A n k e t ; Muhasebecilere Silah Ruhsatı....

Sizce Müteahhitlere ve Kuyumculara Tanınan Silah Taşıma Hakkı Muhasebecilere de Verilmelimi

• Kullanılan toplam oy
    12
Ynt: A n k e t ; Muhasebecilere Silah Ruhsatı....

Eğer o polis görevinin gereğini yerine getirecek eğitimi almış olsaydı, şimdi hapiste olmazdı.
Eğer o gencede en azından bir polisle/büyükleriyle nasıl konuşacağının eğitimi verilmiş olsaydı, ölü olmazdı.

Heryerde ve herkes için EĞİTİM ŞART.

Silah üzerine yapacağınız bu tartışmayı EĞİTİM üzerine yapsaydınız, silaha yapılan yatırımlar EĞİTİME yapılsaydı, bu ülke şu anda bulunduğu yerin daha ilerisinde olurdu.

SİLAHA HAYIR, EĞİTİME EVET.

Kolay gelsin.

insanların sorumsuzca kullanmasından dolayı yeteri kadar kayıp verdiğimizi düşünüyorum.mesleki konum olarak silahlanma konusuna karşı olduğumu ve devletin iç güvenlik zaafı olarak gördüğüm aşırı silahlanmanın ülkemizde daha çok sıkıntı yaratmamasını temenni ediyorum.

Dileyen alsın dileyen almasın...Bizim meslek mensuplarınada bu hak avukatların şartlarında verilmeli. Neden böyle bir ayrıcalığımız yok? Devlete nakit akışında kritik noktadayız, vergi ödettiriyoruz müşterilerimize..Bence kesinlikle olmalı

İstanbul odası ile görüştüm bu kouyu; daha önce bötle bir talep gelmediğini ancak geldiğide bu konunun konuşbileceğini söylediler.

Bu bağlamda taşıma ruhsatının alınması hususunda ortak bir ilekçe ve/veya mail ile odamıza bildirirsek gereği yapılacaktır. Hem fikir ola meslektaşlarımın cevap vermesini rica ederim.

Saygılarımla;

silahı taşıyanlar belli... o kadar çok silahları varmışki üstünde taşıyamadıklarını gömmüşler toprağa.. ağaysan paşaysan ensen kalınsa taşırsın silah... taşıyamıyorsan bile yanındaki koruman taşır ruhsatsız... trafikte karşılaşıncada basit bir mevzuda ne olduğu bellli olmayan ensesi kalın amcanın silahlı fedaisi bacağına sıkar... ensesi kalın a bişi olmaz ama olan sana olur... silah taşımak ayrıcalıksa taşıyanlara bakın hele, üç kuruşuk adamlarda bile var... ben silah istemem ama İSTEYENEDE KARŞI ÇIKMAM... saygılar

arkadaşlar, silah hakkında çok değişik görüşler vermişsiniz. ben bireysel silahlanmaya karşı değilim. hatta destekliyorum.
bireysel silahlanma demokrası karşıtı demiş bir arkadaşım. tam tersi bence. bu ülke kurtuluş savaşında neler yaşadı biliyorsunuz. bizi kurtaran bireysel silahlanmadır. mehmetçik anadoludan karadenizden toplanan silahlarla mücadele vermiştir. iki subay bir avuç köylü ile cepheler korunmuştur. bugun bir hırsız evinize rahatlıkla girebiliyor hatta yolda rahatlıkla saldırabiliyor. çünkü biliyorki siz sadece yemsiniz. çünkü sizin kanunlara saygınız var. polis diye bağırmak hayat kurtarmıyor. Bugun karadenize bakın bırakın gaspı tecavüzü terör bile giremiyor.

Bilinçli insanlar silahlanmalı bence bir sakınca yok bunda. Bireysel silahlamaya değilde ruhsatsız silahlanmaya karşı olunuz. Bizim bir görevimiz de var Gazi Mustafa Kemal'in emanet ettiği... Daha fazla uzatmayayım.

Farklı güvenlik önlemleri alınabilir.Ama silahın doğru bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.

sonuç olarak konuya ilişkin bağlı bulunduğumuz odalar nezdinde bir çalışma için talepte bulunalım.

Konu hakkında görüşleriniz nelerdir.

bence de silaha hayır ama benim bildiğim kadarıyla hesap uzmanlarına ruhsat yetkisi var, o da inceleme yaparken hukukla savaşsın, onlar neden silah taşıyor ??

silah taşınmasını gerektirecek kadar riskli değil mesleğimiz

smmm nurcan

nrcn82 ' Alıntı:

smmm nurcan

Eminsiniz...Türkiyenin tüm köşelerinde şantiyeleri bulunan bir firmanın müşavirliğini yaptığınızı düşünün...eminin riskiniz birazcık olacaktır.

genel için konuşuyorum, istisnalar için değil ...

deeper_blue ' Alıntı:
nrcn82 ' Alıntı:

smmm nurcan

Eminsiniz...Türkiyenin tüm köşelerinde şantiyeleri bulunan bir firmanın müşavirliğini yaptığınızı düşünün...eminin riskiniz birazcık olacaktır.

Yani şimdi bu bir istisna . Varsa böyle meslektaş devamlı kırsalda dolaşan. Gerekçelerini bildirsin ruhsatını alsın.

Silah taşıma talebinin alttındaki gerçek nedir?. (Güvenlik)

Evet kabul ediyorum malesef kamusal otorite kişisel güvenliği her zaman yeterince sağlayamıyor.

Silah taşımanın artısı ile eskilerini de hep birden düşünmek gerekir.
Bildiğiniz gibi evinize giren hırsıza bile silah kullanamazsınız, ancak yatak odanıza girmiş ise , önleyici güç olarak , yaralama amacıyla ateş ederseniz hapse girmekten (belki) kurtulursunuz.
??? ???

T U R K O ' Alıntı:
odabu ' Alıntı:
Ogün Güneş ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
Tamer Başkan ' Alıntı:
atay muhasebe ' Alıntı:
zarha ' Alıntı:
nane ' Alıntı:
kalisper_a ' Alıntı:
indexjv9.png
smiley20.gif

bir silahımız eksik :P

C.Gerçek ' Alıntı:
T U R K O ' Alıntı:
odabu ' Alıntı:
Ogün Güneş ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:
Tamer Başkan ' Alıntı:

7747315.jpg
Onlar anne babalarından görüyor ve bunun iyi bir şey olduğunu sanıyorlar. Silah alma taraftarları sizin çocuğunuzun bu resimdekilerden biri olduğunu düşünün! Bir anlık gafletinizden yararlanan çocuğunuz oyun oynadığını zannederken birine zarar verirse?

Merak ettimde arkadaşlar bu konuda muhasebecilerce bir girişim varmı?