Biraz Meslekten Uzaklaşalım, Kafa Dağıtalım.

Ynt: Biraz Meslekten Uzaklaşalım, Kafa Dağıtalım.

Bu akşam saat 20.15' te Fenerbahçem Barcelona önüne sahaya çıkıcak...

Kalbimle onlarla..

Ah şimdi sinan erdemde olmak vardı.. Bağıra bağıra takımımı desteklemek isterdim..

yinede ekran başında Fenerbahçe formamı giyip bu akşam dev maçta onları yalnız bırakmayacağım ;)

bu maç bizim için çok önemli.. yenersek top 16 yı garantiliyoruz ;)

( yığınla iş varken, akşamki maçımız aklıma geldi heyecan oldum :) )

Çok iyisin irem ya ; helal olsun sana. ;D

:D :D :D
öyleyimdir, övünmek gibi olmasın ;)

Fenerbahçe oldu mu akan sular durur :) saat 20.00 de hayat duracak evde.. bide marşımızı çaldırdım mı? son ses iyice havaya girerim artık. :)

gönlümüz akşam Fenerbahçe ile :( inşallah kazanırız.
Rakip kolay değil, geçen sene euroleague şampiyonuymuş, ilk maçıda kazanmışız. :)

:( yenildik akşam.. kahroldum izlerken.. son periyodu biraz daha akıllı oynayabilseydik maçı çevirirdik. Pota altına 2.ci bir uzun takviyesi yapabilseydik herşey bambaşka olacaktı :(
Tek tesellimiz ilk maçı 8 sayı farkla kazanmamız ve bu maçta 6 sayı farkla kaybetmemiz. Sonuçta sadece bir yenilgi ama her zaman Fenerbahçeyi kazanırken görmek istiyorum ben :)
Haftaya siena deplasmanına gidicekmişiz. :)

İşadamı, ofisinde geç saatlere kadar sekreteri ile ciddi ciddi çalışır. Geç olmu...ştur, günün yorgunluğuna ek olarak acıkmışlardır. ?Hadi çıkalım artık, gidip bir şeyler yeyip evlerimize gidelim? çıkarlar, bir lokantada iyi bir akşam yemeği yerler, biraz da alkol alırlar, sora işadamı, sekreterini evine bırakır.

O ara, sekreter, nezaketen, bir kahve içmek isteyip istemediğini sorar. İşadamı da neden olmasın diye düşünüp kabul eder. Kahveyi içki takip eder, içkiden sonra ruhlar ısınır ve birlikte olurlar. İşadamı kalkar, evine gider. Sabah 04 civarıdır. Arabayı parkeder, cebinden bir tebeşir çıkartır, ceketine pantolonuna bir kaç çizik atar biraz tebeşir tozu serper ve içeri girer.

Karısı ayakta beklemektedir. ?Neredeydin ?? diye sorar. İşadamı da ?Aysel?le geç saate kadar çalıştık, sonra yemeğe gittik, onu eve bıraktım yemekten sonra, ama beni kahve içmeğe çağırdı, kahveydi, sohbetti, içkiydi derken kendimizi yatakta bulduk, ancak toparlandım, geç kaldım, özür dilerim karıcım? der. Karısı ?Yalancııııı ! Yine bütün gece o zibidi arkadaşlarınla bilardo oynayıp bira içtin dimi ! sen adam olmayacaksın ruhun serseri senin!?

Alınacak Ders DAİMA DOĞRUYU SÖYLEYİN, NASIL OLSA KARŞINIZDAKİ İNANMAK İSTEDİĞİNE İNANIR :)

Bir Fransız, Bir İngiliz, Bir Alman, Bir Rus, Bir İranli, Bir
Holandalı, bir Türk... barda sohbet ederlerken sira gelmiş memleketlerini övmeğe..
Ingiliz, 'Arkadaşlar..' demiş 'Bizim biramiz çok meşhurdur..Harika
biralar üretiriz içmeğe doyamazsiniz..'
Fransiz hemen girmiş konuya 'Bizim kizlarimiz meşhurdur..' demiş,
'Öpmeye kiyamazsiniz'

Alman içini çekip ' Hey gidi memleketim..' demiş, 'Biz öyle
arabalar üretiriz ki binmeğe doyamazsiniz..'

Holandali hemen atilmiş, 'Evlerimiz..' demiş, 'Bizim dünya şirini
evlerimiz meşhurdur..'

Bizim en meşhur şeyimiz övüncümüz KGB'dir..' demiş Rus,
Dünyanin bir ucunda sinek havalansa haberdardir!..'

Söz ona gelince Iranli 'Halilarimiz..' demiş, 'Yumuşaciktir ve çok
meşhurdur..'

Sonra hepsi birden suskun oturan Türke dönmüşler..
sakin sakin bakmış onlara ve gülerek başlamiş söze

Arkadaşlar bizim delikanlılarımız meşhurdur!!!!....' demiş..

'Öyle ki, alır,

Fransizin kizini,

İçer Ingilizin birasını,

Atar Almanin arabasına,

Götürür Holandalının evine,

Yatırır Iran halısının üzerine,

değil kocasinin,

KGB'nin bile ruhu duymaz..

pierre mardin e koptum :D

Temel, yıllar sonra biriktirdiğiyle elden düşme Murat 124 alır. Arabasıyla memleketine giderken araba arızalanır. Yolun kenarına çeker, motor kapağını açar, ne olduğunu anlamaya çalışırken bir Ferrari yanaşır:
? Hayrola hemşerim, arabanın nesi var? İstersen senin arabayı benimkine bağlayalım, çekeyim ilk tami...rciye kadar.
Temel bu teklife çok sevinir. Ara halatı ile Murat'ı Ferrari' nin arkasına bağlarlar. Ferrari' nin sahibi genç uyarır:
? Ben hız yapmayı çok severim. Eğer farkında olmadan aşırı hız yaparsam, sen selektör yap beni uyar!
Temel:
? Tamam!
Yola koyulurlar. Bir süre sonra Ferrari gaza basmaya başlar, 60.80.100... derken, Murat124 arkadan selektör yapar. Ferrari durumu anımsar ve yavaşlar, bir sure sonra Ferrari yeniden gaza basar, 70, 80,100... Selektör yeniden anımsatır. Ferrari yavaşlar. Yolda bu şekilde ilerlerken bir Lamborghini Ferrari' ye yaklaşır:
? Kapışalım mı?
Ferrari yanıtlar:
? Nesine?
? 340 km. ötedeki benzinliğe ikinci varan, ilk varanın deposunu doldurur.
Ferrari hemen onaylar ve yarışa başlarlar. 120, 140, 180, 220...
O arada trafiği denetleyen helikopterdeki görevli polis, genel merkeze bilgi vermektedir:
- Komiserim, şehrin kuzeyindeki yolda trafik güvenliği tehdit altında!!! 3 araç yarış yapıyor. Ferrari ile Lamborghini saatte 300 km hızla yan yana gidiyorlar, arkadan da Murat 124 onları geçmek için 10 dakikadır selektör yapıp yol istiyor!!

TEMEL VE İÇKİ
Temel bir gün avrupaya gider. Temel'in kötü bir aliskanligida vardir, sürekli içki içer. Birgun bir bara girip barmenden üç bira ister ve hepsini içer. Üç-bes defa böyle yapinca barmen merak eder ve sorar;

- Niye hep üç tane bira içiyorsunuz?

- Ben, Dursun ve Hamdi bizler üçüzüz. Hepimiz dünyanin farkli yerlerindeyiz. Hepimizde bara girdigimizde birbirimizin yerine bira içeriz, öteki iki birayi o yüzden içiyorum

Yine günlerden bir gün Temel bara gelir ve iki bira ister, barmen verir.Temel biralari içtikten sonra tam kalkarken barmen sorar;

- Allah rahmet eylesin efendim, kardesinizin biri öldü heralde?

- Allah korusun ne ölmesi, ben içkiyi bıraktım

Bir kayın validenin üç damadı varmış. Birgün bunlar tatile denize gitmişler. Kayınvalide "bakayım damatlarım beni ne kadar seviyor" deyip atlamış denize ve boğulma taklidi yapmaya başlamış. "Büyük damadım boğuluyorum ne olur kurtar beni" demiş. Büyük damatta hemen kurtarmış. Ertesi sabah büyük damadın kapısında bi reno laguna üzerinde de bir not "sevgili damadım hayatımı kurtardın kayınvaliden". Ertesi Gün ortanca damadı denemiş aynı şekilde oda hayatını kurtarmış onunda kapısında bi reno safrane ve üzerinde bi not: "sevgili damadım hayatımı kurtardın kayınvaliden". Sıra küçük damadı denemeye gelmiş. Ertesi gün yine denize girmiş. "Damadım boğuluyorum ne olur kurtar beni" demiş. Küçük damat "hadi lan boğulursan boğul demiş. kadında oracıkta boğulup ölmüş. Ertesi gün küçük damadın kapısının önünde bi ferrari üzerinde de bi not "Sevgili damadım hayatımı kurtardın kayınpederin.":)

Temel'le Dursun, İstanbul'da minibüste birlikte giderken şoför arada
bir arkasına... dönüp "Levent", "Fatih", "Eyüp" diye sesleniyormuş... Olanları pür dikkat izleyen ve artık sıkılan Dursun, Temel?e dönmüş;
? Ula Temel, ne zaman ineceuk?
Temel de;

- Patlama uşağum!! Sabirli ol, ismimuz okunsun ineruk..

Fransız, Alman ve Türk, müzedeki "Âdem ile Havva Cennette" tablosuna bakarken, Alman:
- Vücutlarının ...kusursuzluğuna bakarsak bunlar mutlaka Alman?dır!.
Fransız hemen karşı çıkmış:
- Hayır! Havva'nın güzelliği ve Âdem?in yakışıklılığına şöyle bir bakın! Bunlar olsa olsa Fransız?dır, deyince, Türk karşı çıkar:
- Bunlar kesin Türk! Şöyle baksanıza!! Üstte yok, başta yok, yiyecek olarakda elmadan başka bir şeyleri yok!!! Ama hala kendilerini cennette sanıyorlar.

Temel işten eve erken döner, kapıyı açıp salona girince ne görsün? Fadime çıplak salonun ortasında y...atıyor. Avazı çıktığı kadar kükrer:

? Uyyy! Bu ne haldur Fadime?
Fadime başlar ağlamaya, ağlarken de söylenmeye;
- Sen bağa mintan aldun da ben ciymedum mi?
Tepesi atan Temel hışımla gardırobun kapağını açar, başlar içindekileri gösterip bağırmaya;
? Cözine dizune dursun Fadimeee!!!
? Aha!! Kırmızı mintan!
? Aha!! Pullu mintan!
? Aha!! Eteyi sulu mintan!
? Selamınaleyküm Osman!
? Aha!! Yeşil mintan!
? Aha !!!

Temel bir gun bir hazine bulur ve bir tasın altına saklar. Millet anlamasın diye taşın üzerine "bu t...aşın altında kesinlikle hazine saklı değildir" yazar. Bir kac gun sonra idris oradan gecerken tası gorur yazıyı okur süphelenir taşı kaldırır altındaki hzaineyi bulur ve alır. Taşı tekrar yerine koyar ve taşın üstüne şu yazıyı yazar " Bu taşın altındaki altınları kesinlikle idris almamistur"

He-Man bir gun bankaya gitmis ve hesap actırmak istedigini soylemis. Bankacı kız hesabı kimin adına actırmak istedigini sormus.He-Man cevaplamıs: GOLGELERIN GUCU ADINA..

Temel kaldırımda adamın birine sormuş: "Kardeş karşı kaldırım neresi?" diye. Adam şaşırmış ama eliyle de karşı kaldırımı gösterek "orası" demiş. Temel kızmış adama: "Nasıl oluyor yaw orada da soruyorum bu tarafı gösteriyorlar!!

Temel'le Cemal bir gün uçağa binmişler.Temel aşağı bakıp demiş ki:" Ula Cemal hakikaten insanlar buradan karınca gibi gözüküyor" demiş. Cemal'de "Ula salak Temel daha kalkmadık.Onlar zaten karınca" demiş.

Eskiden otobüsler olmadığından karadenizli biri gemiyle istanbul'a gelmiş istanbul'da bir süre kalmı...ş ve o zaman içindede piyasaya avrupadan eski püskü otobüsler gelmiş ve bu otobüslerden bir kısmı karadeniz hattında çalışıyormuş karadenizli memleketine dönerken otobüsle ilk defa seyahat edecek binmiş otobüse koyulmuş yola izmit, adapazarı derken şoför normal viteslerle yol alırken gelmiş bolu rampasına başlamış takviye vites kullanmaya o sırada karadenizli hep şoförü takip ediyormuş rampada şoför vites küçültüp vites büyültüp devam ederken o sırada vites kolu şoförün elinde kalır ve şoför yolculara vites kolunun koptuğunu biraz gecikeceklerini söylemiş o sırada karadenizli kalkmış ayağa;
- GAVTİN oğli istanbul'dan beri seni takib edeyrum oynuya oynuya sonuna kopardin oni''...

Iki emekli parkta güvercinlere yem atiyorlardi,

Birinci ihtiyar :

-"Su güvercinlere ne zaman yem atsam... , siyasetcileri hatirliyorum"dedi .

Diger ihtiyar;
- neden...??? diye sorunca ekledi ;

- "Yerde dolasirlarken elimizden yiyorlar, havalaninca kafamiza siciyorlar..."

Adam trafikte ´HIZLI ´ giderken polise yakalanır... kenara çeker arabadan iner:
- Buyrun Memur Bey!
- ...Beyefendi aşırı hız yaptığınız için sizi durdurmak zorundayım, ehliyetiniz lütfenı
- Ehliyetim yok: son yaptığım kazada ehliyetime el koydular Memur Bey.
- Peki aracınızın ruhsatını görebilir miyimı
- Araba benim diil Memur Bey çaldım ben bu arabayı.
- Anlamadım nasıl yani, siz bu arabayı çaldınız, öyle miııı
- Evet Memur Bey, aa durun bi dakka torpido gözünde ruhsat olucaktı, silahımı oraya koyarken ruhsat gibi bişi gördüm galiba....
Polis iyice şaşırır:
- Torpido gözünde silah mı varmı
- Evet Memur Bey, bu arabanın sahibi kadını vurduktan sonra cesedi bagaja koydum silahı da torpido gözüne koydum.
-Bide bagajda ceset mi var ?????
- Evet Memur Bey...
Trafik polisi bunu duyar duymaz amirini arar, arabanın etrafı bir anda polislerle dolar ve adamı sorguya alırlar.... Ekipler amiri adamın ehliyetini ister, adam ehliyetini çıkarır ki ehliyet geçerli temiz hiçbir anormallik yok.. Bunun üzerine adamın ruhsatını ister, adam çıkartır ruhsatı da verir, ekipler amiri yine bakar ki araba adama ait.. Derken adamdan torpido gözünü açmasını ister, adam açınca ortaya çıkar ki orada da silah falan yok.. :?? . Ekipler amiri bir de bagaja bakmak ister adam bagajı açar orada da ne ceset ne bişi yok.. Bunun üzerine ekipler amiri ´Çok garip´ der....
´Sizi durduran memurun anlattığına göre bu arabanın bi kadına ait olduğunu söylemişsiniz, kadını öldürüp cesedi bagaja, silahı da torpido gözüne koymuşsunuz...´
Adam güler:
´İnanamıyorum... O şimdi benim için ´aşırı hızlı gidiyordu´ da demiştir ....

Adanada kaza geçiren bir işçi, olayı ayrıntılarıyla anlatmak için, şantiye şefine bir mektup yazmış ...ki, evlere şenlik İtiraf etmek gerekirse, klasik Karadeniz fıkralarından biri sandım Değilmiş ? Bire bir gerçek ?

Sayın şantiye şefim, İş kazası tutanağında planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı bilgi istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıdaki gibi olmuştur :

Bildiğiniz gibi ben duvar ustasıyım. İnşaatın 6. katında işimi bitirdiğimde, biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg. olduğunu sandığım bu tuğlaları aşağıya indirmem gerekiyordu. Bunun için bir varil buldum. Ona sağlam bir ip bağladım. 6. kata çıkıp, ipi bir çıkrıktan geçirerek, ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya inip, ipi çekerek varili 6. kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp, tekrar yukarı çıktım. Tüm tuğlaları varile doldurup aşağı indim. Tam ipin ucunu çektim ki, kendimi havalarda buldum. Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kiloluk varil aşağı düşerken, beni yukarı çekti. Heyecandan ipi bırakmayı akıl edemedim. Yolun yarısında dolu varille çarpıştık. Sanıyorum sağ iki kaburgam bu sırada kırıldı. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple birlikte çıkrığa sıkıştı. Böylece parmaklarım da kırılmış oldu. O sırada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar yere saçıldı.
Varil hafifleyince, bu kez ben aşağı inmeye, varil yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine kendisiyle çarpıştık. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı. Can havliyle ipi bırakmayı akıl ettim ve tabii yaklaşık 3. kat hizasından aşağıya düştüm. Sol kaburgalarım, sol el bileğimde o zaman kırıldı sanırım. Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin hızla üzerime doğru geldiğini gördüm. Kafatasımın da böylece çatladığını düşünüyorum. Bayılmışım
Gözümü hastanede açtım. Allah herkezi böyle kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim.

Alıntı yaptım,gerçek olduğuna bende inanmıyorum :)

Bir gün aslanla öküz beraber takılıp kafa çekmeye başlamışlar.
Aslan saate bakmış...:
-Oooo çok geç olmuş benim gitmem gerek demiş.
Öküz:
-Otur işte daha yeni geldik biraz takılır gideriz demiş.
Aslan:
- Yok ben kalkayım demiş evde hanım merak eder şimdi demiş.
Öküz:
- Sen ki koskoca ormanların kralısın bütün hayvanlar senden korkar, sende hanımdan mı korkuyorsun deyince Aslan cevabı patlatmış:
- Öküzzzz beni evde bekleyende aslan, senin ki gibi inek değil.:)

Evli bir çiftin ilk günki konuşmaları:

Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!!
Gel...in: Senden ayrılmamı ister misin?
Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!
... Gelin: Sen.. Bana aşıkmısın?
Damat: Taaaabiki.
Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün?
Damat: Tabiki hayır.
Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?
Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.
Gelin: Peki bana bir gün vuracakmısın?
Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.
Gelin: Sana güvenebilir miyim?
Damat: Evet.
Gelin: AŞKIM.

Ve aradan bir sene geçtikten sonra yine aralarında aynı söyleşi
döner ancak ters bir şekilde ( Metni aşağıdan yukarıya okuyun!)

Hiç bitmeyen fıkra olurmu demeyin.

Bakın nasıl oluyormuş...

Patron Sekretere:
......Bir haftalığına iş için yurtdışına çıkacağız. Ona göre hazırlan.

Sekreter kocasını arar :
Patronla bir haftalığına yurtdışına çıkacağız. Sen başının çaresine bakarsın.

Kocası sevgilisini arar :
Karım bir haftalığına yok. Bu haftayı beraber geçirelim.

Sevgili Özel ders verdiği minik çocuğu arar :
Bu hafta sana ders veremicem. Gelmene gerek yok.

Minik çocuk Dedesini arar :
Dedecim. Bu hafta dersim yok. Öğretmenim yok.Bu haftayı beraber geçirelim.

Dede (1.bölümdeki patron olur) sekreterini arar:
Bu haftayı torunumla geçireceğim. Gezimiz iptal oldu. Gidemicez.

Sekreter kocasını arar :
Gezimiz iptal oldu. Gidemicez.

Koca sevgilisini arar :
Bu hafta beraber olamıcaz. Karımın gezisi iptal oldu.

Sevgilisi ders verdiği minik çocuğu arar:
Bu hafta sana ders verebileceğim. İşlerim iptal oldu.

Minik çocuk Dedesini arar :
Dedecim. Öğretmenimin işleri iptal oldu. Bu hafta beraber olamıcaz. Çok üzgünüm.

Dede sekreterini arar :
Merak etme. Bu hafta yurt dışına çıkabileceğiz. Hazırlıklarını yap...

twolf ' Alıntı:
Evli bir çiftin ilk günki konuşmaları:

Damat: Ah! Nihayet rüya gerçek oluyor!!
Gel...in: Senden ayrılmamı ister misin?
Damat: Hayır! Bu lafı bir daha asla söyleme!
... Gelin: Sen.. Bana aşıkmısın?
Damat: Taaaabiki.
Gelin: Beni terketmeyi düşünür müsün?
Damat: Tabiki hayır.
Gelin: Peki bana bir öpücük verir misin?
Damat: Evet hem yüzüne hem gözüne.
Gelin: Peki bana bir gün vuracakmısın?
Damat: Asla! Ben o tür erkeklerden değilim.
Gelin: Sana güvenebilir miyim?
Damat: Evet.
Gelin: AŞKIM.

Ve aradan bir sene geçtikten sonra yine aralarında aynı söyleşi
döner ancak ters bir şekilde ( Metni aşağıdan yukarıya okuyun!)

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D