Bürosunu yeni açanlar

Ynt: Bürosunu yeni açanlar

sn eylül duru ben de eylülde mükellefiyetimi başlattım, 1 tane mükellefle hemde ama o da bıraktı beni, yeni yıla girerken veririz diyenler var ama hiç inancım kalmadı artık,çok pazarlık yapıyorlar bende o kadar düşürmüyorum fiyatı şimdiki muhasebecim daha uygun fiyata tutuyor diyorlar, nerdeyse bedavaya tutturcaklar,benimde moralim sıfır bugünlerde, ama ben herşeyi bırakıp açmadım büroyu aynı zamanda bi firmada çalışıyorum, firmayı bıraksam tam bitermişim veririz diyenlere güvenerek, yine senin 3 tane mükellefin varmış ne güzel ben sadece kendi muhasebemi tutuyorum :) ama olsun belgeyi boşa mı aldım demiyorum en azından, ev de duvarda durdukça batıyordu bana :D ssk' mdan oldum o kadar masrafa girdim,bi de bağkur ödüyorum şimdi rahatladım :D bu arada çalıştığım firmadan aldığım maaşımdan başkada hiç gelirim yok, ama inşş.bi gün bugünlerimi hatırlayıp gülücem, ya da kahrımdan ölücem :D

İlla olacak diye bir şey yok, sabır ve çalışma ile olmuyorsa başka seçeneklerde var. Ama genelde hizmet sektörü sabırla gelişir, mal satışı olmadığından görülebilen bir şey değildir, referans önemlidir , referans da zamanla gelişir. Bir noktadan sonra müşteri seçmeye başlar hale de gelebilirsiniz. Zaman ve katlanabileceğiniz maliyetlerle de ilintili.

Bizim durumumuzda büro açanlara tepki gösteren arkadaşlara kızıyorum biraz. Kendi adıma söyleyeyim ben büro açarken maddi manevi yaşayacağım zorlukların muhasebesini gayet iyi yaptım. Yani körü körüne açmadım büroyu.. Ben de isterdim 20 tane hazır müşteriyle açmayı yoksa da... oturup beklemek bana göre değil. Bütün olumsuzlukları göze alıp başlamak gerekir biryerlerden. Biz burada ne mesleği kötülüyoruz ne de başka birşeyleri. Sadece yaşadığımız süreci paylaşmaya çalışıyoruz. Hepsi bu.

Sn.petibör, birgün elbette gülerek hatırlayacağız bu günleri..Eminim birçok meslektaşımız bugünleri yaşamıştır. zamanında. Cefa çekmeden sefa sürülmüyor maalesef. Bence sizde bir yerden başlamakla iyi yapmışsınız,çalıştığınız şirketi bırakmamakla da ;) defterimi veririm diyenlere pek umut bağlamıyorum ben de.
Büro açmadan önce defterimi veririm diyenler nedense açtıktan sonra görünmez oldular. :-X

EYLÜLDURU ' Alıntı:
.....
Büro açmadan önce defterimi veririm diyenler nedense açtıktan sonra görünmez oldular. :-X
...
Mesleğin altın kurallarından. :)

Diploması olan herkes büro açıyor sonra müşterim yok diye ağlayan cok kişi tanıyorum hani herkesin ağzında bir laf var mali müşavirler cok para kazanıyor diyorlar ama bir den içeri girdinmi sıkıntı içinden cıkamıyorsun hani hemen büro açmak yerine bir şirkette calışmak gerektiği kadar mükellef bulup öyle acmak gerekir diye düşünüyorum

BayramBjk ' Alıntı:
Diploması olan herkes büro açıyor sonra müşterim yok diye ağlayan cok kişi tanıyorum hani herkesin ağzında bir laf var mali müşavirler cok para kazanıyor diyorlar ama bir den içeri girdinmi sıkıntı içinden cıkamıyorsun hani hemen büro açmak yerine bir şirkette calışmak gerektiği kadar mükellef bulup öyle acmak gerekir diye düşünüyorum

Haklısın ama kısır döngüde burada başlıyor. Mükellef olmadan büro açılmıyor ama büro olmadanda mükellef hiç gelmiyor.

merhaba bürosunu yeni açan arkadaşlarım. bende yeni açtım büromu buyrun gelin bi kahvemi için :)

Çok uzak, İzmir olsaydı bir kahve içmeye gelebilirdim.

mrb. arkadaşlar bende büromu yeni açtım..Bürosunu yeni açan arkadaşları Allah utandırmasın..ekim itibariyle işe başladım ve hiç defterim yoktu..inanın çevre ve insan ilişkileri çok önemli..şuanda 3 tane defterim var.görüştüğüm kişilerde var tabi yılbaşında getiricez diyenler şuanda onları düşünmüyorum bile..ama inanın ve kendinize güvenin..bu piyasadaki adamlar bu durumlara hep devir büro alarak mı geldiler? bir düşünün bizim gibi sıfırdan başladı.benim en büyük sıkıntım ücretlerin çok düşük olması.tarifenin çok çok altında defter tutan adamlar var..30 tl 40 tl gibi..en çok bu yönde problem yaşıyorum.bu konu ile ilgili odaya bir dilekçe bile yazdım.elimden geldiğince çaba gösteriyorum bişeyler için düzelecek arkadaşlar..hiç moralinizi bozmayın..herzaman pozitif düşünün,sonucu olumlu olsun..

Arkadaşlar bende 01/01/2010 tarihinde büro açılışımı yapacağım.
Defter tasdikleri ile ilgili görüşmeler yapıyorum gelecek veya gelmeyecekleri belirlemek için
şuan 6 kişi var, bu ay görüşmelere dahada ağırlık vereceğim ama tek sorun
görüştüğün adam ben 40-50civarı ödüyorum diyor tutarmısın dediğinde şok oluyorum haliyle
biraz duruyorum düşünür gibi aslında o şok olma durumu daha alışmamışız piyasanın ne halde olduğuna
ve tek kelimeyle olmaz diyorum lanet olsun demek geliyor içimden.

Unutmadan...

Dün tesadüfen karşılaştığım bir arkadaşım staj başlatma sınavına hazırlandığını söyledi,
kendisine sıkıcı bir yola girmek üzere olduğunu ve karşılaştığım bazı sıkıntıları anlatmak istedim
fakat o kadar şartlamış ki mali müşavir olmaya hiç biri ilgisini çekmedi tek söylediği
benim şuan 19 tane mükellefim var neden vaz geçeyim bu yoldan demesi
bi an arkadaşım için sevindim ama durup düşününce kendim için çok ama çok üzüldüm
neden biz belge almak için çabaladık bu çabayı bunca yıl mükellef toplamaya harcasaydık
sonuç sizce dahamı kötü yoksa dahamı iyi olurdu???

arkadaşlar be de yeni açtım mükellefim az da olsa var. zamanla daha da artacağından eminim. her çalışmanın bir karşılığı vardır.açarken oldukça fazla masrafa girdim. halende büromda eksikler var. allah hiçbirimiz utandırmasın.az çaba harcanmıyor.

LALELİ ' Alıntı:
arkadaşlar be de yeni açtım mükellefim az da olsa var. zamanla daha da artacağından eminim. her çalışmanın bir karşılığı vardır.açarken oldukça fazla masrafa girdim. halende büromda eksikler var. allah hiçbirimiz utandırmasın.az çaba harcanmıyor.

Hayırlı olsun, bol müşteriler dilerim.

Arkadaşlar 40-50 ye defter tutanlar yanlarında 2 tane stajer çalıştırıyor kendilerinin de bir halt bildikleri yok allah versiye iş yapıyorlar sakın onlar gibi olmayın bu tür tanıdıklarım var adamlar büyük defter tutmasını bilmiyorlar hatta yıl sonlarında diğer meslektaşlarımız gidip yardım ediyor kapanış işlemlerine arkadaş orman mühendisi zamanında şirketten vakaleti varmış 89 da kanun çıkınca gidip belgesini aldı gelde bu arkadaştan iş bekle

eylül duru teşekkürler. allah hepimize hayırlı müşteriler versin.kazandığımızı sağlıkla harcamayı nasip etsin. sana da bol ve hayırlı müşteriler