Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

stonhand uzun vadeli yazısını koyu yazınca bir tuzak mı var epey bir takıldım soruya.
haklısın acaba ne demek istedi diye çok düşündüm. geçici yatırım sözü yok ben yanlış kabul ettim sorumu hayırlısı...

Katılıyorum. Dersane bile kısa vadeli yani 368 demiş. Kısa vadeli olduğunu nerden çıkarıyor. Yılı aşan bir işlemin kısa vadeye döşümü bilanço gününde olur. Yani 31.12. Vergi 3 ay sonraya 05.12 tarihinde ertelendi. Bana göre uzun vadeli, bilanço gününde kısa vadeye alınacak. Dolayısıyla 438

Soruyu yanlı okudun galiba.. İştirak düzeyine ulaşamayacağı için sattı diyor. Bence yanlış anlamışsın.
Bence arkadaşlar almayın kitabını felan turuncu kitap yeterde artar. En azından para kazanmasın kitaplarını alıpda . Artık bende hocanın samiyetinden şüphe duyuyorum. Turuncu kitap yeterde artar.

Ne garip bir sınav başkada yotur 17 sorunun 13 üni de yapıp kalınanbir sınav:D

phoboss arkadaşım vergi borcunu 3 ay erteliyordu o da 368 olması mantıklı çünkü 400 lü hesap olması için bir yıldan fazla erteleme olmalı. eee arkdaşım dediğiniz gibi sonuçlar açıklanan kadar hiçbirimiz emin olamayacağız sanırım, inşallah hepimizi bir şekilde mucizeyle geçeriz......

3 ay dediği için 368 olcak bence notlarda 15 ay erteleme vardı o yüzden 438 idi.
12 aydan az olduğu kısa vadeli diye düşünürüz.nasıl 380-381 leri dönem sonunda kullanıyoruz 368 de doğru bence.

ama 2009 yılı borcu diyor koray.yıl atlamış.438 olacaktı

Yatırım amaclı menkul kıymetler(mali duran varlıklar) Bir şirketin sermayesinin ilgili oran kadarlık kısmına isabet eden hisse senetleri en az 1 yıl satmamak amacıyla alındığında aşağıya yazdığım hesaplarda izlenir
240

alıntı

Selamlar,

Dönem sonu işlemlerindeki;

"Dönem sonu mal mevcudu 47.000 tl'dir" sorusunun cevabı nedir?

153 hesap bakiyesi 50 000
5000 tl satış fiyatı üzerinden mal satıyor.bunundan maliyeti 3000 tl

dönem sonu 47000 3000 tl 621 olucak

ben tesmeri aradım ve sınavlarla ilgili yetkiliyle görüştüm yusuf hoca yüzünden benim değil sadece pekçok kişinin dosyasının yanacağını söyledim bu sınavın kötü niyetli olduğunu ve bu konuyla ilgili yaptığımız bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını yusuf hocanın komisyondan alınması için nerelere müracatta bulunalım yada ne yapalım dedim bizi siz temsil ettiğiniz için size soruyoruz dedim yetkilide bu şikayetlerimizi mail atmamız gerektiğini çok fazla şikayet olduğunu ilettiklerin ve bu hacaların maliye bakanlığı tarafından belirlendiği bu hoca zor soruyor bunu alın komisyondan diyemeyeceklerini dedi bende sorunun zorluk olmadığını nerde kullanılmayan bilinmeyen hesaplar var onları kullanması bu sebepten yapamadığımızısöyledim yani ne oda nede birlik birşey yapamıyor dosyalar yanacak gibi :( sınavın 9 hakka çıkma durumunu sordum öyle bir konunun görüşüldüğü ama belli birşeyin olmadığı bilgi veremeyeceğini söyledi olursada bizi kapsayıp kapsamayacağı belli değil bunuda sordum :(

Üzerinde konuşulmayacak bir konu zaten de, ben sanırım soruyu yanlış anlamışım.

Dönem başı Ticari Mallar 50.000 tl-Satış 5.000 tl (maliyeti belirtiyor muydu soruda?)

Başka bilgi var mıydı?

holden17 ' Alıntı:
Üzerinde konuşulmayacak bir konu zaten de, ben sanırım soruyu yanlış anlamışım.

Dönem başı Ticari Mallar 50.000 tl-Satış 5.000 tl (maliyeti belirtiyor muydu soruda?)

Başka bilgi var mıydı?

Dönem sonu bakiyesi 47000 dediği için SMM 3000 çıkıyor tabiki fireden bahsetseydi ozaman işler karışırdı ancak adam düz 47000 verdiği için SMM 3000 olacak.

Ya zaten biz artık kendimizi aştık tahvil ihracını yedik yuttuk, gizli vade farkını yedik yuttuk ıvırdı zıvırdı hepsini hallettik birtek tesise katılma payımız kaldı bakalım gelecek sınav ne soracak yeni bir hesap kodumu ekleyecek.

sorun sorularda degil aslında

soruları sorsun ..5 tane zor zormuş normal 17 madde sorulan sınavda
5 maddeyi yanlış yapan adam nasıl kalıyor ...

sınav degerlendirmesi nasıl yapılıyor biri bana anlatsın ..

tesis kaydı yanlış ok ..baglı ortaklık yanlış ok ..amortisman yanlış ok...

bu adam dönem sonu kayıtlarına hiç puan vermiyor herhalde ..

SERHAT123 ' Alıntı:
sorun sorularda degil aslında

soruları sorsun ..5 tane zor zormuş normal 17 madde sorulan sınavda
5 maddeyi yanlış yapan adam nasıl kalıyor ...

sınav degerlendirmesi nasıl yapılıyor biri bana anlatsın ..

tesis kaydı yanlış ok ..baglı ortaklık yanlış ok ..amortisman yanlış ok...

bu adam dönem sonu kayıtlarına hiç puan vermiyor herhalde ..

17 de 5 tane yanlış yapınca dönem sonu kapanış kayıtları ile mali tabloları hatalı oldukları gerekçesi ile puanlamıyor olabilir elbette

koray44 ' Alıntı:
evet stonhand bende senin gibi takılmıştım o soruda ama sonradan yapmadım senin yaptığın işlemi, ayrıca cahilliğime verin vergi dairesiyle anlaşıp borç erteleme diye bir şey duymadım ben önceden. Borcun varsa ödemezsen gecikme zammı ,faizi vs. ödersin. Kanunlarda olan bir şey bu. Hadi olmadı vergi affı filan çıkıyor. Bir mükellefin vergi dairesine gidip borç erteletmesini ilk defa duydum. Kim karar veriyor buna, dairenin müdürümü, sonuçta bir devlet kurumu burası,böyle bir yetkisi varmı vergi dairesinin acaba bana pek mantıklı gelmedi açıkçası...

cevap verildi mi bilmiyorum ancak,

amme alacaklarının tahsili hakkındaki kanunun ilgili maddesini anımsatmak isterim. :
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Tecil, Tehir, Gecikme Zammı

Tecil:

Madde 48 ? (Değişik birinci fıkra: 30/5/1985 - 3209/1 md.) Amme borcunun vadesinde ödenmesi veya haczin tatbiki veyahut haczolunmuş malların paraya çevrilmesi amme borçlusunun çok zor duruma düşürecekse, borçlu tarafından yazı ile istenmiş ve teminat gösterilmiş olmak şartıyla, alacaklı amme idaresince veya yetkili kılacağı makamlarca; amme alacağı 36 ayı geçmemek üzere ve faiz alınarak tecil olunabilir. (1)

(Ek: 4/6/2008-5766/6 md.) Şu kadar ki, amme borçlusunun alacaklı tahsil daireleri itibarıyla tecil edilen borçlarının toplamı ellibin Yeni Türk Lirasını (bu tutar dahil) aşmadığı takdirde teminat şartı aranılmaz. Bu tutarın üzerindeki amme alacaklarının tecilinde, gösterilmesi zorunlu teminat tutarı ellibin Yeni Türk Lirasını aşan kısmın yarısıdır. Bakanlar Kurulu; bu tutarı on katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, yeniden kanuni tutarına getirmeye ve alacaklı amme idareleri itibarıyla bu hadler arasında farklı tutar belirlemeye yetkilidir.

(Ek: 31/1/1984 - 2975/6 md.) Borcunun tecilini talep eden ancak, talepleri uygun görülmeyerek reddedilen borçlular söz konusu borçlarını reddin tebliği tarihinden itibaren idarece 30 güne kadar verilebilecek ödeme süresi içinde ödedikleri takdirde bu amme alacağı ödendiği tarihe kadar faiz alınmak suretiyle tecil olunur.

Tecil salahiyetini kullanacak ve bu salahiyeti devredecek olanlar, Devlete ait amme alacaklarında ilgili vekiller, vilayet hususi idarelerine ait amme alacaklarında valiler, belediyelere ait amme alacaklarında belediye reisleridir.

(Değişik fıkra: 4/6/2008-5766/6 md.) Haciz yapılmışsa mahcuz mal, değeri tutarınca teminat yerine geçer. Tecil edilen amme alacakları ile ilgili olarak daha önce tatbik edilen ve borcun tamamını karşılayacak değerde olan hacizler, yapılan ödemeler nispetinde kaldırılır ve buna isabet eden teminat iade edilir. Ancak, mahcuz malların değeri tecil edilen borç tutarından az, zorunlu teminat tutarından fazla olması halinde, tatbik edilen hacizler, tecil şartlarına uygun olarak yapılan ödemeler neticesinde kalan tecilli borç tutarı mahcuz mal değerinin altına inmediği müddetçe kaldırılmaz. Tecilli borca karşılık alınan teminat ise, tecil şartlarına uygun olarak yapılan ödemeler neticesinde kalan tecilli borç tutarının zorunlu teminat tutarının altına inmesi durumunda, yapılan ödemeler nispetinde kaldırılır.

?????????????

(1) 4/6/2008 tarihli ve 5766 sayılı Kanunun 6 ncı maddesiyle; bu fıkrada yer alan "vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme masrafı, vergi cezası, para cezası ve gecikme zammı alacakları iki yılı, bu alacaklar dışında kalan amme alacakları ise beş yılı" ibaresi "amme alacağı 36 ayı" şeklinde değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.

Sayfa 13

2492

(Değişik fıkra: 4/6/2008-5766/6 md.) Tecil salahiyetini kullanacak ve bu salahiyeti devredecek olan makamlar; tecil edilecek amme alacaklarını tür ve tutar olarak belirlemeye, amme borçlusunun faaliyetine devam edip etmediğini esas alarak tecil edilecek alacakları tespit etmeye, tecilde taksit zamanlarını ve diğer şartları tayin etmeye yetkilidir.

Tecil şartlarına riayet edilmemesi, değerini kaybeden teminatın veya mahcuz malların tamamlanmaması veya yerlerine başkalarının gösterilmemesi hallerinde amme alacağı muaccel olur. (Ek:25/5/1995-4108/13 md.) Tecil edilen amme alacağının gecikme zammı tatbik edilmeyen alacaklardan olması halinde, ödenen tecil faizleri iade veya mahsup edilmez.

suna-34 ' Alıntı:
ben tesmeri aradım ve sınavlarla ilgili yetkiliyle görüştüm yusuf hoca yüzünden benim değil sadece pekçok kişinin dosyasının yanacağını söyledim bu sınavın kötü niyetli olduğunu ve bu konuyla ilgili yaptığımız bütün girişimlerin sonuçsuz kaldığını yusuf hocanın komisyondan alınması için nerelere müracatta bulunalım yada ne yapalım dedim bizi siz temsil ettiğiniz için size soruyoruz dedim yetkilide bu şikayetlerimizi mail atmamız gerektiğini çok fazla şikayet olduğunu ilettiklerin ve bu hacaların maliye bakanlığı tarafından belirlendiği bu hoca zor soruyor bunu alın komisyondan diyemeyeceklerini dedi bende sorunun zorluk olmadığını nerde kullanılmayan bilinmeyen hesaplar var onları kullanması bu sebepten yapamadığımızısöyledim yani ne oda nede birlik birşey yapamıyor dosyalar yanacak gibi :( sınavın 9 hakka çıkma durumunu sordum öyle bir konunun görüşüldüğü ama belli birşeyin olmadığı bilgi veremeyeceğini söyledi olursada bizi kapsayıp kapsamayacağı belli değil bunuda sordum :(

Kural 1 : Tesmerdeki müşteri temsilcilerinin verdiği bilgilere inanma.

iştirakler sorusunda önce iştiraklere atılıp sonra bağlı menkul kıymetlere atılacaktı çünkü yüzde 5 ve 5 ile elli arası ve 50 üstü diye ayırım var orda kalan ortaklık payına göre yazılacak bence hisse senetleri ile alaka yok

medcezir ' Alıntı:
iştirakler sorusunda önce iştiraklere atılıp sonra bağlı menkul kıymetlere atılacaktı çünkü yüzde 5 ve 5 ile elli arası ve 50 üstü diye ayırım var orda kalan ortaklık payına göre yazılacak bence hisse senetleri ile alaka yok

Yüzde beş değil %10'a kadar bağlı menkul kıymet %10-%50 arası iştirakler

battibalikyangider ' Alıntı:
suna-34 ' Alıntı:

Kural 1 : Tesmerdeki müşteri temsilcilerinin verdiği bilgilere inanma.
kimlere inanacağız bende şaşırdım:(

Birde arkadaşlar sayaç okuma sorusunda ben 381 e attım bu giderleri. Ama sonradan düşününce tahakkauk etmemiş galiba yani resmi kurum gelip borç çıkarıp ödemesi önümüzdeki ay dememiş. O zaman 381 olmaz sanırım. Birde yine dehanın cevabında gördüm ne derece doğru artık 373 e atmış. Maliyet giderlei karşılığına. Ortada maliyet yok ki. hem 760 ve 770, 373 le çalışmaz gibi geliyor bana, sizler ne yaptınız bu soruda...