Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadar kötü bir durum. Ama bize iş yükü çıksada bunların önüne zamanla geçilecek.smmmstajeri ' Alıntı:Sayın Kocacı bundan bir kaç yıl öncede ATO nun açıklamasına göre rakamları hatırlamıyorum şuan bir çok şirket sahibi yanında çalıştırdığı asgari ücretlinin bordrosuyla ödediği gv den az vergi ödemişti.
Soner KOCACI ' Alıntı:Ücretli çalışan olarak yıllık ödediğim gelir vergisini köşe başındaki market ödemiyor. Beni en çok üzen nokta budur.
herhalde bağımsız SMMM lerden bahsetmiyorsunuz onlar kimsenin adamı değildir. müşteri hangi evrakı verirse ona göre beyannamesini yapar vergiyi hesaplar gerçi bağımlı çalışanlarıda tenzih ediyorum bu ifade hoş olmadı yanlış imaj yanlış yorum 1960 lardan kalma katiplerle karıştırmayınızaşkınbulduk ' Alıntı:Soner KOCACI ' Alıntı:Ücretli çalışan olarak yıllık ödediğim gelir vergisini köşe başındaki market ödemiyor. Beni en çok üzen nokta budur.
sn.kocacı,
sıkıntı insanlarda,bizde yani sizin de marketiniz olsa inanın durum değişmez.
sistem bozuk,esnaf kaçırıyor,işveren kaçırıyor,muhasebeci defter sahibinin adamı olmuş (lütfen alınmayın geneli söylüyorum),sokakdaki vatandaş durumundan memnun, ...
neresinden tutsak bilmiyorum..
aşkınbulduk ' Alıntı:sn.dinlesor..
inşallah sizin dediğiniz gibi olur birgün...
nguroy ' Alıntı:Bu tablonun daha olumlu hale çevrilebilmesi mesleki değil politik bir yaklaşımdır.
İşin daha acı olan tarafı da her sene daha kötü hale gelmesidir.
Yani 2009/2008 den 2010/2009 dan daha kötü. :-X
Sayın nguroynguroy ' Alıntı:Elimden geldiği ölçüde forumda politik görüşlerin önlenmesine çalışıyorum. Bu tamamen her siyasi partiye aynı uzaklıkta kalmaya çalışmakla olabilri. Ancak elimizde kuyumcu terazisi yok ki.
Bazen benim politik bulmadığım bir konuyu başkaları kendine göre politik olarak yorumluyabiliyor.
Elbette buna itiraz etmek de herkesin hakkıdır.
Muhasebeciler patronların isteği dışında hareket edemezler. Bu günümüzün malesef acı bir gerçeğidir.
Bugünkü ekonomik koşullarda yaşama mücadelesi veren bir büro sahibi , müşterlerini elde etutmak için elbette mükelleflerin isteklerine kayıtsız kalamıyacaktır.
Tekrar bakayım. Ben hiç bir üyeyi savunmak çabası içinde de değilim. Sadece okuduğum bir haber üzerine kafama takılanları meslektaşlarla paylaşmak istedim.
Ayrıca vergi tablosu konusunda yazdıklarınız tamamen doğrudur. Fazlası yok eksiği vardır. Bende aynen katılıyorum.
aşkınbulduk ' Alıntı:sn.dinlesor bu yazımdan en önemsiz olanı yani siyaseti çıkardınız ya daha ne diyeyim.
siz ve sizin gibi dostlarımız böyle yapmaya devam etsinler...hep yanlış gidenleri örtsünler..
inanın bu çirkinlikleri görünce ben nasıl bu mesleği seçmişim diyorum.siz bunları eminmki benden daha iyi biliyorsunuz..
neyse bukadar üye var formda kimse ses çıkarmazken sn.güroy ve ben neden konuşuruz ki sanki..
sözlerimi geri alıyorum ...özür diliyorum...