Aralık Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan elfstrl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Aralık Finansal Muhasebe

SERHAT123 ' Alıntı:
onlar bu sınavdan öncede gündemde olan konular yapmayın ...

ben daha ileri gitmiştim ...kitabında var ..

canlı hayvan almış ..kücükten başka bir hesapta...süt vermeye başladıgında başka bir hesapta kesilirken başka bir hesaba almış ..

ve bence bu hesaplarda kullanılması gerekir diye kendi yorumunu katmış ...

Bencede süper fikir, bu sınavda canlı hayvan ve tarım muhasebesi sorulmalı. fakat bu firma aynı zamanda kendi binasını kendi yapan sezonluk işçi çalıştıran filan bişi de olmalı. leasingle de traktör almış olup, müşterilerden aldığı çekleri faktoring yapmaktadır.

benim sonum o zaten on yıldır bu işi yapıoyuz ...

beyfendi komisyon üyeleri istedi diye ..çiftçilige başlıcam

Yuh yani. Hayvan işletmesi versin o zaman. Hayvanlar çiftleşsin sayıları çoğalsın derdi de bize düşsün. Envanter hesaplatsın. Çoğalan hayvanların yevmiye kaydını sorsun. (Tabi şaşırtmacalı soru olur bu bence nazım hesaplarda takip edilmeli :D:D:D) Telef olunca 689 a attırır:D Tahmini günde 10 lt süt verir desin millet sazan gibi 381 e mi 373 e mi atacak onu ölçsün.

sedateroglu ' Alıntı:
Yuh yani. Hayvan işletmesi versin o zaman. Hayvanlar çiftleşsin sayıları çoğalsın derdi de bize düşsün. Envanter hesaplatsın. Çoğalan hayvanların yevmiye kaydını sorsun. (Tabi şaşırtmacalı soru olur bu bence nazım hesaplarda takip edilmeli :D:D:D) Telef olunca 689 a attırır:D Tahmini günde 10 lt süt verir desin millet sazan gibi 381 e mi 373 e mi atacak onu ölçsün.

Ötv hesabı nolucak ?

öyle bişey olursa ..bi kaval alıp salonu coşturmaya düşünüyorum ..

battibalikyangider ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:

Ötv hesabı nolucak ?

ÖTV var mıydı? Tüh be unuttuk. 50 alamam o zaman. İnşallah Temmuzda geçerim:D

duman1907 ' Alıntı:
yapmayın arkadaşlar ys okuyor buraları :)

o şu an petrol cikardiktan sonra, bu petrolu damıtıp kendi araclarında kullanan firmanın, arama yaptığı sırada ortaya cikan maden sebebiyle bir maden sirketiyle birlesip, revizyon tablolarını isteme planları yapıyordur bence:)

bide işin garibi hiçbir dershanede cıkıp ta bu duruma bir müdahale edemedi ..aynı tas aynı hamam devam ..
bir dershane büyügü hocamızdan yardım bekliyoruz..
biz bu işi mevcut dershanelerle, çalışmalarla yapamıyoruz ..yardım edin

onlar da mı tırsıyor ..yoksa en az bizim kadar...

finansaldan geçiricek hocalar aranıyor ...

battibalikyangider ' Alıntı:
duman1907 ' Alıntı:
yapmayın arkadaşlar ys okuyor buraları :)

o şu an petrol cikardiktan sonra, bu petrolu damıtıp kendi araclarında kullanan firmanın, arama yaptığı sırada ortaya cikan maden sebebiyle bir maden sirketiyle birlesip, revizyon tablolarını isteme planları yapıyordur bence:)

gerçekten böyle bir soru sorarsa ...
asgari tarife geregi para ödemesi gerekecek ..bedava yapılırmı bu iş..

SERHAT123 ' Alıntı:
bide işin garibi hiçbir dershanede cıkıp ta bu duruma bir müdahale edemedi ..aynı tas aynı hamam devam ..
bir dershane büyügü hocamızdan yardım bekliyoruz..
biz bu işi mevcut dershanelerle, çalışmalarla yapamıyoruz ..yardım edin

onlar da mı tırsıyor ..yoksa en az bizim kadar...

finansaldan geçiricek hocalar aranıyor ...

dershaneler mi:)) işte buna güldüm bilader... yusuf hoca gibi bir iki tane daha çıksın diye dua etmiyorlarsa bir şey bilmiyorum:) şöyle kolay zannedilen derslerden filan..

peki ne yapıcaz ....
poliçe sorularıda cok korkunç a düzenlemiş gitmiş b ye göstermiş be gitmiş c ye vermiş şimdi a b ye borçlu b a dan alacaklı ortada bi de c var ...
böyle bir durumla karşılaşılan varmı calıştıgı firmada dürst olun ...

SERHAT123 ' Alıntı:
peki ne yapıcaz ....
poliçe sorularıda cok korkunç a düzenlemiş gitmiş b ye göstermiş be gitmiş c ye vermiş şimdi a b ye borçlu b a dan alacaklı ortada bi de c var ...

.

SERHAT123 ' Alıntı:
peki ne yapıcaz ....

size çalıştığınız firmaya göre mi soru sorucak adam. finansal muhasebe dedin mi akla ne geliyorsa hepsini sorucak tabi.

poliçe olur, elden ele geçer iade olur, senetle değişir, çekle bilmemne olur. reeskontuydu filandı. aaaa

işte biz bundan ileri gidemiyoruz ..realite yok ..

bize yıllarca gercekte kullanmayacagım konuları ögretip düşünme yetenegimizi köreltmedilermi

ezberci egitimin kurbanları degilmiyiz hepimiz.

slm arkadaşlar ben 03-12-2010 tarhli iflas kararı ile ilgiliyi soruyu malatya smmmo odası başkanına götürdüm ve ticaret lisesi hocalarına sordum her ikisininde bana net ve açık olarak söyledikleri burda kayıtların 128 borçlu 120 alaklı olacağı şeklinde çünkü burda ne bir karşılık nede iflasın sonuçları ile ilgili bir durum var dolaysı ile alacak sadece şüpheli hale geliyormuş YİNE ALLAH hepimizin için hayırlı güzel ve ve iyi sonuçlar almamızı nasip etsin benim 4. hakkımdı inş geçerim

bu arada nazım hesaplarla ilgili soruyuda 900 alacklı 901 borçlu yaptım bu konuda bir fikri olan varmı