Selamlar;Defter beyan sisteminde basit usül mükellefin,gider kaydını yaparken, gider alt kayıt türünü yanlışlıla gıda alışını 3 defa açmışım nasıl silebilirim.
alış türü:
normal alım
gider kayıt türü:
ticari mal alışı
gider kayıt alt türü:
gıda alışı
gıda alışı
gıda alışı
şeklinde bir durumum var gıda alışının 2sini silmek istiyorum ama nasıl????
defter portal sisteminden göndermeniz gerekir, zaten öteki türlü sistem uyarı verir onaylamaz. büyük ihtimal uzayacak 1 gün, problemin giderilmesi içinArkadaşlar bugün kdv nin son günü malum. defter beyan sisteminden göndermeye çalıştığımda onayla işlemi yapamıyorum, beyanname süreci devam ediyor uyarısı veriyor. Bu durumda e beyannameden girerek göndermem mümkün mü, yoksa illa defter beyandan mı göndermemiz gerekiyor?
Ben kayıt tarihi olarak 1 aralık ama belge tarihini, belgenin üzerindeki tarih olarak kaydediyorum.Doğrusuda budur bence.İndirim hakkı tanınmış nasıl olsa.Neden ikisi de aynı tarih olsun ki? Doğrusu neyse onu yazın derim.merhaba
temmuz ayından gelen bir faturayı defter beyanda kaydedeceğim, deftere kayıt tarihine aralık ayını yazıp, belge bilgisine temmuz tarihini mi yazmam gerekiyor ? yoksa iki tarihinde aralık ayı mı olması gerekiyor ?