Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şu cümleniz nedeniyle , tüm açıkyürekliliğimle diyorum ki,Bu konu hakkında artık tek cümle yazmayacak olup sadece yorumları okuyacağım buda sizin tavrınız ile diğer forum üyelerinin bilgi edinememeleri anlamına gelecek maalesef.
Asgari ücretle çalışan personelin ücretine haciz uygulanamayacağı konusunda herhangi
bir düzenleme mevcut değil, elbette asgari ücretlinin maaşına haciz uygulanabilir.
Konu emekli maaşları ile karışıyor olmasın.
Sn.DemiralHayır sayın ihsans.
İyi Günler.
Kullüm hatalı yanıt vermektesiniz şu başlık altında sn.demiralsayın şeref aydemir,
İcra ve İflas Kanunu'na göre maaş ve ücret haczinden bahsedilmiş. İİK 83. MD. Hüküm ifadesinden anlaşılacağı gibi asgari sınırı ifade etmektedir,onun üzerindeki miktarlarda haciz şartlarına ulaşılır.
Kanun maddesinden ''borçlu ve ailesinin geçinmeleri için icra memurunca lüzumlu olarak takdir edilen miktar tenzil edildikten sonra haczedilerbilir'' ifadesi kullanılmış.
Bu durumda sadece tek bir kanuna bağlamaktadan ziyade konunun kapsadığı tek diğer kanun maddelerinide irdelemek gerekir umarım sayın şeref aydemir yardımcı olmuşumdur.
İyi Günler.
ben dahil etmiyorum kiii :alkış: Sorun olur mu acaba , o kadar da irdelemezler herhalde![]()
o aya ait nafaka miktarı ( 125TL) + kalanın 1/4 ünü kesip ilgili dosyaya yatırmanız gerekir.
AGİ kesintisi yasal olmuyor Üstadlar. Asgari Geçim İndirimi Devletin İşverenlere zorunlu tuttuğu bir yardım. Bu yardımda Eşi veya çocuklarıda oluyor. İcra kesintileri NET ücretten yapılıyor. İşten ayrılma yapılacaksa bütün haklarının kesintisi yapılır.
Saygılar.
Gelen maaş haczi yazısında belirtilir genelde sn. ergunozan,Kadir bey
İşten ayrıldıgında bütün haklarının kesilmesiyle ilgili mevzuat,yönetmelik yada kanun maddesi varmıdır.
teşekkür ederim.