Bürosunu yeni açanlar

Ynt: Bürosunu yeni açanlar

Bence karamsarlığa kapılmayın.Tabiki başlangıç aşaması zordur.bu meslekte hep dogruyu yapmaya çalışın göreceksiniz ki ilerleyen zamanlarda çevrenizde oluşacak referanslar defter sayısınızı arttıracaktır.Bende 5 yıl smmm burosunda çalıştım 2008 haziran ayında buromu açtım.Daha yeni evliydim,Üstelik büro açarken masa ve pc alacak param bile yoktu.eski falan filan bişeyler ayarladım.7 mükellefle başladım.ufak mükellef ama para konusunda sağlam.aybaşında evrakları hazırlayıp arayıp gel evrak ve paranı al diyen cinsten.Daha sonra şansım açıldı muhasebecisiyle kavga eden mükellefler sanki sıraya dizilmiş gibi çevremin sayesinde beni buldu.Sonra daldık iş yoğunluna tabi.Geçenlerde aklıma geldi oylesine bi baktım mükellef sayım 55 olmuş ve yanımda 3 kişi çalışıyor.Sonra eleme yaptım 3 ay üstüste para vermeyen 16 mükellefin defterlerini geri verdim.Çünkü boşuna işyükü.Bunları şu yüzden yazdım.4 yıl emek verip üni bitiriyorsunuz sonra sınav sonra 2 yıl staj (3) sonra smmm bitirme sınavı sonra büro sonra mükellef ve en sondada tahsilat.Bu yüzden mükellef alırken bunu gözönünde bulundurun.düzgün çalışan ve para veren mükellefi düzgün bir muhasebeci bırakmaz istemez.saygılarımla

!!Geçenlerde aklıma geldi oylesine bi baktım mükellef sayım 55 olmuş ve yanımda 3 kişi çalışıyor.!! darısı biz yeni açanların başına...

Bazı oda başkanlarının veya başkanının 400 mükellefi var diye söylentiler varken yeni açana sıramı gelir?

Şirkette staj yapan ve şirkette çalışan biri büro açarsa bocalarmı sizce?

Şirkette staj yapan ve şirkette çalışan biri büro açarsa bocalarmı sizce?

bence muhasebe burosunda pratiğinizin olması lazım.yoksa zorlanırsınız çünkü çeşitli sektörlerden mükellefler çıkacak karsınıza

arkadaşlar bu işe baş koyanlardan birisi de benim.. Tıpkı eylül ve laleli gibi. Sadece onlardan gerideyim biraz. Haziran gibi açmayı düşünüyorum mükellef yok hiçbirşey yok şu anda olan tek şey kesin olan masraflar ve çıkacak ekstra masraflar. Ama hiçbir zaman inancımı kaybetmiyorum. Sonuçta 25 yaşındayım ve benim bu riski alma şansım şimdi var ama bir kaç sene sonra bakmakla sorumlu olduğum kişilerde olduğu zaman bu riski alma şansım olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bunun için yıllardır emek veriyoruz. Tutunamayabilirsin ama ilerde denemedim dememek için bu yola baş koydum..

Bende büroyu yeni açtım boş boş oturuyorum. İşe başlamayı 2010 da vereceğim. mükellef bulmak gerçekten zor 7 tane mükellef var şimdilik 2010 başlayacağım hiç kimsenin desteği olmadan (Allah'tan başka) büro açmak zor kısmetimiz neyse o kadar mükellefimiz olur tevekkül olmak gerek.

Allah yardımcımız olsun.Bende büroyu kiraladım, temizliğini yaptım, 2010 da açılış yapacağım.5 tene de defterim var.Bakalım Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler...

smmm ozan erdem ne güzel yazmışşsın daha 25 yaşındayım diyorsun herşey olur ama zaman geriye dönmez. ben 35 yaşındayım , gençliğin sana daha çok cesaret vermeli. inanmak başarının yarısıdır. Allah hiçbirimizi utandırmasın.

sevgili eneral yüce Allah sizinde gönlünüze göre versin, sağolun.

LALELİ ' Alıntı:
smmm ozan erdem ne güzel yazmışşsın daha 25 yaşındayım diyorsun herşey olur ama zaman geriye dönmez. ben 35 yaşındayım , gençliğin sana daha çok cesaret vermeli. inanmak başarının yarısıdır. Allah hiçbirimizi utandırmasın.

LALELİ çok tşk ederim.. Allaha şükür hiç teklemeden 4 sene üni 2 sene staj ve direk 2 sınavla 25 yaşında bu belgeye hak kazandım. 4.5 yıllık meslek deneyimim war.. İnşallah herşey yolunda gider hepimiz için

Büro açmadan önce gelecek 15 defter vardı şimdi su koyuvermeye başladılar

bende ocak itibariyle büromu açmayı düşünüyorum.şu an defterim yok.sıfırdan başlıycam.bir arkadaş 180 ytl ye 2 odalı bir büro tutmuş onun 1 odasını ben alcam ve işe başlıycam.1-2 yıl sabit maliyetlerimi karşılayacak durumum var.bakalım acı patlıcanı kırağı çalmazmış.bu yıl iş deneyimimi artırmak ve diğer yıl için mükellef toplamayla geçecek.yapacak başka bişey yok mecbur elimizden geleni yapcaz

Bende büroyu kiraladım, temizliğini yaptım, 2010 da açılış yapacağım

büro kiralamak serbest meslekte işe başlama belirtisidir dikkat edin

Büro Açan ve açacak arkadaşlar hayırlı uğurlu bol kazançlı olur inşallah. Eylül Hanım işleriniz nasıl gidiyor mükellefleriniz arttımı ? Bu arada bende yeni ofis açtım. Bakalım neler olacak ?

Sevgili genç meslektaşlarım,
Buraya yazanların çoğu " bu mesleğe her isteyen giriyor, dolayısıyla mesleğin önemi azalıyor" benzeri değerlendirmelerde bulunuyorsunuz. Bu görüşlere katılabilmem için Meslek Yasamızı bilmiyor olmam lazım. Oysa, Türkiye'de Yasa'da sayılan ilgili fakültelerden mezun olduktan sonra staja başlama ve mesleki yeterlilik gibi zorlu sınavlardan geçerek mesleğine giren (ruhsat alan) hangi mesleğin meslek mensubu var, bana söyleyebilir misiniz? Söyleyemezsiniz, çünkü yoktur. O nedenle, hemen şunu söyleyebiliriz ki; bu mesleğe dileyen herkes girememektedir. Özellikle 3568 sayılı Meslek Yasamızda 5786 sayılı Yasa ile yapılan değişiklikle bundan böyle Yasa'da sayılan lisans düzeyinde okulu bitiremeyenler ve iki sınavda da başarılı olamayanlar bu mesleğe girememektedirler. Bunun böyle bilinmesi için mmeslek Yasamızı ve yönetmeliklerimizi bilmek gerekiyor, diye düşünüyorum.
Ancak şunu kabul etmek gerekiyor ki; mesleğin sorunları hala devam etmektedir. Bu sorunları aşabilmek için, siz genç meslek mensuplarına önemli görevler düşmektedir. Bu görev asıldır.
Sevgi ve saygılarımla.
SMMM Gökhan DEDE

Evi, arsası ve kira geliri olana çok özel bir avantaj

14.12.2009

Evi, arsası ve kira geliri olana çok özel bir avantaj

ÇOK kişinin bilmediği bu avantaj, 31 Aralık?ta sona eriyor.

O nedenle, bu yazıyı dikkatle okuyun ve sizi ilgilendiriyorsa, acele edin.

SATACAK OLANLAR
Ev, dükkân, bina, arsa ya da araziniz varsa ve satmayı düşünüyorsanız, aldığınız tarihe bir bakın. Nedenine gelince, satın aldığınız tarihten itibaren 4 yıl (1 Ocak 2007?den itibaren alınanlar için 5 yıl) içinde satarsanız, elde edeceğiniz kazanç ?değer artışı kazancı? olarak gelir vergisine tabi (GVK. Mük. Md. 80/6).
Bu durumda olanlar 2008 öncesinde aldıkları gayrimenkulün, bugünkü değerini Varlık Barışı?ndan yararlanmak suretiyle, vergi dairesine beyan edip, yüzde 5?ini vergi olarak öderlerse, gayrimenkulün maliyet bedeli bu gün itibariyle bildirdikleri değer olacak.
Sattıklarında da gelir vergisi doğmayacak ya da çok az bir vergi çıkacak.
İNŞAAT YAPACAK OLANLAR
Yıllar önce, aldığınız bir arsa var ve üzerine inşaat yapacaksınız. Arsanın alış bedeli çok düşük. Örneğin, bu günkü değeri 5 milyon, aldığınız bedel 200 bin lira olsun. Bu durumda, üzerine yapacağınız inşaatın maliyetine arsayı 200 bin lira olarak dahil edeceksiniz ve daireleri sattığınızda, yüksek bir kazanç çıkacak.
Yılsonuna kadar, arsanızı 5 milyon lira beyan edip, yüzde 5 vergi öderseniz, değeri 5 milyon lira olacak. Gelir vergisi mükellefi olan bir gerçek kişi, arsasını Varlık Barışı Kanunu kapsamında, beyan tarihi itibariyle belirlenen alım-satım bedeli üzerinden beyan edip, tahakkuk eden vergiyi ödemesi ve arsayı deftere kaydetmesi halinde, yasadan yararlanabilecek.
Kafası karışanlar için belirtelim Maliye Bakanlığı?nın görüşü de bu yönde (MB. Gelir İdaresi Başkanlığı?nın 4 Aralık 2009 gün ve 49/4948-109/114500 sayılı Özelgesi).
MÜTEAHHİDE VERECEKLER
Bunlar da arsalarının değerini, bu günkü değer olarak beyan edebilecekler.
Maliye Bakanlığı?nın yukarıda belirtilen özelgesine göre; arsanın Varlık Barışı kapsamında, güncel değerinin beyan edilebilmesi için tapuda beyan edecek kişi adına kayıtlı olması gerekiyor.
- Arsasını müteahhide devredenler, cins tashihi yaptıranlar,
- Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde sınırlayıcı bir hüküm bulunanlar,
Varlık Barışı Yasası?na göre, arsalarının değerini yükseltemeyecekler. Özelgeye göre, arsanın; her hangi bir kuruma ya da mahkemeye değer tespitinin yaptırılması da zorunlu değil.
SATIŞ YA DA KİRA
Gayrimenkulünü 2004-2007 yıllarında satan ve ?değer artışı kazancı? elde ettiği halde beyan etmeyenler olabilir. Bunlar da yılsonuna kadar kazançlarının yüzde 5?ini Varlık Barışı Yasası?na göre vergi olarak öderlerse, ileride gelebilecek vergi ve cezadan kurtulurlar.
2004-2007 yıllarında, kira geliri elde edip bunu beyan etmeyenler de kirayı beyan edip, yüzde 5?ini vergi olarak ödediklerinde, kendilerine gizledikleri kira geliri nedeniyle, vergi ve ceza gelmez.
Gördüğünüz gibi, bunların her biri çok özel avantajlar...

Hürriyet Gazetesi / Şükrü Kızılot

bürosunu yeni açan arkadaşlar tekrar hayırlı olsun.hayırlı ve bol kazançlar dileğiyle

Merhaba arkadaşlar
ncklyldz ' Alıntı:
SATIŞ YA DA KİRA
Gayrimenkulünü 2004-2007 yıllarında satan ve ?değer artışı kazancı? elde ettiği halde beyan etmeyenler olabilir. Bunlar da yılsonuna kadar kazançlarının yüzde 5?ini Varlık Barışı Yasası?na göre vergi olarak öderlerse, ileride gelebilecek vergi ve cezadan kurtulurlar.

2009/şubat ayında satılmış bir gayrimenkul için yapılacak bir şey varmıdır. Satan kişinin 4 yıl süresinin dolmasına 11 gün kalmıştır. Bu kişide varlık barışından faydalanabilir mi?

Teşekkürler iyi çalışmalar...