Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

sanmıyorum artık iyice yüzsüz oldular gerek yok diyorlar

tesmeri aradım şu an komisyondan bir şey gelmediğini söylediler. sanırım Yücel bey herhalde bize şaka yaptı :(

tesmerin sitesinde hala 2009 un sınav takvimi var. marttaki sınav tam olarak ne zaman arkadaşlar??

arkadaşlar üzgünüm ama bugun de bi halt olcağa benzemiyor...

hmm..sitenin altını görmemişim saol..

beyaz ' Alıntı:
hilalblc ' Alıntı:
beyaz ' Alıntı:
arkadaşlar benim hiç sınava girmediğim 2 dersim var.. vergi ve analiz.. vergiden kaynak bolluğu yüzünden çalışmaya başlayamıyorum analizden ise kaynak kıtlığı yüzünden çalışamıyorum :)
analiz dersini veren ve verme ihtimali olan arkadaşlarım hangi kaynağı önerirsiniz?
bu iki derse ne kadar süre çalıştınız yeterli oldu mu ?

arkadaşım bence en kolay derslerden biri analiz
sadece formülleri ezberlemen ve önceki yıllar sorularını
çözmen yeterli bana göre.
Ben sadece o şekilde çalıştım ve 85-90 arası birnot brkliyorum
sadece 1.sorum yarım onun dışında hepsi tam.
umarım 90 gelir :)
bu kadarı yeterli bence

kitap vs. almaya gerek yok diyorsun yani analiz için
vergiye enaz 10 defa çalışmaya başladım ve yarım bıraktım en iyisi analizden başlamak sanırım geçmiş yıl soruları var elimde
umarım aralıkta sınava girdiğim derslere tekrar çalışmak zorunda kalmam

dilerim beklediğin not gelir :)

evet analiz kolay bir ders ama genede bir kaynak kitap al derim. Onda da dehayı öneririm. Sonrasında da geçmiş sorularını çözersen inşallah verirsin. Ben öyle yaptım ( çok kısa bir süre baktım sadece ) Sanırım geçmişimdir.

Arkadaşlar az önce tesmeri aradım, bir bayanla görüştüm. gayet kayıtsız ve umursamaz bir ses tonuyla 'bu hafta içi açıklanır' dedi. birikmiş stresimi kadına yansıtmamak için kendimi zor tutarak biraz daha sıkıştırdım hukuksuzluk yokmu bu işte diye. 'valla komisyon üyeleri meslek sahibi insanlar, başka işleri de var tabi, ayrıca bu dönem katılım da yoğundu, olur böyle bazen' dedi, çıldırttı beni.
Son olarak, sonuçların kesinlikle ellerinde olmadığını ve komisyondan henüz gelmediğini söyledi.
İnanalımmı sizce, yoksa yalan söyleme olasılığı var mıdır?

ya bende anlamadım. yücel bey tesmere geldiğini söylüyormuş. tesmer bize gelmedi diyor.

ugly666 ' Alıntı:
ya bende anlamadım. yücel bey tesmere geldiğini söylüyormuş. tesmer bize gelmedi diyor.
tesmer bize gelmedi dedikten 10 dk sonra aranan oldu -ki aramalar odalardan yapılıyor :) odaya ulaşan sonuçlar nasıl tesmere gelmemiş oluyor !?
aynı durum gene tesmer aramalar başladıktan sonra evet geldi sisteme giriyoruz demeye başlayacak.

Dün bende aradım yarın öğrenirsiniz sonuçları hanımefendi dedi bana ..valla ben onların yalancısıyım ...

nunna odalardan bir ses yok şu an. en azından bizim odaya gelmemiş.

yarın açıklanacağını söyleyen kişi tesmeden mi odadan mı

Yanlış hatırlamıyorsam geçen sınav Kasım ayında yapılmıştı ve 11 Şubat da açıklanmıştı. Ama arada 9 günde bayram tatili vardı. Bu sene bayram sınavdan önceye denk geldiği için bu hafta açıklanacağı kesin. Ayrıca internetten başvuruda 15 Şubatta son, yani haftaya pazartesi. Ben perşembe telefon haberi gelir diyorum, cumada internete koyarlar..

odalardan gelmedi diyorki zaten ;D geldi dediğinde aramalar artmasın diye hep öyle derler.
ama şu da var geçen dönemki sınav tecrübelerimden bildiğim anakaraya uzak odalara sonuçlar 1 gün sonrasına ulaştığı oldu zaman zaman haala şu iş kargo yoluyla yapıldığından maalesef.
hiç birisi doğru söylemiyor samimi olduğuna inandığında bir bakıyorsun dediği çıkmamış yalan söylemiş. haliyle hiç kimseye inanmayın sonuçta bi gerçek var er ya da geç bu hafta cuma olmadan açıklanacak bu iş.
perşembe kesin demişler ama bence perşembeyede kalmayacak. çünkü sınav ve itiraz başvuru sürelerini çok uzatmıyorlar en fazla 1 hafta uzatırlar bu yüzden perşembe uzatacakları süreye göre geç kalıyor.

kasım 2008de de aynısı olmuştu ki onda çok daha fazla bi geç kalmışlık vardı ve çok uzatılmadı başvurular.

Tesmerin sitesi bugün de çatır çatır açılıyor.. :S