Rietveld
Tanınmış Üye
Olur ya da olamaz diyemem.SGK fiilen çalışılmaya başlanan tarihe bakar.Giriş tarihi fiilen çalışılmaya başlanılan tarih olmalı.Denetlemeye geldiklerinde buna göre cevaplar vermelisiniz.
İyi günler. SGK giriş tarihim 2004. 2004'ten 105 gün ve 2005'ten 267 gün sigortam var. 2014'te yeni bir yere girdim ve Mart 2014'ten beri sigortam çok şükür devam ediyor. Mart'tan önce de bir arkadaşımın iş yerinde çalışıyordum. Oraya da Ocak ayında girmiştim. Fakat arkadaşım bana sigorta yapmamış. Bunu arkadaşıma söylersem benim geriye dönük Ocak ve Şubat ayı sigortamı yatırma şansı var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
Evet yapabilir.Ancak idari para cezası ile karşılaşır.Denetime de girebilir.
Ocak ayına sigorta girişinizi yapması gerekiyor.Girişten dolayı 1 brüt asgari ücret tutarında ceza çıkacak.
Ayrıca bildirge verecek Ocak ve Şubat ayları için.Bu bildirgelerin asıl mı yoksa ek mi olacağına göre ceza tutarı değişiyor.Asıl olursa brüt asgari ücretin 5 te 1 i eğer ek olursa bildirgelerin her biri için brüt asgari ücretin 8 de 1 i oranında ceza çıkacak.
75 günlük primde 1,000,00 TL civarı oluyor.Eğer asgari ücret üzerinden gösterirse.
yapamazsın kardeşim
merhaba geriye dönük 2 senelik sigorta primimi yatırmam mümkün mü eğer mümkünse ve hemen yeni öğretmen olarak atanacak olan nişanlımla nikah yaparsam eş durumundan tayin istememiz mümkün mü geriye dönük sigorta yatırmam bu duruma sorun teşkil eder mi cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...