiz yani ?

Diyelimki 10.000,00-TL toplamda ödeyeceksiniz, 10 taksitten aylık taksit tutarıda 1.000,00-TL.Birinci taksiti ödemediğiniz zaman, 1.000,00-TL için 1.000,00-TL olarak ödeyeceksiniz.Toplam borcunuz 11.000,00-TL olacak.Bu 2.000,00-TL için ayrıca gecikme faizi, zammı vs. tahsil edilmeyecek, 2.000,00-TL olarak tahakkuk edecek.

ZARAR ' Alıntı:
ZİNDAN ' Alıntı:

üstad tam maddeyi bulamadım tebliğde ama peşin olarak yapılan yapılandırmayı taksitli hale çeviremiyorsunuz diye biliyorum

Teşekkürler.

ZİNDAN ' Alıntı:
Diyelimki 10.000,00-TL toplamda ödeyeceksiniz, 10 taksitten aylık taksit tutarıda 1.000,00-TL.Birinci taksiti ödemediğiniz zaman, 1.000,00-TL için 1.000,00-TL olarak ödeyeceksiniz.Toplam borcunuz 11.000,00-TL olacak.Bu 2.000,00-TL için ayrıca gecikme faizi, zammı vs. tahsil edilmeyecek, 2.000,00-TL olarak tahakkuk edecek.

Ayrıca verdiğiniz örnekte asıl taksidin 2 katı gibi olarak anlaşılıyor.Burada bir yanlışınız yok mu ? imkansız çünkü !