Şimdi sayın stajyer611 şöyle.. haziran bildirgesinin son onaylanma tarihi 23 temmuz. Dolayısıyla 23 temmuzdan önce veya 30 haziranda bu bildirgenin verilebiliyor olması, 1 temmuzdan önceki güncel bildirgenin haziran olacağı anlamına gelmez.Kaç firma oturupta 1 temmuzda bildirge veriyor,bunu sormak lazım.Bu açıdan bakıldığında 1 temmuzda güncel bildirge mayıstır, bunu tartışmaya gerek yok.Burada genelleme yapmak durumundayız.Devlet, verebilenler haziranı alsın,veremeyenler mayısı dikkate alsın diye bir seçenek sunamaz.
" Mayıs ayında işçi sayımız 10 kişi. Mayıs sonunda 1 kişi çıktığı için işçi sayımız haziran ayında 9 kişi oluyor. Bu durumda haziran 30 unda bildirge verenler otomatik BES e geçmekten yılbaşına kadar yırtabiliyor. "
Bu konudan çok emin değilim.
Ben bahsedilen uygulamada mayıs bildirgesi baz alınırken,mayıs sonunda çıkanlar dikkate alınmaz diye bir şey okumadım bugüne kadar.Benim anladığım bildirge içinde giren ve çıkanlara değil,toplam bildirilen sigortalı sayısına bakıldığı.Neticede mayıs ayında çıkanlarda olsa,bildirgede 10 ve üzerinde sigortalı bildirilmişse kapsama girildiğidir.
Şayet gözümden kaçan birşey varsa,siz dahil diğer arkadaşlar da lütfen uyarsınlar.