personel maaş programı

Eksik Gün Bildirim Formu

Ynt: Eksik Gün Bildirim Formu

o zaman aylık bildirgede 31-1= 30 gün çalışmış ve tam ücret gösteriyoruz.
ama eksik günde 1gün bildiriyoruz.
ve kurum da bu durumu görüp kafası karışmıyor öyle mi?
evet

Aylık prim bildiriminin yapılması ile ilgili sgk tebliğini (açıklama) okumanızda fayda var. Örnekleri ile aylık bildirim açıklanmış.

APAÇİ ' Alıntı:
o zaman aylık bildirgede 31-1= 30 gün çalışmış ve tam ücret gösteriyoruz.
ama eksik günde 1gün bildiriyoruz.
ve kurum da bu durumu görüp kafası karışmıyor öyle mi?
evet

arkadaşlar her ne kadar 31-1=30 desenizde aslında sonuç 29 dur çünkü eksik gün bildirim formunda eksik bildirilen gün sayısı (1gün) karşılığında prime esas kazancı 23,10 dur 23,10x30=693 dür 23,10x31=716,10 değildir...

valla ben eksik gün bildirirken her daim 30 olarak düşünüyorum gün sayısını ona göre 30-1 diyerek yapıyorum hesaplamalarımı.
böyle yapmamaı sağlayan düşüncede,
bu işçi gelmediği gün bi kaza geçirse ve o ay 31 çekiyor olsa sgkda tap gün primi varken kişi kaza geçirmiş ve gidip diyebilir bu iş kazasıdır ben çalışıyordum. adamın gelmediği günün primini ödemişiz. sonuçta 30 gün sgkda eksiksiz çalışma olarak gözüktüğünde ve eksik günlerde aynı kuruma verildiğinden karşılıklı kontrol yapıldığından birbirleriyle mutabık olmaları gerektiğini düşünüyorum ::)

nunna ' Alıntı:
valla ben eksik gün bildirirken her daim 30 olarak düşünüyorum gün sayısını ona göre 30-1 diyerek yapıyorum hesaplamalarımı.

Yanlış yapıyorsunuz..

Arkadaşlar benim de 02/11 den itibaren doğum iznine çıkan bir personelim var. Konuyu görünce ilgimi çekti. Peki, ben kaç göstereceğim eksik günü? 28 29?

Peki , bu başlık altında gerekli tebliğ,kanun,yazı vs. paylaşıldı.Neye istinaden her durumda ayı 30 gün olarak düşünebileceğimizi bize gösterebilirseniz bilgilenmiş oluruz.
Eksik günde aylık prim gün sayısı bulunurken ilgili aydaki gün sayısından eksik gün sayısı (rapor, ücretsiz izin,vs) düşülerek gün sayısına ulaşılır.

ücret bordrosunda tam gün çalışan biri için ayların gün sayısı değişsede 30 gün den farklı oluyormu
asgari ücret 30gün=693 şeklinde eşitlenmiyormu
bütün bunlar kayıtlarınızda sabitken nasıl olurda bir ay 30 günden farklı yorumlanır bunu anlamış değilim
siz ücret bordrosunu 28 yada 31 günden oluşan aylarda o şekilde mi gösteriyorsunuz?

Burada sizin bizim yorumumuz değil asıl olan kanun,tebliğ, kurumun uygulamalarıdır.Kurumun bu konudaki tebliği çok açık, buyrun bunu da yorumlayın..

İlgili tebliğden:
''Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları, ilgili ay/dönemdeki gün sayısından, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle hesaplanacaktır.''

Uygulamanıza göre Ekim ayında 5 gün eksik günü olan kişiye 25 gün prim günü bildirin daha sonra bu forumdan, 1 gün eksik bildirmişim, ek-bildirge vereceğim ya da kurum resen gün sayısını tamamladı ceza da yedim diye yazarsınız.
:-X

Eksik günler de ayın bütünlüğü bozulduğu için parmak hesabı yapılır.Ay içerisinde kaç gün işe geldi ise o kadarlık ücret yani puantaj yapılır. eğer ki bu kişi Mayıs ayında 10 Gün raporlu ise 01/05/09- dan 11/05/09 çalışır demişse dokor 11/05/09 dahil sayılarak ay 31 çekiyorsa 21 gün puantaj yapılır.

Şubat ayı için se 28 güne kadar sayılır yani 18 Gün puantaj yapılır.

Benim görüşüm bu yönde bu güne kadar hiç problem yaşamadım.

Saygılar.

hakankrl ' Alıntı:
Burada sizin bizim yorumumuz değil asıl olan kanun,tebliğ, kurumun uygulamalarıdır.Kurumun bu konudaki tebliği çok açık, buyrun bunu da yorumlayın..

İlgili tebliğden:
''Ay/dönem içinde işe girişi veya işten çıkışı bulunmayan, çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin, disiplin cezası gibi) ay/dönemin bazı günlerinde çalışmayan ve çalışmadığı günler için de ücret almayan sigortalıların ilgili ay/dönemdeki prim ödeme gün sayıları, ilgili ay/dönemdeki gün sayısından, ücret almaya hak kazanılmamış gün sayısı çıkartılmak suretiyle hesaplanacaktır.''

Uygulamanıza göre Ekim ayında 5 gün eksik günü olan kişiye 25 gün prim günü bildirin daha sonra bu forumdan, 1 gün eksik bildirmişim, ek-bildirge vereceğim ya da kurum resen gün sayısını tamamladı ceza da yedim diye yazarsınız.

ilgili tebliğden bu sonucu çıkarabildiğiniz için sizi tebrik (!) ediyorum
ben yıllardır bir ayı 30 gün olarak düşünüp 5 gün eksiği 30-5=25 şekilde veriyorum ceza da yemedim diye yazıyorum ;)

Tebliğ çok açık bu konuda asıl sizi tebrik etmeli. İsterseniz ilgili tebliğe ait örneğe de göz atabilirsiniz. :)

emansur ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

İlgili tebliğden:

sgk ya göre tam gün çaılışan birinin bir ay için prim ödeme gün sayısı kaçtır???

Benim çıkmam lazım forumda çok değerli üstadlar var, size yardımcı olacaklardır...

soru gayet basit sgk ya göre tam gün çalışan birinin bir ay için prim ödeme gün sayısı kaçtır