6111 yasa ile eski borç taksitlerinin yeni borçlarla ilişkisi

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
İyi Çalışmalar
6111 yasa ile geçmişe dönük vergi borçları taksitlendirildi
- Taksitlerin başladığı dönemden itibaren bu taksitler aksatılmadan ödeniyor ancak yeni tahakkuk eden borçlarda aksamalar oluyor, yeni vergi borçlarının vadesinde ödenmemesi halinde taksitleri vadesinde ödenen eski borç yapılandırması bozulur mu? bozulursa hangi şartlarda bozulur?
- Yılıda ikiden çok deniliyor bu yıl ibaresi takvim yılında ikiden çok mudur? yani 2011 yılında ikiden çok veya 2012 de gibi mi yoksa ilk aksatılan borçtan itibaren bir yıl içinde mi?
- Ssk borç yapılandırmasında da yeni tahakkuk eden ssk borçlarının ödenmemesi durumunda da eski yapılandırılmış ve taksitleri zamanında ödenen yapılandırma bozulabilir mi?
Saygılar
 
Ynt: 6111 yasa ile eski borç taksitlerinin yeni borçlarla ilişkisi

Üstad, yapılandırma ile normal vergi borçlarının hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.
Yapılandırdığın borcu tıkır tıkır öderken, o yıl boyunca tüm vergilerini dahi ödemesen, taksitlendirmen bozulmaz.
 
Ynt: 6111 yasa ile eski borç taksitlerinin yeni borçlarla ilişkisi

6111 tebliğini daha dikkatli okursanız görürsünüz ki aynı yıl içinde (yani 2011 takvim yılı gibi)gelir kdv ve geçici vergi cari borçlarınızdan ikiden fazlasını ödemezseniz tecilinizi ihlal etmiş sayılırsınız(her vergi türü için ayrı ayrı)
ancak idare henüz böyle bir uygulamaya başlamadı bekleyip görecegiz
 
Ynt: 6111 yasa ile eski borç taksitlerinin yeni borçlarla ilişkisi

Benim kararsızlığa itende bu idare açıkça belirtmiş yapılandırma dışındaki güncel vergiler içinde aynı türden verginin bir takvim yılı içinde 2 den fazla gecikmesi yada vadesinde 1 Tl bile eksik ödense yapılandırma bozulur deniliniyor ancak biz daha fazla geciktirdik ancak yapılandırma bozulmadan devam ediyor, yoksa sonradan mı geçmişe dönük iptal edip ödenen taksitleri eski borçlara mı sayacaklar ?
Saygılar
 
Ynt: 6111 yasa ile eski borç taksitlerinin yeni borçlarla ilişkisi

takip servisine giderseniz onlar taksitlendirmeden çıkartıyorlar borçları geçen aylarda 3 taksit ödememiş birinin borçlarını kapatmak için yaptığımız işlem bu şekilde
 
Üst