Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hakankrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair..

yeter ' Alıntı:
vergi uygulamaları için hangi kitapları önerirsiniz?

Vergi Uygulamaları için kesinlikle Deha nın çıkarttığı kitabın arkasındaki yaklaşık 100 örnek bu iş için yeter. Ancak konu anlatımı için Kazım Yılmaz. Dili ağır değil ve tam sınava yönelik. Bu iki kayanğı bu şekilde çalışan rahat 50-60 arası geçer (benim gibi uygulamanın içinde değilse bile)

erporacleshow ' Alıntı:
yeter ' Alıntı:

Vergi Uygulamaları için kesinlikle Deha nın çıkarttığı kitabın arkasındaki yaklaşık 100 örnek bu iş için yeter. Ancak konu anlatımı için Kazım Yılmaz. Dili ağır değil ve tam sınava yönelik. Bu iki kayanğı bu şekilde çalışan rahat 50-60 arası geçer (benim gibi uygulamanın içinde değilse bile)

Hukuktan geçen arkadaşlar da kitap ve çalışma metodu hakkında yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.....

kitabı oku sürekli aklında kalıyor.zaten çoğu bildiğin konular.

Kaynur ' Alıntı:
erporacleshow ' Alıntı:
yeter ' Alıntı:

Hukuktan geçen arkadaşlar da kitap ve çalışma metodu hakkında yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.....

Deha nın hukuk kitabı da sade anlatımlı. Ben faydasını gördüm. Bir bakın derim.
Çalışma metodu ise hergün atlamadan ve ezberlemeden yalnızca okuyun. Zamanla kendiliğinden hafızanıza kazınıyor.

Arkadaşlar sizlere sınava hazırlanırken izlemiş olduğum yolu anlatayım. belki sizlere yol göstermek açısından faydalı olur.

Yaklaşık 4 ay öncesinden ders çalışmaya başladım ancak son 3 ay biraz sıkı son iki ay biraz daha sıkı son 1 ay en sıkı ve son hafta durmadan çalıştım. sınav gecesi bile ders çalıştım. Ders çalışmaya önce İslam Çankayanın kitabından maliyet muhasebesinden başladım daha sonra yurdakul çaldağın maliyet kitabına çalıştım. Daha sonra yine islam çankaya analiz ve ibrahim lazol analizi bitirdim. 3. ders olarak denetim Ömer duman'ı okudum. 4. ders hukuk Arif kocamanın kitabından not çıkardım ve okudum. daha sonra meslek hukuku İSMMMO sitesinden kanun ve yönetmelikleri indirdim. ve çalıştım. Ve vergi hukukundan Kazım Yılmazın kitabını okudum. ve böylece her ders hakkında fikrim oldu.
Daha sonra yine yukarıdaki işlemleri tekrar ettim. ve geçmiş yıl sorularını okudum.
Son 20-25 gün falan kalmıştı tam hatırlamıyorum sözelleri bir daha tekrar ettim ve geçmiş yıl sorularına yine baktım. Kendimi zayıf hissettiğim derslere ağırlık verdim ve o dersleri tekrar tekrar okudum. Son hafta maliyet ve analizi tekrar ettim. ve finansal muh. geçmiş 5 dönem sorularına baktım. sınavdan 1 gün önce meslek hukuku ve temel hukuk'u okudum. (kendimi bu derslerde zayıf hissediyordum) denetime az bakabildim vergi hukukuna sınav arasında bakabildim. pazar günkü sınava ise c.tesi günü maliyet ve analize göz attım. ve sınav bitti. Çok yorucu ve yıpratıcı oldu ama sonuçta İlk girişimde 7 dersi verdim. Tabiki çok dua ettim. Kazanacağıma inandım. Allah'ın yardımı olmasaydı kazanamazdım. Ben çalıştım Allah emeğimi yerde koymadı ve sonuçta bitti.
Burada önemli nokta çalışmış olduğum derslerin içerisinde zayıf olduklarımı iyi seçmem ve o derse ağırlık vermemdir.

Sınav hikayem kısaca böyle.

Aralık sınavlarına girecek olanlara başarılar diliyorum. Allah kolaylık versin.

MaşAllah..

Sağ olun..Amin

Bu 3. girişim olacak ama hala o ilk ders çalışmaya başlama sendromunu yaşıyorum, ama kararlıyım, bu gece o kitabı açıcam ve en azından bir iki sayfa da olsa okuyacağım. Benim gibi atalet yaşayan arkadaşlar sirkelenin ve kendinize gelin.

scarlet ' Alıntı:
Bu 3. girişim olacak ama hala o ilk ders çalışmaya başlama sendromunu yaşıyorum, ama kararlıyım, bu gece o kitabı açıcam ve en azından bir iki sayfa da olsa okuyacağım. Benim gibi atalet yaşayan arkadaşlar sirkelenin ve kendinize gelin.

Scarlet arkadaşım, sirkelenin derken? :) :) :) Bu sınav gerçekten yoruyor bizi...

ilk girişmdi 5 ders verdim.... aralıkta maliyet ve vergiden tekrar teşrif edeceğim.... vergiye bişey demiyorumda (uygulama yaktı beni... kanunları halletmiştim) maliyete şok geçirdim resmen...6 ders verebilecekken 5 e düştüm...

maliyette ilk yarım saat yorgunluktan iyi bildiğim maliyet dersinde bocaladım ... ilk yarım satte ne yaptıysam hepsini sildim ... geriye 1 saat kaldı... ilk soruyu yaptım(deha gibi)doğruluguna emindim.... 2. soruyu 1 dagıtıma kadar yaptım.... yorgunluk tan ve süre darlıgından 2 dağıtımı toparlayamadım ve 1. soruya okadar güveniyordumki 2. dağıtımı yapmasamda olur dedim... sonuç ortada :-[

şimdi korkum maliyetim iyi desemde aralıkta tes bi soru gelirse(1.soru gibi ters köşe soru) diye korkuyorum...
vergide ise uygulama eksiğim var... formda bir arkadaş uygulamalar toplam i sayfa yazmış... sanırım benim bu 2 sayfaya ihtiyacım var... kanunlardan korkmuyorum.... 2 uygulama sorusu yaktı beni .... vergiden 39 almışım.... maliyettende 30....

aralıkta herkese başarılar diliyorum...ve şunu eklemek istiyorum ... sadece çalışmak yetmiyor... şans büyük faktör... nekadar çalışsanızda soruların kolay düşmesi veya zor düşmesi yada konu dagılımının farklı cıkması sonucu büyük ölcüde etkiliyor... yani 2 aylık çalışmayla cok rahat verilebilecek dersle değil bu dersler... okuyanları rehavete düşürmeyelim... bu dönem bir cok ders yorum agırlıklıydı... örneğin denetim gibi cok zor bir ders...vergi derseniz uygulama bilgisi olanlar kanun bakmasalardı bile 50 rahatlıkla alırlardı ... genel huk da zor oldugu söylenemzdi vs...ben 6 ay çalıştım.... vergiyi uygulama bilgim olmadığından kaçırdım,)kanunları yapabildiğim halde....)maliyette ise o anki dikkatsizliğim ve birşeyleri eksik yapıyorum göremiyorum diye paniklemem bana maliyetide kaybettirdi... sonuç ortada....yanii kısacası başarıda bircok faktör var.... sistemli çalışın...2 ayda bu iş oluyomuş demekki düşünmeyin... bakın 2 yılda beklemede kalanlar bile var ... demekki bu işin herkes için bir ortalaması yok.... dersleri vermeyi tesadiflere ve şansa bırakmamak gerekir... şansınız varsa kalitesi size uygun soru gelir yaparsını ... ama ya şansınız yaver gitmesse ve köşe sorulara takılırsam diye düşünün ve sistemli çalışın derim...

tekrrar herkese başarılar diliyorum... herkese kolay gelsin...

vergi tam bi keşmekeş oldu arkadaşlar kenarı köşesi ezberlemek gerekiyor... adamlar geçmiş dönem sözellerinden kesinlikle sormuyorlar kimin aklına gelirdi ar-ge nin kanun maddesi...kasımdada kooperatif muafiyeti sordular... ben daha önce 2 defa çok çalışmama rağmen veremedim vergiyi aralıkta olur inşallah ama yine cımbızla kananunun köşesinden bi sözel seçerlerse yine işimiz zor... allah yardımcımız olsun....kimsenin emeği boşa çıkmaz inşallah

Vergi ve denetimden kurtulduğum için çok şanslı sayıyorum kendimi. her nekadar maliyetin gazabına uğrasamda.
Ancak 7/7 yapanları ne kadar tebrik etsekte bunun çalışmaktan çok şans ve özelliklede uygulamanın içinden gelmenın ne kadar önemli olduğunu söylememiz gerekir. kısacası;
teorik bilgi+mesleki uygulma (pratik)+ şans. eğer sınav günü bunlardan birine daha az sahipseniz diğer sınav dönemleri kaçınılmaz olacaktır.

ben sizlerden temel hukuk için öenriler bekleyecektim. arif kocaman yetersiz sanırsam. defalarca ezberlememe rağmen son günler tekrar yapamadım ve tüm bilgiler az da olsa eksik kaldı veya karıştı. sonuç 40. bunun için önerileriniz nelerdir

ben hukuktan arif kocamandan özet çıkartarak geçtim... 3 soruda o kitaptan çıktı...tavsiye ederim

Merhaba,

Meslek hukuku sınavını veren arkadaşlar ders çalışma taktik stratejilerini paylaşırsa sevinirim. Tüm kanunu ezberlemek çok zor ve anlamsız geliyor.

motie ' Alıntı:
scarlet ' Alıntı:

Scarlet arkadaşım, sirkelenin derken? :) :) :) Bu sınav gerçekten yoruyor bizi...
Haklısın motie, yorulduk. Ünlü Türk düşünürü polat alemdar'ın memati' ye dediği gibi 'kavuşma anını düşün'.:)

parkinsonsniper ' Alıntı:
Merhaba,

Meslek hukuku sınavını veren arkadaşlar ders çalışma taktik stratejilerini paylaşırsa sevinirim. Tüm kanunu ezberlemek çok zor ve anlamsız geliyor.

deha nın meslek hukuku kitapçığı var, kursiyerlerine dağıttığı ve ilave fasiküller. bunlardan çalışarak geçebilirsin diye düşünüyorum. en azından ben öyle geçtim.

arkadaşlar hukuk tan geçenler hangi kitaba çalışmamızı önerirsiniz.. çoğunluk arif kocaman diye yazıyor kimiside eksik olduğunu yazıyor.. tavsiyelerinizi bekliyorum...

Arkadaşlar, alın size Tekdüzen hesap planı

Kullanımı çok kolay. Başucu kaynağı.
Ayrıca solda listelenen makalelere dikkat. Tamamlama Sınavı derslerinın tamamının özeti yer alıyor.

Umarım işinize yarar.

Vergiden çok tırssssıyorum. Büyük ihtimal yıl sonu işlemleri ile ilgili uygulama sorusu gelecek, bu konuda tahmini olan var mı?Neler olabilir?

Arkadaşlar tek dersim maliyet kaldı. 50 alsam yetiyor fakat gözümde dağ gibi büyüyor. Bir şeyi yarım bilmek kadar kötü birşey yok. Baştan başlasam sıkılıyorum ortadan başlasam anlamıyorum. Daha önce bu dersten geçen arkadaşlar kaynak önerebilir mi? Şu işten kurtulmamı sağlayacak her türlü tavsiye için şimdiden teşekkürler.

servers ' Alıntı:
Arkadaşlar tek dersim maliyet kaldı. 50 alsam yetiyor fakat gözümde dağ gibi büyüyor. Bir şeyi yarım bilmek kadar kötü birşey yok. Baştan başlasam sıkılıyorum ortadan başlasam anlamıyorum. Daha önce bu dersten geçen arkadaşlar kaynak önerebilir mi? Şu işten kurtulmamı sağlayacak her türlü tavsiye için şimdiden teşekkürler.
benimde maliyet muhasebesi ve meslek hukuku kaldı, maliyet muhasebesine bol bol soru çözerek çalışmayı düşünüyorum,
sorular üzerinden eksik olduğum konulara bakmayı düşünüyorum,