Büro Açmayı Düşünenler, İsteyenler ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tufanari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Büro Açmayı Düşünenler, İsteyenler ?

istedikten sonra herşey olur tabi başta biraz sıkıntı çekeceksin zarar edeceksin ama sonrası iyi çalışmalar yaparsan güzel olur. muhasebe zaman isteyen bir meslektir unutma
aç ve zoru başar

teşekkür ederim. inşallah başaracağım

neden büro açmayı düşünmektesiniz bu sorunun cevabı çok önemli

iş bulamamaktan mı?
kendi işinizi yapma isteğimi ?
büroculuk daha mı rahat mı?

değerli meslek mensupları ben bir firmada bağımlı olarak çalışmaktayım ruhsatımıda alalı 2 yıl oldu çevremde bana destek olabileceğini söyleyen burosu olan meslektaşım var destek olarak program masa kira yer tutma işini yola sokana kadar buraya kadar herşey güzel esnaf çevrem yok şurdan defter gelir diyebileceğim bir yerde yok şuanda aldığım maaş 1800 tamam bende buro tutmak istiyorum ama nasıl defter bulmaya gelince çıkmazlara giriyoruz.benim gözlemlediğim tespit şudur

eğer bir kişi buro açmak istiyorsa paraya ihtiyacı yoksa ruhsat alana kadarki döneme kadar buroda çalışması toparlanması çevre yapması gerekli oldugunu düşünüyorum sonrası biraz zor gibi geliyor.

evet arkadaşlar müşteri nasıl bulunur .bir fikri olan yada yol gösterecek bir arkadaşımız varmıdır acaba?

ELHAS ' Alıntı:
evet arkadaşlar müşteri nasıl bulunur .bir fikri olan yada yol gösterecek bir arkadaşımız varmıdır acaba?
Sayın Uzmanın yazdığı bu konuda güzel bir mesaj var. Okumanızı öneririm.

furkan yasar ' Alıntı:
neden büro açmayı düşünmektesiniz bu sorunun cevabı çok önemli

iş bulamamaktan mı?
kendi işinizi yapma isteğimi ?
büroculuk daha mı rahat mı?

değerli meslek mensupları ben bir firmada bağımlı olarak çalışmaktayım ruhsatımıda alalı 2 yıl oldu çevremde bana destek olabileceğini söyleyen burosu olan meslektaşım var destek olarak program masa kira yer tutma işini yola sokana kadar buraya kadar herşey güzel esnaf çevrem yok şurdan defter gelir diyebileceğim bir yerde yok şuanda aldığım maaş 1800 tamam bende buro tutmak istiyorum ama nasıl defter bulmaya gelince çıkmazlara giriyoruz.benim gözlemlediğim tespit şudur

eğer bir kişi buro açmak istiyorsa paraya ihtiyacı yoksa ruhsat alana kadarki döneme kadar buroda çalışması toparlanması çevre yapması gerekli oldugunu düşünüyorum sonrası biraz zor gibi geliyor.

Büro açmayı pek düşünmüyorum ama gidişat öyle olacak galiba. Bana şirketlerde çalışmak daha cazipmiş gibi geliyor. Şöyleki; bürolarda işler bir süre sonra çok monotonlaşıyor, helede büyük defter bulamamışsanız aynı işlerle uğraş dur. İkincisi; tahsilat meselesi hep bunaltır beni mükellefler yaptığınız işi önemsemediği için ödeme sırasında hep en sondasınızdır. Hakkınız olduğu halde paranızı yalvar yakar zor alırsınız. Üçüncüsü; meslektaşın kendini en iyi geliştirme yöntemi öğreneceği konuyu birebir yaşamasıdır. Birinci şıkta belirttiğim gibi eğer elinizde büyük ve çeşitli defter yoksa kendinizi geliştiremez ve körelirsiniz. Bilmem yanlışmı düşünüyorum...

arkadaşlar bende yeni smmm ruhsatı almış meslektaşlarınızdanım.ben şu an mesleği icra etmeyi düşünmüyorum.çünkü memur olarak sgk ya atandım.bir kaç yıl para biriktirip büro açmayı düşünüyorum.şu an büro açsam maddi olarak karşılayamam karşılasam bile 1.500 yl bir parayı ancak 2 yıl sonra falan kzanabilirim ki o kadar bekleyemem.
hepinize bol şanslar..

Türkiye' nin en saygın kurumlarından birinde çalışıyorum. Bundan 5 sene sonrasını hayal ettim. Yine bölüm başkanının keyfine göre ya fırça yiyecektim yada pohpohlanacaktım. 10 sene sonrasını hayal ettim. değişen sadece bölüm başkanının kendisi oldu. Tavır yine aynı olacaktı. Duvardaki ruhsata baktım. Acaba bu ruhsatı bir insanın iki dudağı arasından çıkacak bir söz için mi almıştım? Tabiki hayır. Sözleşmemdeki sürenin dolmasını bekliyorum. Mükellef sayım sıfır. sıfır olarak başlayacağı bende. Bir risk te ben almak istiyorum. belkide 10 sene sonra çok pişman olacağım. Ama yinede karar benim kararım olacak. Ve denilen gibi. Kendi işimin patronu olacağım. Potansiyelim ne ise o kadar kazanacağım. Ne yalakalık yapma ihtiyacım olacak, nede birilerine bel bağlamış olacağım.

Ne kadar iyi satarsam, o kadar iyi kazanacağım. Bütün yeni başlayanlara hayırlı kazançlar. Yolumuz ve bahtımız açık olsun...

bay ya da bayan SMMM ruhsatına sahip;muhasebe vergi denetim konusunda deneyimli ;en az 5 yıl şirketlerde ya da SMMM bürolarında çalışmış ;ciddi olarak çalışabilecek ;girisken yapıya sahip olan;hırslı;çalışmaktan kaçınmayan;EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK LİSANS İSE -ODTÜ BOĞAZİÇİ- TERCİH SEBEBİDİR.

LİSANS İSE( AÖF OLMAYAN)ELİT ÖRGÜN ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN OLAN çalışma arkadaşları arıyorum. ilgilenen arkadaşlar bana maille ulaşabilir. [email protected]

evet arkadaşlar ben de yeni aldım ruhsatı ve büro açmayı düşünüyorum ama müşteri nasıl bulunur mesela yeni büro açan arkadaşlar ilk müşlterilerini nasıl buldular veya müşteri bulmak için neler yapılmalı bu konu üzerine yorum yaparsak faydalı olur sanırım