İsim konusundaki hatam için özür dilerim, mesajda düzeltmeyi yaptım, dilerseniz siz de alıntılarınızda düzeltebilirseniz .
Mesleğe verilen seneler konusunda,
hayatın tüm alanında olası en basit, bu da yapılır mı dedirten , etkileri en ağır olan kazalar ( iş, meslek, trafik...) ; kazayı yapanların ben yıllardır bunu yapıyorum mantığıyla sebep oldukları kazalardır.
25 yıllık şöförüm diyenlerin, düz yolda düz duvara bodozlama girmesine çok şahit oldum... neden girilir o düz duvara bilirmisiniz, o 25 yıllık şöföre göre o duvarın o yolda olmaması gerekir-di. hatalı olan duvar ona göre !!
Dediğim gibi, iş hukuku-sosyal güvenlik hukuku konularında bariz hatalı / eksik bilgiye sahipsiniz. Yanlış ta olsa bu bilgiyi paylaşmanızın güzel tarafı ise, doğru olanın daha net görülebilmesini sağlaması.
ama şu ana kadar gördüğüm kadarıyla , o yılların tecrübesiyle iş hukuku yolunda olası bir kaza yaşamanız için bir duvara ihtiyaç yok, bir çakıl taşı yeterli, yönetiminizdeki aracı tepetaklak etmek için.
Hatalarınızı düzeltme yönünde çaba harcarsınız yada harcamazsınız , sizin tasarrufunuzdur.
Küçücük, minnacık bir not:
Tediye, 6277 sayılı kanuna göre maaş alanları bağlar, 6277 sayılı kanun kamu işçilerini kapsar,
tediyelerin kesilemeyeceği 6277 de yazar, 4857 de değil.
Bu konu hakkında artık tek cümle yazmayacak olup sadece yorumları okuyacağım buda sizin tavrınız ile diğer forum üyelerinin bilgi edinememeleri anlamına gelecek maalesef.
Şu cümleniz nedeniyle , tüm açıkyürekliliğimle diyorum ki,
foruma büyük katkım olmuş,verdiğiniz hatalı bilgilerin önünü kesebildiysem eğer.!