Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

benim 3.soruda sadece yevmiye kaydının yanlış olması ters kayıtla düz.gerektiği doğru gerisi külli yanlış bende aya böldüm güne değil

nevermind ' Alıntı:
haftaiçi olmaz ya hep cuma açıklandı bildiğim kadarıyla öğle değil mi?neyse kafanızı dağtın ya..düşünmeyin artık..
benim daha önümde çooook sınavım var :)

bugüne kadar pazar haricinde diğer bütün günlerde açıklamalar olmuş.ben mart 2009 sınavından hatırlıyorum cuma günü aramalar başlamıştı.cumartesi saat sabah on civarı internetten öğrenmiştik.

shatzzzzzzzz naber kıssss :) yazdım o gün sana ama sayfaların arasında kaynadı gitti sanırım.senin maliyet noldu ??

nevermind ' Alıntı:
off benim de vergi var ya....
cevaplarım şöyle
1.kv tam
2.aciz haline doğru şeyler yazdığımı düşünüyorum
3.yanlış
4.a.şıkkı ynalış
b.3 oran 3 tane de liste doğru

hemen hemen aynı cevaplar...keşke geçsem yaaa

doğru şeyler yazdığımı düşünüyorummmuuuşş düşünmekle olmuyor tubacım bana kalırsa ben hepsinin doğru olduğuna inanarak yazdım ama gel gör ki sonuç felaket :D

nevermind ' Alıntı:
shatzzzzzzzz naber kıssss :) yazdım o gün sana ama sayfaların arasında kaynadı gitti sanırım.senin maliyet noldu ??
ben ilkinde 7/6 verdim vergiden kaldım sadece şimdi onun sonucunu bekliyorum maliyeti verdim ben :)

Vergi 1.soru 4 şıktı sanırım ben ilk 3ünü yaptım.
2.soru Aciz Halini yazdım
3.soruyu yaptım ama 365 yerine 12 ye böldüm.
3.soruda 2 doğrum var

Ben geçermiyim tecrübeli arkadaşlar soruyorum nedir benim akıbetim

ya bak...bu benim vergiye 3.girişim 35-37 ile kaldım ama gel görki hiçbirinde tam değildi cevaplarım yani hiçbir sorunun cevabını bilmiyordu.yarımyamalak yazdım hep soruları ama şimdi ki sınavda verdiğim cevaplar daha bilinçliydi.
geçerim inşallah vergiden ögk geldi :):) bir daha vergi çalışmak istemiyorum.

shatz ' Alıntı:
benim 3.soruda sadece yevmiye kaydının yanlış olması ters kayıtla düz.gerektiği doğru gerisi külli yanlış bende aya böldüm güne değil

shatz kaydın yanlış olduğunu bildirmenden en az 5 puan dönemsellikten bahsetmişsen birazda ordan puan gelir.yani yanlış yapman sorunun tamamını götürmüyor.sadece doğrularına puan veriyorlar.düşün ben yanlış kayıt olduğunu farktmedim.sadece kkeg çıkarttım.dönemselliğe aykırı hareket edilmiştir dedim.ve hoca burdan en az 5 puan gelir dedi.bu komisyon çok katı okumuyor doğruları notlandırıyor dedi.önceki sınavlardan deneyimleri böyleymiş.

sancak bu hoca ne hocası nerde görev yapıyor

cami hocası , hatay dört yolda camide imamlık yapıyor

HaCkHaN ' Alıntı:

kabul et çok iğrençti espirin bööö geldi inan hackhan 8)

shatz ' Alıntı:
sancak bu hoca ne hocası nerde görev yapıyor

shatz bu kurs hocası.ama deneyimli bir hoca.umarım kağıdımı doğru değerlendirmiştir.

shatz ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

kabul et çok iğrençti espirin bööö geldi inan hackhan 8)

bööö gelen birinin tipi böyle mi olur 8)

bu ne ya 8)

hem sana bööö geldiyse , yandık , 150 metre yakınına gelmememiz lazım :)

shatz ' Alıntı:

arkadaşlar gördünüz kimseyi istemiyor , dost arkadaş hepiniz uzaklaşın diyor..

ama ben shatz sı gördüm , çok baygın bi bakışı var , hakkını yemeyim yani,kara göz kara kaş,bide ben olsa tamam :D

Hackhan tesmerdeki tanıdığını ardın mı bu sıralar

yani denetim hocasının notu kıt olabilir

45 ler tamamlanmıyor mu :o

1, sorum tam (sadece sermayesi paylara böl şirk komandit şirket yerine komandit şirketlerde komandite ort yazdım... soruları görünce böle basit bi hata yaptım)
2, vergi mükellefi ve vergi sorumlusunun elde olmayan sebeplerle borcunu ödeyemecek hala gelmesi dedim ve mücbir hal sonuçlarını yazdım.. tarh tahakkuk süresi uzar zaman aşımı durur.. bazı hallerde terkin söz konusudur... ve ceza işlemez dedim...
3, soru sigorta gid tic kazancın tespiti kanunu maddesindeki 1 madde geregi (1 . maddenin ne olduğunu yazdım) genel giderler kapsamında değerlendirilir ve indirim konusunu teşkil eder dedim... kkeg kanun gerehi matrahtan indirilir dedirilir dedim(daha düzgün bi cümleydi) işlem yaparkende indirdim ama zaten normalde işlemde yanlış
4 sor a şık yanlış bşık 2 oran doğru listeleri elimi sürmedim yapacak olsaydım zaten yüzde sırasına göre büyükten küçüge sıralardım ama sınavın beklemediğim kadar kötü geçmesi şoka soktuguunda kal geldi ve yapmadım...

sizce bu cevaplar yeterli olurmu

ne sınavmış be kardeşim. bu kadar para basıyorlar darpane gibi. ama hizmet zayıf... nefes alsak para ödüyoruz.

vergide cevaplar hemen hemen aynı gibi...herkes geçerse herkes geçer herkes kalırsa herkes de kalır gibi bir durum var sanki :)))