Ba_Bs Formlarına İlişkin.... (Lütfen yenı başlık açmadan önce okuyunuz.)

Sayın meslektaşlarım bir konuda tereddüt yaşıyorum bilginize danışmak isterim. B form duzeltmesinde 10. Günü takip eden 15. Gun içinde verilmesi gerekirken unutuluyor. Yani ayın 25. Günü son olması lazım. Bu günün haftasonuna gelmesi durumunda hafta başında verilen duzeltme ile ilgili nasıl bir ceza ile karşılasabiliriz? Ctesi 25 i, duzeltme bugun verilirse cezasi ne olur?
Teşekkürler
 
Merhaba biz seyahat acentası firması tutuyoruz konaklama faturası kesiyoruz 5-6 kişiye fatura kesiyoruz bunu bs nasıl bildireceğiz
 
Ba bs formunda şirketin kendisinden alıs/ kendisine satis yapmış gibi gorunmesinin sebebi nedir?
 
Merhabalar,
K belgeleri için Ulaştırma bakanlığı hesabına yatırılan ücretlere ait banka dekontunu Ba formunda bildirmek gerekir mi?
 
Son düzenleme:
Merhabalar, ben üniversitenin döner sermayeye bağlı iktisadi işletmesi olan otelinde çalışıyorum. Elektrik ihalesini üniversitemizin başka bir birimi yaptığı için bize gelen elektrik faturaları, o birimin vergi numarasına kesiliyor. Bizim vergi numaramız farklı. Faturaların ödemesini biz yapıyoruz. BA-BS bildirimlerinde bu vergi numaralarındaki farklılığın sıkıntı yaratmaması için ne yapmalıyız?
 
Merhaba
Ba formunu süresinde verdik fakat işlem olmadığı için bs formu vermeyi atladık,sizce bs formunu bugün vermeli miyiz yoksa hiç vermemeli miyiz ?
 
Eğer verirseniz ceza hemen gelir.Bence vergi dairesinin tespit etmesini bekleyin.Fakat iade talebi vb. işlemler için vergi dairesi mükellefinizi çapraz karşılaştırma yapıyorsa vermenizde fayda var.Ek olarak yargıtay kararlarına göre hiç verilmemiş boş olan Ba-bs ceza kesilemez diye mahkeme kararları mevcut.Dava yolu da açık olur isterseniz.
 
Son düzenleme:
Merhaba, Ben bir şirket ortağı olarak şunu sormak istiyorum. Çalıştığımız firmalarla Ba Bs mütabakatı yapmak bizim personelimiz olan ön muhasebe elemanımızın işi midir? Yoksa çalışmış olduğumuz mali müşavirlik firmasının işi midir? Bunun net bir cevabı yoksa, genelde kim yapar diye de soruyu değiştirebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba, Ben bir şirket ortağı olarak şunu sormak istiyorum. Çalıştığımız firmalarla Ba Bs mütabakatı yapmak bizim personelimiz olan ön muhasebe elemanımızın işi midir? Yoksa çalışmış olduğumuz mali müşavirlik firmasının işi midir? Bunun net bir cevabı yoksa, genelde kim yapar diye de soruyu değiştirebilirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Genelde bürolar bunu yapmaz, çoğunluğu yani. Ancak yine de yapanlar da var. En azından telefon ile de olsa yapılmasında fayda olacaktır.
Ancak ön muhasebesi olan firmalarda bunu muhakkak ön muhasebecinin yapması gerekiyor. Ön muhasebesi olmayan ufak firmalarda muhasebeci yapmak isterse yapar, yapmak istemezse de kimse niye yapmıyorsun diyemez, yapmak onun sorumluluğunda değildir. Gelen faturaları işler, gelen faturalara göre de ba-bs'sini verir.
 
Arkadaşlar Ocak-2018 döneminde bir firmadan 2 adet alış beyan etmişiz halbuki 3 adet olması gerekiyordu yeni fark ettik, düzeltme yapacağız ceza gelecek artık ama vergi dairesi daha tespit etmemiş, tespit etmeden düzeltmeyi yaparsak inceleme söz konusu olmaz değil mi?
 
Vergi dairesinden yazı gelirse düzeltirsiniz. Bunun için incelemeye almazlar merak etmeyin.
 
6276 sayılı Vergi Usul Kanunu İç Uygulama Genelgesi

c) Belge Sayısı  bölümünde alım- satımlara ilişkin olarak bildirilen belge sayısında 5 adedi aşmayan ve ˜Mal ve Hizmetlerin Toplam Bedelini değiştirmeyen belge sayısı ile ilgili hatalar için,

eksik veya yanıltıcı bilgi olarak değerlendirilmeyecek ve cezai işlem yapılmayacaktır.
 
Merhaba,

Arkadaşlar bir konuda tereddütte kaldım,

Kooperatifimizdeki telekom santralina ait elektrik borcu Türk Telekomünikasyon A.Ş. ye bildirildi sayaç dökümü ile birlikte.

Türk Telekomünikasyon A.Ş. bize gider pusulası tanzim etti, 7.396,20 TL tutarlı

bs-ba formunda beyan edilir mi? bide bu bizim için ba mı bs mi oluyor?
 
Ba bildiriminde bulunun. Ayrıca mutabakat yapma durumunuz olursa daha elverişli olur.
 
Merhaba arkadaşlar,
çalıştığım işyerinde stajyerin bir hatası yüzünden fatura sıra no yanlış tarihe kesilmiş. aşağıdaki gibi.
Karşı iki firmada düzeltme tutarını karşılamama rağmen yardımcı olmuyor.Stajyer 268837 nolu faturayı seri numarasından dolayı bizde 8. AY bs ye bildirimde bulunmuş. Karşı firmada doğal olarak 7. aya bildirimde bulunmuş. ben düzeltme versem seri numarasından dolayı herhangi bir cezai işleme maruz kalırmıyım. ne yapmam gerekiyor.

FATURA NO DÖNEM TUTAR
268831 7. AY
268832 8. AY BS GİRİYOR
268833 8. AY
268834 8. AY
268835 8. AY BS GİRİYOR
268836 8. AY
268837 7. AY BS GİRİYOR
268838 8. AY
268839 8. AY
268840 8. AY
 

Benzer konular

Üst