Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

yazdıklarımla dalga geçen arkadaşlarıma ;

............ yazdığımı okuyarak anlamınızı istirham ediyorum.

farkındaysanız '' aldığım bir duyuma göre '' diyerek başlamadım

bir '' tanıdığım ile görüştüm '' yazdıydım

yani bizzat '' ben kendim '' görüştüm yazdım

arkadaşım bu konuda çok hassasız biliyosunuz, temmuz sınavından önce de dendi aralık sınavından önce de dendi, şimdi mart sınavı var yine söyleniyor, biz dersimizi çalışırız yusuf sürmene göre, yine komisyondaysa 50 ile geçmeye çalışırız , yok komisyondan çıktıysa 100 alır belgemize kavuşuruz... ama bu gibi bilgilere artık kimse inanmıyor doğru bile olsa ... sizinle bi sorunumuz yok doğru söylüyosunuzdur belki ama dediğim gibi millet isyanlarda...

shqiptar ' Alıntı:
yazdıklarımla dalga geçen arkadaşlarıma ;

............ yazdığımı okuyarak anlamınızı istirham ediyorum.

farkındaysanız '' aldığım bir duyuma göre '' diyerek başlamadım

bir '' tanıdığım ile görüştüm '' yazdıydım

yani bizzat '' ben kendim '' görüştüm yazdım
arkadaşım amacımız dalga geçmek değildi yazdığın doğru olabilir ama bu bilgiler her sınav öncesi önümüze geldiği için artık inanamıyoruz. yani mart sınavına gelmeden kimse inanmayacak inşallah dediğin doğrudur ne diyelim.

şunu söyleyeyim ;

tabi ki inanmak ya da inanmamak herkesin kendi tasarrufunda.

bende en az sizlerin kadar hassasım.mart sınavı kiii inşallah o sınava girmek zorunda
kalmam (kalmayız ) benim 4.hakkım olacak.

bu haberi bizzat kendim birinci ağızdan aldım ve bu forumda genelikkle izleyici
olarak bulunuyorum,yazmıyorum.ama böyle bir şeyi öğrenince sevindirik oldum
direk forumdaki insanlara müjde vereyim dedim

ama alaycı üslup hiç hoş olmadı tabi ki!

hocanın martta ilk sınavıydı yeni konuna göre görev süreleri 3 yıl yani görev süresinin dolması imkansız

sorun da o zaten, (sizi tenzih ediyorum shqıptar) arkadaşın biri birden çıkıyor diyorki yusuf sürmen istifa etmiş, bakıyosun arkadaşın mesaj sayısı 3 , yazıp gidiyo, bir daha cevap da alınmıyo, insanın içine ister istemez bir kurt düşüyo, 2 kere başımıza geldi, e bu 3 olunca millet isyan etti haliyle...

suna-34 ' Alıntı:
hocanın martta ilk sınavıydı yeni konuna göre görev süreleri 3 yıl yani görev süresinin dolması imkansız

istifa diye bi hak var ama...

Geçen dönemde biri çıktı sürpriz olabilirrrrrrr dedi gitti bu forumda heryere yazdı. Sonrasında birader vebal alırsın bak bunu yapma dediğimizdeyse ben yusuf sürmen gitti demedimki sadece gidebilir dedim dedi ve siz beni yanlış anlamışsınız efendim ben yusuf sürmenin kitabına çalışmaya gerek yok turuncu kitaba çalışın yeterli dedi ve hatta gitti kim mesaj atarsa turuncu kitap yeterli diye tavsiyede bulundu vatandaşın kaynağı ise çok sağlamdı.

Sonrasında gördük turuncuyu adam sınava giren herkesi turuncu yaptı. Sınavdan çıkan herkesin yüzü kıpkırmızıydı. O yüzdendir ki bu tarz haberleri iyi niyetlede yazsanız tepki alırsınız çünkü daha öncesinde stajerlerin sütten ağzı çok sağlam yandı.

Ve tabiki inşallah gitmiştirde şu dertten kurtuluruz ben bile rüyamda dosya yaktığımı görüyorum ve eşimin yüzüne bakamıyorum adam psikoloji falan bırakmadı bizde tipik ruh hastası olduk çıktık.

şimdiye kadar forumda yazmayışımın sebebi bu tür şeylere muhatap olmamaktı.

ama uydum şeytana ve yazdım

son söz ; hayırlısı olsun

Facebookda sürmenin fan duvarında yazana bakın

KARADENİZ TEKNİK ÜNÜVERSİTESİNDEN MEZUN OLMADIM AMA DEĞERLİ HOCAMIZIN YAZILARINI TAKİP EDEN BİRİYİM.DAHA DOĞRUSU YENİ TAKİP ETMEYE BAŞLADIM .ÜSTELİK SINAV SİSTEMİNİ ÇOK ÇOK BEĞENDİM.SMMM YETERLİLİKTE TEK BU DERSTEN KALDIM KEŞKE HOCAMIZI ÇOK DAHA ERKEN FARKINA VARSAYDIM BIRAKIN SINAVI VERMEYİ ÇOK ŞEY ÖĞRENMİŞ OLACAKTIM

hele bir tanesi varki yani tam ibretlik
vatandaşın araık 2010 sınavından önce yazdığı mesaj
sayın değerli hocam bir smmm stajeri olarak tek dersim finansal muhasebe kaldı derslerinize ve soru sorma taktiğinize pek alışık olmadığım için bu ders iki sınavdır beni baya bir zorluyor. Şahsen sizinle tanışmak muhasebe üzerine konuşmak bilginizi almak isterdim umarım bir dahaki sınavda geçmiş yıl sorularınada bi göz... atıp benzer bi kaç soru yazarsınız çünkü bu soru taktiği derselerinize girmediğimiz için bize hiç ama hiç uyumuyor bu soruları hazırlarken sizin derslerinize girmediğimizi bizim genel muhasebe kitaplarından hazırlandığımızı göz önünde bulundurmanız tek temennimiz çalışmalarınızda başarılar diliyorum ve benim gibi aralık sınavına giren arkadaşlar hepinize allah yardım etsin

Aralık 2010 sınavdan sonra yazdığı mesaj

Şimdiye kadar finansal muhasebe hiç çalışmadan girerek bir çok arkadaşımız ve sm ler smmm oldu. Bize ne oldu derseniz gece gündüz çalıştık belki yüzlerce binlerce soru çözdük sonuç ne kalan tek ders ve herkesin en kolay geçtiği dersi biz 3 hakkımızın geçmesine rağmen veremiyoruz evde çoluk çocuk perişan asgari ücretle ...çalışarak nereye kadar dayabileceğiz bilemiyorum. Sınav parasını bile zar zor bulabilirken yol+otel+yemek gideri hepsi zaten maaş gitti. soruyorum hocam bizim çoçuklar aç mı kalacak lütfen biraz geçmiş yıl sorularına bakın bizim suçumuz ne çocuklarımızın suçu ne tek ders kaldı bırakında biz de büromuzu açıp mücadelemize başlayalım.Belki çocuklarızın midesine 250 gr et birazda meyve girer.Ben artık sizin isafınıza bırakıyorum saygılar.

Bu adamlar varya bize az bile yapıyor. Sınavdan kaldım ama sınav sistemine bayıldım yalakalığın öteki boyutu ;D ;D Sınavdan önce ilkin sizinle tanışmak muhasebe hakkında görüşlerinizi almak isterim, sınavdan sonra hakkım bitiyor evde çoluk çocuk aç ahhhh ulen ahhhh biz ne zaman adam olucaz arkadaş ne zaman.

:)))))))))))) akşam akşam iyi güldüm...
sağolasın palaşım için.... "nokta kadar menfaat için vigül kadar eğilme" demiş atalarımız vakti zamanında... bu atasözünü de bu arkadaşa yeni yıl hediyesi olarak gönderelim :))))

Hah sürprizci arkadaşımız bana özelden mesaj atmış şimdi buldum kendisini bu arkadaş smmmkaradag adlı arkadaştır. Bunlarda o sürprizli mesajları buyrun önemli yerleride koyulttum bakalım halimiz ne olacak.

Eylül 21, 2010, 11:25:59 ÖS
Yusuf Sürmen'e takılmayın Aralık sınavı itibari ile sürpriz olabilir.

: Eylül 22, 2010, 12:00:21 ÖÖ
Yusuf SÜRMEN kitaplarına yada notlarına takılmayın sürpriz varolabilir.

Eylül 22, 2010, 12:17:24 ÖÖ
Yusuf SÜRMEN kitaplarına yada notlarına takılmayın sürpriz varolabilir.

Eylül 22, 2010, 10:40:44 ÖÖ
Var, var bildiğimiz bir şey var .... Özellikle bu kişinin kitapları yada notlarına takılıp kalmak Aralık sınavı için boşuna uğraş olacaktır.

Eylül 22, 2010, 04:46:20 ÖS
Değerli arkadaşlar sınav tarihine bir ay kala kesinleşecek bir bilgi var zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağım .
Yusuf SÜRMEN'in kitap yada notlarına takılmak zaman kaybı olacaktır.

Buda ben sürmen %99 değişmez dediğimde yazdığı mesaj
: Eylül 23, 2010, 12:37:21 ÖS
Değerli arkadaşım yanılabilirsin... "adın gibi emin olma" düşüncesini tekrar gözden geçirmen faydalı olabilir.Herşey olabilir...

Buda arkadaşın benim diğer uyarımdan sonraki yazısı

Eylül 28, 2010, 12:35:52 ÖS
Değerli arkadaşım sana açıkça öyle güzelce yanıt vermek isterdim ancak senin de dediğin gibi hayatında hiç görmediğin tanımadığın biri olarak nereden nasıl bilgi sahibi olduğumu bilemeyeceğinde olağandır.Elbette haklısınız ben asla "hoca değişecek" imasında bulunmadım bu tamamen sizin çözümlemeniz ayrıca ben burada "herşey olabilir" derken bazı değişiklikler olabilir imasında bulunmuştum çok kıymetli Genel Başkanım Sayın Dr.Ymm Masum TÜRKER'in görevi bırakacağı hakkında bilginiz var mıydı ? Dolayısı ile yineliyorum sevgili arkadaşlarım konulara hakim olmak önemli olan Yusuf SÜRMEN'e takılmayın.
Son tahlilde , örgütlerimiz bizim sıkıntılarımızı gayet iyi bilmektedir.Özellikle Değerli Üstadımız Sayın SMM Yücel AKDEMİR'e ([email protected]) yakınmalarımızı ve taleplerimizi lisan-ı münasip ile anlatılması halinde mutlaka alakadar olacaktır , emin olun Örgütümüz ve Birliğimizin çok duyarlı yöneticilerindendir.Keza İstanbul Oda Yönetiminde iken bu özelliğini çok defalar göstermiştir.

Ekim 31, 2010, 06:22:57 ÖS
Tavsiye sadece ... Prof.Dr.Orhan Sevilengül Genel Muhasebe kitabından çalışan arkadaşlara çok faydası olacaktır.

Kasım 01, 2010, 04:35:49 ÖS
Prof.Dr.Orhan Sevilengül - Genel Muhasebe

Kasım 05, 2010, 02:54:19 ÖS
bi arkadaş açıklayacaktı sınava 1 ay kala sürmen hocanın aralıkta da başımızda olup olmayacagını ne oldu??

Değerli arkadaşım konu ile ilgili daha önce yazmıştım çalışacağın kaynak :
Prof.Dr.Orhan Sevilengül - Genel Muhasebe
Diğer yazılanlara yanıt verme gereği duymuyorum.Benim kim olduğumu tanıyan arkadaşlar bilirler.Dileyen Yusuf Sürmen'in kitabından yada notlarından hazırlanmaya devam edebilir.
Son tahlilde,söylediğim kaynaktan hazırlanırsan geçersin.

Aralık 09, 2010, 12:45:31 ÖS
Sınav komisyonu biri başkan olmak üzere yedi üyeden oluşur. Sınav komisyonu başkan ve üyeleri; dördü Maliye Bakanlığı vergi denetim elemanları arasından, biri Yükseköğretim Kurulunca önerilecek iki aday arasından, ikisi ise Birlikçe önerilecek dört aday arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir.

Son dönemde meslek örgütleri,barolar,sivil toplum kuruluşları üzerindeki yapılmak istenenleri çok iyi tahlil etmek gerekmektedir.
YÖK , Maliye Bakanlığı ve KARADENİZ operasyonu gücünü nereden aldığı iyi anlamak gereklidir.
Örgütlerimizin ve Birliğimizin "başarısız" gösterilmeye çalışılması hesapları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır, sıkıntıların asıl kaynağını anlamaya çalışmak gereklidir.
Her türlü sıkıntılar Örgüterimize, Odalarımıza bilgi verilerek aşılmaya çalışılmalıdır.

Ben turuncu kitap demiştim ya pardon özür dilerim http://www.alomaliye.com/kitaponlin...d=161&osCsid=e8d73c00e5d138cd94350d6176a6a5ee buradaki 27 TL lik mavi bir kitapmış ben kitabı orhansevilengül ve nalan akdoğanın genel muhasebe kitabı olan turuncu kitapla karıştırmıştım arkadaştan tekrar özür dilerim.
Şimdi mümkünse sürmenin kitabına yada çalışma notlarına takılıp kalmak boşuna uğraş olacaktır ya varmı bu mavi kitaba çalışıpda bu arkadaş haklıdır diyen. Yada oda ve birlik sevdalısı bu arkadaşımız haklı adam doğru demiş kardeşim ne alaka arkadaş iyi niyetli bak tavsiyede vermiş diyen bir kişi varmıdır.
:o :o :o Yada şöyle söyleyeyim aramızda aralık 2010 sınavındaki sürprizi gören varmı :o :o :o :o :o

shqiptar ' Alıntı:
şunu söyleyeyim ;

bende en az sizlerin kadar hassasım.mart sınavı kiii inşallah o sınava girmek zorunda

Kimler bu bilgiyi ilk kez senden duydugunu soyledi bilmiyorum ama yazdigin sey zaten onceden de biliniyordu.

MuphemSahis ' Alıntı:
shqiptar ' Alıntı:
şunu söyleyeyim ;

Kimler bu bilgiyi ilk kez senden duydugunu soyledi bilmiyorum ama yazdigin sey zaten onceden de biliniyordu.

önceden bilinen konu neydi acaba?

gencay07 ' Alıntı:
MuphemSahis ' Alıntı:
shqiptar ' Alıntı:
şunu söyleyeyim ;

önceden bilinen konu neydi acaba?

Zahmet eyleyûp, önünde hazir bulunan klavye ve yâhut fareyi kullanıp gerû doğru gidersen görürsün, muhterem insan.

mrb arkadaşlar, yusuf sürmenin sonraki dönemde komisyonda olmayabileceği konusunda yazılar yazılmış, komisyonda kalması iyi olur neden derseniz gitmesi bizlere dezavantaj olabilir.. yeni gelen hocayı tanımak 1-2 sınav alır ve o da farklı uygulama yöntemi ile karşımıza çıkarsa kafamız hep karışır..zaten sayılı bir hakka sahibiz, bu hocayla başladık bununla bitirelim..yusuf hoca geldi dersaneler bile şaşırdı, yeni kitaplar basıldı vs.onlar bile hocayı yeni yeni çözüyorlar..evet hoca çok zor biri ama yenilik bizi daha da kötü bir duruma itebilir..sınavda sorulara nasıl cevap vereceğini şaşırır insan...
Bu dersi geçmenin yolu vergi,denetim gibi derslere nasıl çalışıyorsak bunada öyle çalışmak... ktü'den mezun bi arkadaşımın anlattığına göre hoca aynı okuldan arkadaşı ve meslektaşı olan bir hocanın kızını bile geçirmemiş ve bu yüzden araları açılmış...şansımıza bizden öncekiler not yükseltme sınavına girerlerdi bizimde şansızlığımıza..
Bu dersi geçmenin yolları
1.si hocanın kitapları ve ktü'nün fotokopi servisindeki monografi örneklerini temin etmek.
2.si 1 nolu muhasebe uygulama genel tebliğini baştan aşağı incelemek,
3.sü hocanın soruları vuk,kdv ve ötv gibi kanunlarıda içine alıyor ilgili kanun maddelerini yeniden incelemek şart, hocanın muhasebe 1 ve 2 kitabı sayesinde vergi dersini geçtim, hoca muhasebe değil vergi kitabı yazmış sanki..,

ugurrrrr ' Alıntı:
mrb arkadaşlar, yusuf sürmenin sonraki dönemde komisyonda olmayabileceği konusunda yazılar yazılmış, komisyonda kalması iyi olur neden derseniz gitmesi bizlere dezavantaj olabilir.. yeni gelen hocayı tanımak 1-2 sınav alır ve o da farklı uygulama yöntemi ile karşımıza çıkarsa kafamız hep karışır..zaten sayılı bir hakka sahibiz, bu hocayla başladık bununla bitirelim..yusuf hoca geldi dersaneler bile şaşırdı, yeni kitaplar basıldı vs.onlar bile hocayı yeni yeni çözüyorlar..evet hoca çok zor biri ama yenilik bizi daha da kötü bir duruma itebilir..sınavda sorulara nasıl cevap vereceğini şaşırır insan...
Bu dersi geçmenin yolu vergi,denetim gibi derslere nasıl çalışıyorsak bunada öyle çalışmak... ktü'den mezun bi arkadaşımın anlattığına göre hoca aynı okuldan arkadaşı ve meslektaşı olan bir hocanın kızını bile geçirmemiş ve bu yüzden araları açılmış...şansımıza bizden öncekiler not yükseltme sınavına girerlerdi bizimde şansızlığımıza..
Bu dersi geçmenin yolları
1.si hocanın kitapları ve ktü'nün fotokopi servisindeki monografi örneklerini temin etmek.
2.si 1 nolu muhasebe uygulama genel tebliğini baştan aşağı incelemek,
3.sü hocanın soruları vuk,kdv ve ötv gibi kanunlarıda içine alıyor ilgili kanun maddelerini yeniden incelemek şart, hocanın muhasebe 1 ve 2 kitabı sayesinde vergi dersini geçtim, hoca muhasebe değil vergi kitabı yazmış sanki..,

arkadasim sen saglam bi 7-8 ay geriden geliyorsun.

Arkadaşım emin misin?Ya bu haber doğruysa ne ısmarlayalım sana ??????
Allah ne muradın varsa versin yaw sabah sabah yeniden doğdum sankim ;)

shqiptar ' Alıntı:
flaş! flaş! flaş!

arkadaşlar son dakika haberi veriyorum size;

geçtiğimiz dönem yusuf hocanın son dönemiymiş.yusuf hocanın trabzondan bir arkadaşı benim

tanıdığım (bugün öğrendim).az önce telefonla konuştum bu müjdeli haberi verdi

bende size aktarayım dedim.

benim de sadece muhasebe dersim kaldıydı.son sınavdan çok ümitli değilim

ama marta hallederiz artık :)