Finansal Muhasebe

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nevermind
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Finansal Muhasebe

merkose ' Alıntı:
beyler deha amortismanı yıllık hesaplayıp adamın 760 nı ucurmuş.ben burda yıllık bulp 12 ye boldum ve aylık amortisamını tespit ettim.ve kaydı ole yaptım.bundan dolayı kafam cok karısık...

bende duran varlıkları yıllık arabayı aylık hesapladım ve küsürat çıktı..

ya kambıyo karı zararı 1,8 kur 1,9 kur fılan dıyen arkadaslar bende deha nınkı gıbı yaptım ama ıcıme kurt dusurdunuz ben kambıyo kar zararı donem sonunda degerleme yapılırken hesaplanır dıye bılıyorum ama burda bankaya hesap actırmıs sonucta fırmanın kasasında 5000 euro var onun 3 000 ını satıcıya verıyor 2000 ını akredıtıf ıcın kullanıyor ve bıtıyor eurolar tl bazında odeme yapmamıs dırek 3000 euro verdı dıyor o yuzden ben hıc karıstırmadım haa yıl sonunda kasada hala olsaydı para neyse var mı baska fıkrı olan ???

burcu83 ' Alıntı:
merkose ' Alıntı:
beyler deha amortismanı yıllık hesaplayıp adamın 760 nı ucurmuş.ben burda yıllık bulp 12 ye boldum ve aylık amortisamını tespit ettim.ve kaydı ole yaptım.bundan dolayı kafam cok karısık...

bende duran varlıkları yıllık arabayı aylık hesapladım ve küsürat çıktı..

ama arkadaslar araba 1 aylık bıle degıl kı bır haftalık sonucta ozaman da gunluk mu hesaplamak gerekıyor bınek oto larla karıstırdınız bence amortısman 20 800 toplam bence dogru sonuc...

neyle neyi karıştırdığımı bir bilsem zaten......

Arkadaşlar yabancı para kasasında dönem başında 5000Euro - 9000 TL bulunmakta.... bulunmakta

kasa mevcudu 5000 euro - 9000TL (B)

03.12.2010 satıcı B ye ödeme 3000euro x 1,90TL = 5700TL (A)
10.12.2010 akredif açtırma 2000euro x 2,00TL = 4000TL (A)

Çıkışlar toplamı 5000euro = 9700TL ?????

yabancı para kasası alacak bakiyesi verirken mi bilanço yaptınız? Bu kurlar boşuna verilmiş olamaz elbette
700 TL kambiyo karı mevcut ve bu kayıtların her hareketten sonra yapılması gerekiyordu

bende arabada kıst amortisman ayrılması gerektiği görüşündeyim.

ancak bazı arkadaşlar 5 yıl diyip azalan bakiyeler dediği için yıllık ayrılmasını istediğini düşünüyorlar

Evet doğru kambiyo karı olarak düzelttim.

şöyle bir yazı buldum

1.1.1994 tarihinden geçerli olmak üzere sadece binek otoları için uygulanan kıst amortisman uygulamasında, Vergi Usul Kanununun 320. maddesine eklenen fıkra ile amortismana tabi iktisadi kıymetlerin, aktife girdiği ilk hesap döneminde, aktife girdiği tarihten sonra kalan dönem sonuna kadar olan süre dikkate alınarak amortisman ayrılması esası getirilmiştir.
Hesaplama formülü aşağıdaki gibidir.

Kıst Amortisman = Yıllık Amortisman x Kalan Ay Sayısı / 12

arkadaşlar araç yıl içinde hangi tarihte alınırsa alınsın amortismanı yıllık hesaplanır (binek otolar hariç)

bende kambiyo karı yaptım
dehanın hocası niye yapmamış

Yok yok haklısınız binek oto değil kamyonetmiş. Kıst amortisman sözümü geri alıyorum.
1994 deki getirilen uygulama 1995 de değiştirildi maddenin mevcut halini okudum sadece binek otolar için geçerli kıst. sistemi

Şu tesmer çözümleri hemen yayımlasada bütün forumlarda yüzlerce sayfa dehanın yanlışları üzerinden bunalıma girmese millet

BENDE YILLIK HESAPLADIM.ANCAK KAYIT ATARKEN 12 YE BOLUP AYLIK BULDUM.VE AYLIK AMORTİSMAN KAYID YAPTIM.ANCAK DEHA SORULARI ÇÖZERKEN YILLIK ATMIS VE FIRMAYI ZARAR ÇIKARMIŞ.BEN İSE 350LİRA KAR BULDUM...ANCAK DEHA OLUDUKCA BIYUK BIR ZARAR CIKARMIŞ.SEBEBI ISE FIRAMNN AMORTISANINI YIILLIK KAYIT ETMESİDİR.BUDA PAZARLAMA SATISI UCURMUS.ADAMIN KARININ ZARARA CEVIRMIS.AÇIKLANNINCA TESMER CEVAPLARI ANLICAZ TABI...MUAMMA TAM VALLA....

zeyna78 ' Alıntı:
proaccount ' Alıntı:
Şu tesmer çözümleri hemen yayımlasada bütün forumlarda yüzlerce sayfa dehanın yanlışları üzerinden bunalıma girmese millet

Keşke. ellerinde mevcut değil mi ki bu cevaplar bizleri bu kadar bekletiyorlar.?
Zaten kağıtlarımız 2 ay sonra açıklanıyor. Bari az çok fikir sahibi olurduk...

benim de maliyet muhasebesinde dikkatimi bişey çekti. sınav kağıdında sınav saati doğru olarak yazılmıştı. 19:00 - 20:30. Saat değişiklikleri 3-4 gün önce belli olmadı mı? Acaba dedim havuzda bekleyen sorular vardı da cumartesi kolay oldu diyip o havuzdan en zor soruları mı çıkardılar ;D

ilk defa kar bulan birini gördüm, deha daha az çıkarmış ben ondan daha fazla zarar çıkardım, amaç gelecek seneki kardan mahsup etmek vergi ödememek :D

Geçen gün bir arkadaş bu soruların
Leontr ' Alıntı:
zeyna78 ' Alıntı:
proaccount ' Alıntı:

Keşke. ellerinde mevcut değil mi ki bu cevaplar bizleri bu kadar bekletiyorlar.?
Zaten kağıtlarımız 2 ay sonra açıklanıyor. Bari az çok fikir sahibi olurduk...

Geçen gün bir arkadaş bu konuda çok güzel bir fikir beyan etmişti.
Tesmerin sınavı unutmamız ve tepki göstermemizi engelleme maksadıyla cevapları geç yayımladığını
ne yaptığımızı unutarak dava açma riskimizi en aza indirmeye çalıştığından dem vurmuştu.
düşünüyorum da.. oldukça haklı

Leon dediğin doğruysa hala soruları yapmaya çalıştıkları için geç açıklıyorlardır:))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...