Ynt: Çalışma Bakanlığına Şikayet.
Merhaba,
- İşveren maaşınızın resmi kısmını öderken, banka vb. yerleri kullanarak mı ödedi? Kalan gayriresmi diye tabir edilen kısmı için de, sgk'ya şikayet'de bulunun ki, sizin net ücret ücret üzerinden yatırılmayan sigortanız yatırılsın kalan kısmı için de ödeme yapılmasına dair o şikayetiniz bir adım teşkil etsin. Fakat bunları yerine getirirken, bu şekilde ödeme yapıldığına dair belge veya şahit bulundurmanız gerekir. Çünkü bu şekilde ödeme yapıldığına dair ispat size ait'dir.
REKODE ' Alıntı:29/06/2009 tarihinde inşat firmasının muhasebe bölümüne girdim.Sigortam 01/07/2009 da başladı. 15/08/2009 da işten çıkarıldım. İşkur kaydım vardı hemen dilekç verdim işten ayrıldım diye iş kur 15/08/2009 da ödeneğimi başlatı. işveren Çıkışımı 28/08/2009 olarak yaptı. Bana 13 günlük fazla ödemeyi İşkura iade ettim.
İşveren benim maaşımı resmi olan kısmı ödedi.Elden ödenecek kısmını vermedi.Bu durumda ne yapmam gerkiyor ?
Merhaba,
- İşveren maaşınızın resmi kısmını öderken, banka vb. yerleri kullanarak mı ödedi? Kalan gayriresmi diye tabir edilen kısmı için de, sgk'ya şikayet'de bulunun ki, sizin net ücret ücret üzerinden yatırılmayan sigortanız yatırılsın kalan kısmı için de ödeme yapılmasına dair o şikayetiniz bir adım teşkil etsin. Fakat bunları yerine getirirken, bu şekilde ödeme yapıldığına dair belge veya şahit bulundurmanız gerekir. Çünkü bu şekilde ödeme yapıldığına dair ispat size ait'dir.