Ayşe'ye Somali'den kardeş isteniyor...

Ynt: Ayşe'ye Somali'den kardeş isteniyor...

Yahu orda göz göre göre insanlar ölüyor siz hala hristiyan yahudi oyunları diyorsunuz.Ölüm sebebide politika siyaset iç savaş değil.hadi bunlar olsa anlarım.
Son 40-50 yılın en kurak dönemini geçiriyorlar.Kaldı ki yanlış izlemediysem Somali bölgesi sanırım ağırlıkta çiçek ihracatı ile geçinen bir ülke.Şu halde onlar ne yapsın..Kuraklık var çiçek yok,kırılıyor insanlar.
Ayrıca Hazelsu'nun dediği gibi çokta uzatmaya gerek yok.Yardımı yapan yapar,yapmayan yapmaz.Bu kadar basit.

sn. hazelsu,
siz sözlerinizle bence tartışmayı başka yerlere çekiyorsunuz.. Kimse bir insan için burada ne halleri varsa görsün tabiri yada ona benzer bir yakıştırma yapmadı..

Dahası;
Herkesin göbeği bizimle bağlı değil... Dünyada tek ülkede; Türkiye değil....Türkiye yardım etse bile (bizdeki açlara yardım ettik işlerimiz bitti ya) UNİCEF in işbirliğiyle afrikaya ne kadar yılda yardım yapıldığını biliyor musunuz? ne kadar gıda-ilaç yardımı..

açlık istismarı yapılıp gözümüze hadi yardım kampayasına buyrun diyerek, sorgulamadan, yardımlar nereye ne gidiyor akıbeti nedir diye bilmeden sayısız derneklere, kuruluşlara yardım gönderiliyor..

Afrikaya yardım edilsin yada edilmesin tartışmasında değilim.. Ama benim için öncelik kendi vatandaşımdır. Yanım başımdaki insan açlıktan ölürken, kıtalarötesine hemde istismar yapılarak yardım talep edilmesi hiç hoş değil.. Türkiye İstatistik kurumunun internet sitesinde; ülkede açlıktan kaç kişinin öldüğünü, ne kadar aç insan var sayısı var orada, istatistik rakam vermiyim şimdi, canınız sıkılmasın.

Ben böyle düşünüyorum, benimle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz...

İrem35 ' Alıntı:
sn. hazelsu,
siz sözlerinizle bence tartışmayı başka yerlere çekiyorsunuz.. Kimse bir insan için burada ne halleri varsa görsün tabiri yada ona benzer bir yakıştırma yapmadı..

Dahası;
Herkesin göbeği bizimle bağlı değil... Dünyada tek ülkede; Türkiye değil....Türkiye yardım etse bile (bizdeki açlara yardım ettik işlerimiz bitti ya) UNİCEF in işbirliğiyle afrikaya ne kadar yılda yardım yapıldığını biliyor musunuz? ne kadar gıda-ilaç yardımı..

açlık istismarı yapılıp gözümüze hadi yardım kampayasına buyrun diyerek, sorgulamadan, yardımlar nereye ne gidiyor akıbeti nedir diye bilmeden sayısız derneklere, kuruluşlara yardım gönderiliyor..

Afrikaya yardım edilsin yada edilmesin tartışmasında değilim.. Ama benim için öncelik kendi vatandaşımdır. Yanım başımdaki insan açlıktan ölürken, kıtalarötesine hemde istismar yapılarak yardım talep edilmesi hiç hoş değil.. Türkiye İstatistik kurumunun internet sitesinde; ülkede açlıktan kaç kişinin öldüğünü, ne kadar aç insan var sayısı var orada, istatistik rakam vermiyim şimdi, canınız sıkılmasın.

Ben böyle düşünüyorum, benimle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz...

kusura bakmayın da siz çok abartıyorsunuz. benim ailem de ve çevremdeki bir çok insan fitrelerini somaliye gönderdi , neden biliyor musunuz ,etrafımızda çooook şükür ki açlıktan ölen insan yok , fakirlikten sürünen insan yok. Ben Tekirdağ - Çerkezköy de yaşıyorum , zengin bi muhitte değilim yani. Demekki sizin etrafınızda ki insanlar açlıktan ölüyorsa , siz ve çevrenizdeki insanların duyarsızlığındandır bu. Evet çevrede bir sürü muhtaç durumda görünen insanlar var. Bacağının olmadığını düşünsünler diye üstüne oturup dilenen , sonra da ayağa kalkıp eve giden sahtekarlar gibi mesela. Ama Afrikada ki çocuklar aç karınlarını düşünmekten sahtekarlığı , hileyi , üçkağıtçılığı öğrenememişler ki canlarından oluyorlar. İsteyen istediğine yardım etsin , ben olması gereken yere yaptım yardımımı.

yine beni anlamak istemediniz ama bişey demiyorum

sadece şunu söyliycem.. sahtekarlığı, üçkağıtçılığı o aç insanlar değil, bu açlık istismarınından yararlanıp zengin olup vurgun yapan kuruluşlara ve gsm operetörlerine sözüm..

beni anlayamadığınız için çok üzgünüm..

İrem35 ' Alıntı:

sadece şunu söyliycem.. sahtekarlığı, üçkağıtçılığı o aç insanlar değil, bu açlık istismarınından yararlanıp zengin olup vurgun yapan kuruluşlara ve gsm operetörlerine sözüm..

Ben sizi çok iyi anlıyorum , ama birileri sahtekarlık yapıyor diye de o insanlar için bizene diyemeyiz dimi , sizde bunu anlamıyorsunuz işte. Evet ben 5 lira yardım yapıyorsam belki 1 lirası oraya ulaşacak ama ulaşacak , az da olsa insanlara bir faydamız olacak.

HAZELSU ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

Ben sizi çok iyi anlıyorum , ama birileri sahtekarlık yapıyor diye de o insanlar için bizene diyemeyiz dimi , sizde bunu anlamıyorsunuz işte. Evet ben 5 lira yardım yapıyorsam belki 1 lirası oraya ulaşacak ama ulaşacak , az da olsa insanlara bir faydamız olacak.

çok haklısınız,
saygılar sunuyorum
kolay gelsin ;)

Peki 5 liranın 5 i de ulaşsa daha iyi olmaz mı:
Madem ulaşmıyacak biliyorum diyorsunuz neden vermek istiyorsunuz bende bunu anlamadım.
Kızılaya yapılsa tamamı ulaşmaz mı? İlla araya gsm operatörü mu sokmak lazım?

nguroy ' Alıntı:
Madem ulaşmıyacak biliyorum diyorsunuz neden vermek istiyorsunuz bende bunu anlamadım.

Ne biçim bir düşünce yapısı, Hazelsu hanım 5 liranın 5'ide ulaşmıyor demedi. Ulaşmasa ''BİLE'' dedi.

Hem eski kızılay başkanının hilton otellerindeki rezaletlerini daha unutmadık.

İHH var, en sağlıklısı İnsani yardım vakfı, belgeleriyle sabit ne yaptıkları...

ALLAH'ım sen kimseyi açlıkla imtihan etme...

nguroy ' Alıntı:

Sayın güroy ben zaten bütün yardımları kızılay kanalı ile yapıyorum. GSM operatörlerini desteklemek için konuşmadım. İsteyen istediği şekilde göndersin , ama göndersin benim söylemek istediğim bu. Hepsi ulaşmaz , bi kısmı ulaşır ama ufacık bi çocuğun karnı doymuş olur sayemizde benim desteklediğim şey bu , yoksa Kızılay kanalıyla bile olsa herkes komisyonunu alıyordur bence. Yani kızılayla da 5 lira , 5 lira olarak gitmiyordur bence ;)

İrem35 ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
İrem35 ' Alıntı:

çok haklısınız,
saygılar sunuyorum
kolay gelsin ;)

saygı bizden ,

size de kolay gelsin :)

Ne mi öneriyorum...

ALLAH sizide benide ıslah etsin!!!!

Bir de oradaki açlığın görünenin dışında asıl nedenleri var ama.....neyse sanırım o konulara girmemek en doğrusu..zaten bir kaç yıl içinde orayada demokrasi tam anlamıyla gelir ne de olsa >:(

HAZELSU ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

Sayın güroy ben zaten bütün yardımları kızılay kanalı ile yapıyorum. GSM operatörlerini desteklemek için konuşmadım. İsteyen istediği şekilde göndersin , ama göndersin benim söylemek istediğim bu. Hepsi ulaşmaz , bi kısmı ulaşır ama ufacık bi çocuğun karnı doymuş olur sayemizde benim desteklediğim şey bu , yoksa Kızılay kanalıyla bile olsa herkes komisyonunu alıyordur bence. Yani kızılayla da 5 lira , 5 lira olarak gitmiyordur bence ;)

nerden biliyorsunuz 5 liranın 5 nin gitmediği elinizde belge varsa açıklayın bizde ona göre davranalım.

aazakli ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

nerden biliyorsunuz 5 liranın 5 nin gitmediği elinizde belge varsa açıklayın bizde ona göre davranalım.

ayyyy lütfen yaa , ne kadar saçma detaylara takılıyorsunuz böyle. Düzenbazların kol gezdiği bi memlekette yaşıyoruz. Bir şey bilmek gerekmiyor , her gün haberlerde neler çıkıyor siz hiç takip etmiyorsunuz anlaşılan. Herneyse ya mevzu nerelere geldi.

Herkese iyi çalışmalar arkadaşlarrr :)

HAZELSU ' Alıntı:
aazakli ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
nguroy ' Alıntı:

ayyyy lütfen yaa , ne kadar saçma detaylara takılıyorsunuz böyle. Düzenbazların kol gezdiği bi memlekette yaşıyoruz. Bir şey bilmek gerekmiyor , her gün haberlerde neler çıkıyor siz hiç takip etmiyorsunuz anlaşılan. Herneyse ya mevzu nerelere geldi.

Herkese iyi çalışmalar arkadaşlarrr :)

yahu bu işin ehli diyanet işleridir.bizim milletimiz nerde çürük var onu bulmaya çalışıyor