Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

3 aydan az yapılan staj da not geçerli değildir. Bu nedenle yüksek notlarından biri geçersiz olabilir. Ancak 70 puanı kimin verdiğini merak ettim doğrusu çünkü ben 98 alınca bana puan veren SMMM ye arkadaşlarım iyi gözle bakmadı. 70 puan için çok büyük problem yaşaman lazım puanı veren kişiyle

Burada hoca tavsiye etmek caiz midir arkadaşlar? :) Benim gittiğim bir maliyet muhasebesi hocası var da. Ben kursuna gidene kadar kitap açmamıştım, temmuzda geçtim. ( her ne kadar 50 ile de olsa).

Merhaba

Staj notunun ağırlığı derslerin notları ile eşit mi? Geçmek için 50 ortalama yeterliyse staj notu da sınav notu gibi sayılıp ortalamaya dahil mi ediliyor? Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Teşekkürler,

Staj notuda bir ders gibi değerlendirilir.Ortalaman 60 olması lazım ve geçme notuda en az 50 olması lazım.Kısacası 7 tane dersin ve staj notunun toplamı en az 480 yapmalı 480/8 = 60

Selam, aralıkta vergi hukuku ve meslek hukukundan gireceğim, 2009 beyanname düzenleme klavuzu'ndan çalışmak yeterli olur mu acaba? Herkese başarılar.

scarlet ' Alıntı:
Selam, aralıkta vergi hukuku ve meslek hukukundan gireceğim, 2009 beyanname düzenleme klavuzu'ndan çalışmak yeterli olur mu acaba? Herkese başarılar.

(İSMMMO sitesinde mevcut.)

3568 Sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu
27.09.2008 SMMM ve YMM'lerce İşyeri Kayıtlarının İncelenmesi Hk.Yönetmelik
01- Disiplin Yönetmeliği
02- SM, SMMM ve YMM'lerin Çalışma Usul ve Esasları
03- SMMM Odaları Yönetmeliği
04- SMMM ve YMM Odaları Üye Aidatları ile Birlik Paylarının Tespiti
05 -Ücret Yönetmeliği
06- SM ve SMMM'lerin Kaşe Kullanım Yönetmeliği
07- YMM ve SMMM Sınav Yönetmeliği
08- SMMM ve SM Staj Yönetmeliği
09- Etik Yönetmeliği
10- Haksız Rekabet Yönetmeliği
11- SM, SMMM ve YMM Başvuru Yönetmeliği
12- TÜRMOB Yönetmeliği
13- SMMM, YMM Odaları ve TÜRMOB' un Denetimine İlişkin Yönetmelik
14- YMM Tasdik Yönetmeliği
15- YMM Odaları Yönetmeliği
16- SM, SMMM ve YMM Sınav Komisyonlarının Çalışma Usulleri, Sınav Esasları Sınav Konuları Hakkında Yönetmelik
17- SM, SMMM ve YMM'lerceTutulacak Defter ve Kayıtlar ile Meslek Mensuplarının Bildirim Mecburiyeti Hakkında Yönetmelik
18- SM,SMMM ve YMM Geçici Kurul Değerlendirme ve Sınav Komisyonlarının Kurulması ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik

Meslek Hukukundan Bunlara çalışmalısın Vergi Hukukundan da Kazım Yılmaz'ın kitabını al bence beyanname düzenleme klavuzuda işine yarar.

YMM leri anlamak zor adam işi bırakıyorum iş değiştiriyorum diye bana 70 verdi staj notunu yeni girdiğim yerden 98 ve 100 aldım ama tabiki ortalama 85 geçemedi kafadan 15 puan içerdeyim ayrıca üç ders verdim aralıkta 50 50 65 anlıycağın bayağa bi yardırmam gerekicek anlaşılan

Temel hukuk ve maliyet için tavsiyelerinizi bekliyorum. 3 üncü girişim olacak ve şu hukuku bir türlü veremedim. Gayet iyi çalıştım ama son bir okuma yapmadığım için olsa gerek, sınavda aklımda kalanları yazdım ve 40 puanla kaldım. Sanki Arif Kocaman'ının kitabı yetersiz gibi.
Maliyet içince kurs önerilerinizi bekliyorum. Deha bir felaketti. Ordaki hoca yüzünden ilk sınavda kaldım. Sonrasında da ben yapamadım. Odanın kursunda Mustafa Çanakçıoğlu var. Staja başlamada süperdi. Bir insan bir dersi bu kadar sevdirir mi? Sanırım ona gideceğim ama tavsiyelerinizi bekliyorum

benim müşavirim bana 100 verdi ben kendim 95 e düşürdüm. :):) aranızda böylede ne sıfatı verilir bilinmez :):) insanlar var. ama 100 yazmak iyi gelmedi kimse 4/ 4 lük olamaz. hakettiğim neyse onu almalıyım. bu nedenle 98 alınca neden kötü bakıyolarki. ama şuda var 70 lik bir puanda verilmez. veriyosan çalıştırma ozaman yanında hem iliğini kemiğini kurut 5 kuruş parayla 2 yıl esir et. hemde 70 ver.

Murat ÖNDER ' Alıntı:
3 aydan az yapılan staj da not geçerli değildir. Bu nedenle yüksek notlarından biri geçersiz olabilir. Ancak 70 puanı kimin verdiğini merak ettim doğrusu çünkü ben 98 alınca bana puan veren SMMM ye arkadaşlarım iyi gözle bakmadı. 70 puan için çok büyük problem yaşaman lazım puanı veren kişiyle

birde ben derimki arkadaşlar vergiden temmuzda mali tatil geleceğine emindim. hem dönemi hem yeni hemde hiç sorulmadı. bence aralıkta AGİ den gelebilir yeni ve hiç sorulmadı. baştan aşağı bilinmeli hesaplama sorusu olarak bence gelebilir.

Meslek 65. vergi 51 aldım temmuz sınavından. Aralık son hakkım ve hukuk, maliyet ve analizden giricem. Şimdiden herkese kolay gelsin....

3M_FS ' Alıntı:
birde ben derimki arkadaşlar vergiden temmuzda mali tatil geleceğine emindim. hem dönemi hem yeni hemde hiç sorulmadı. bence aralıkta AGİ den gelebilir yeni ve hiç sorulmadı. baştan aşağı bilinmeli hesaplama sorusu olarak bence gelebilir.

+1

temmuz ilk girişimdi 7 de 4 ünü verdim.. vergi, temel hukuk ve maliyet muh. kaldı... bu derslerle bende aranızdayım aralık sınavında....:(

Merhaba

Temmuz 2009 sınavlarının sırasını ve saatlerini hatırlayan varsa paylaşır mı lütfen?

Teşekkürler,

Kitap değilde son sınavın iki sorusunun ( inşaat işi ile alakalı olan ve defter tasdik zamanları ) 2008 beyanname düzenleme kulavuzunda, şans eseri karıştırırken gördüm. Sizde o kitapçığa bi göz gezdirirseniz belki yardımcı olabilir aralık sınavında da...Ben kişisel düşünce olarak bir de amortismanlardan soru gelebilir diyorum.... Kolay gelsin

parkinsonsniper ' Alıntı:
Merhaba

Temmuz 2009 sınavlarının sırasını ve saatlerini hatırlayan varsa paylaşır mı lütfen?

Teşekkürler,

Muhasebe Denetimi 09.00 ? 10:30
Muhasebecilik ve Mali Muşavirlik Meslek Hukuku 11:30 ? 13:00
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 14:30 ? 16:00
Hukuk 17:00 ? 18:30

Finansal Muhasebe 09:00 ? 12:00
Finansal Tablolar ve Analizi 13:00 ? 14:30
Maliyet Muhasebesi 15:30 ? 17:00

teşekkür ederim,

acaba bu sıralama her dönem aynı şekilde mi oluyor yoksa sınavların sırası ve günü değişiyor mu?