Defter Beyan

Selamlar;Defter beyan sisteminde basit usül mükellefin,gider kaydını yaparken, gider alt kayıt türünü yanlışlıla gıda alışını 3 defa açmışım nasıl silebilirim.


alış türü:
normal alım

gider kayıt türü:
ticari mal alışı

gider kayıt alt türü:
gıda alışı
gıda alışı
gıda alışı

şeklinde bir durumum var gıda alışının 2sini silmek istiyorum ama nasıl????

böyle durumlarda belgeyi tek tek ekrana çağırın, gider listele kısmından, sehven kaydedilmiş bilgileri silebilirsiniz..


yalnız ben muhtasar beyanname yaparken manuel girdim hep, sistem otomatik kodları ve tutarlarını yerleştirmesi lazımdı.. kiralarda hepsinde 041 kodlu olarak kaydetmiştim ama beyannamede ne kod var ne de tutar.. hepsini tek tek elle girdim..
öte yandan geçici vergilerde de hesap özeti alıyorum ama ne kar ne de başka bir bilgi beyanname ek bilgilerine yansımıyor..
bende mi var acaba hata
 
hem serbest meslek hem işletme defteri tutan bir mükellefim var. geçicide satış tutarını faaliyetlerine göre ayırmak istiyorum. ancak şube iş yerinin faaliyet kodu gelmiyor. önceki dönmelerde manuel girişe izin veriyordu. nasıl aşabiliriz, bilen-başına gelen var mıdır?
 
Vergi Dairesi kayıtlarında gözüken faaliyet kodu geliyor olabilir mi Defter Beyan sistemine.
Sizin ikinci faaliyet kodunun VD sisteminde kayıtlı olup olmadığını kontrol edin.
 
Arkadaşlar, gider listele dediğimde toplam gider tutarı 971,50 TL gözüküyor.. hesap özeti oluştur yaptığımda dönem içi gider tutarı 910,66 TL çıkıyor..
hesap özetini mi dikkate almak lazım..
bir de beyanname oluştururken defter beyan sisteminde; firma bilgileri, vergi kimlik numarası, toplam hasılat boş olarak geliyor (Mükellefin Kazancının Tespit Yöntemi ve Varsa Ortak Olunan Firmalara Ait Bilgiler ile Gelir Geçici Dönemi İçerisinde Faaliyet Kodu İtibariyle Brüt Kazanç Dağılımı).. her defasında manuel giriyorum. Bunun tanımlama yeri var mı baktım göremedim.. 2 dönemdir manuel giriyorum hep.
 
Beyanname yapısı geçerli değildir: org.xml.sax.SAXParseException; cvc-complex-type.2.4.a: Invalid content was found starting with element 'matrah'. One of '{islemTuru}' is expected.. Lütfen Beyanname Düzenleme Programı'nın doğru sürümünü kullandığınızdan emin olunuz.
Defter beyanda bu uyarı geliyor. Matrahları kontrol ettim.Bir problem yok.Beyannameyi onaylayamıyorum. Nasıl çözerim.
 
Arkadaşlar bugün kdv nin son günü malum. defter beyan sisteminden göndermeye çalıştığımda onayla işlemi yapamıyorum, beyanname süreci devam ediyor uyarısı veriyor. Bu durumda e beyannameden girerek göndermem mümkün mü, yoksa illa defter beyandan mı göndermemiz gerekiyor?
 
Beyanname süreci devam ediyor uyarısı verdiğine göre daha önce hazırlanmış/hazırlanmaya çalışılmış bir beyanname de olabilir, kontrol edin.
ebeyannameden verilebilmesine rağmen defter beyan sistemi üzerinden göndermek gerekir.
 
Arkadaşlar bugün kdv nin son günü malum. defter beyan sisteminden göndermeye çalıştığımda onayla işlemi yapamıyorum, beyanname süreci devam ediyor uyarısı veriyor. Bu durumda e beyannameden girerek göndermem mümkün mü, yoksa illa defter beyandan mı göndermemiz gerekiyor?
defter portal sisteminden göndermeniz gerekir, zaten öteki türlü sistem uyarı verir onaylamaz. büyük ihtimal uzayacak 1 gün, problemin giderilmesi için
 
Defter-Beyan Sistemi kapsamında yer alan mükellefler tarafından 2019/Ocak dönemine ilișkin olarak verilmesi gereken beyannameler, Sistemin
yanı sıra mevcut e-Beyanname uygulaması üzerinden Beyanname Düzenleme Programı aracılığıyla da verilebilecektir.
 
Herkese merhaba, benim sizlere bir sorum olacak defter beyan sisteminde şubesi olan şahıslarda devir mal girişlerini tek kalemde kayıt yapmaya izin veriyor bunu ayrı ayrı gösterebilmek için farkı yapılması gereken bir durum var mıdır ?
iyi günler
 
merhaba Defter beyan sisteminde kdv verildikten sonra gelen faturaların veya fişlerin kayıtlarını evrak ve kayıt tarihini güncel tarih olarak mı gireceğiz,
 
merhaba
temmuz ayından gelen bir faturayı defter beyanda kaydedeceğim, deftere kayıt tarihine aralık ayını yazıp, belge bilgisine temmuz tarihini mi yazmam gerekiyor ? yoksa iki tarihinde aralık ayı mı olması gerekiyor ?
 
merhaba
temmuz ayından gelen bir faturayı defter beyanda kaydedeceğim, deftere kayıt tarihine aralık ayını yazıp, belge bilgisine temmuz tarihini mi yazmam gerekiyor ? yoksa iki tarihinde aralık ayı mı olması gerekiyor ?
Ben kayıt tarihi olarak 1 aralık ama belge tarihini, belgenin üzerindeki tarih olarak kaydediyorum.Doğrusuda budur bence.İndirim hakkı tanınmış nasıl olsa.Neden ikisi de aynı tarih olsun ki? Doğrusu neyse onu yazın derim.
 
bir tane MUHSGK kaldı, beyannameyi onaylamadı, bende iptal edip yeniden deneyim dedim, bu sefer de iptal ettiğim beyannameyi sildirtmiyor, beyanname süreci devam ediyor hatası veriyor, yeni beyanname de düzenlettirmiyor. E-Beyanname ye girip durum nedir diye baktım, paket iptal isteği gönder butonu var ona bastım, sgk tarafında hata var, sistem hatası veriyor. Öyle kaldık bakalım
 
Bu arada soruyla alakası olmayacak ama yeri gelmişken forum yönetici arkadaşlardan bir istirhamım olacak.
Yeni mesajlar başlığı altından konuya girdiğimde açılan sayfa beni ilk mesaj sayfasından başlatıyor.Alt kısımdan sayfa seçerek son sayfaya geliyorum.
Rica etsem konuya girildiğinde direk son mesaj sayfası açılabilir mi?
 

Benzer konular

Üst