Sayın salacak; internetten icra iflas kanunu'nu bulunuz, zira maaşınızda icra var, bu işlemi düzenleyen kanunda icra iflas kanunu'dur. Neleirn icra edilebileceğine bakın.
"Kısmen haczi caiz olan şeyler:
Madde 83
Maaşlar, tahsisat ve her nevi ücretler, intifa hakları ve hasılatı,....." madde devam ediyor.
tabii olduğunuz 657 sayılı kanun veya Milli Eğitim Bakanlığına ait başka kanunlarda ek ders ücretlerine icra uygulanmayacağına dair bir hüküm varsa uygulanmaz, yok ise uygulananacağını icra iflas kanunu söylüyor.
Sayın Ferruh Bey,ilginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim.Sorumun en başında da yazdığım gibi İcra Müdürlüğü'nün isterse ek ders ücretimi kesebileceğini biliyorum.Ancak konu maaş haciz yazısında bunun yazıp yazmaması gerektiği..Benim maaş haciz yazımda'''Maaş ve almakta olduğu diğer ücretlerin 1/4 ü YAZMIYOR''
Maaşının 1/4 ü yazıyor..Bu durumda kurum ek dersi kesmemeli diye düşünüyorum.Çünkü ek ders maaş harici farklı bir tarihte ödenen ayrı bordrosu olan fazladan girdiğimiz derslerin ücretidir..
Ayrıca İcra müdürünün takdir ve yetkisinde değil midir neleri kesip neleri kesmeyeceğine veya maaş kesintisindeki oranı belirlemeye yetkili kurum.
Belki ben gittim İcra müdürlüğüne Kredi borçlarım olduğunu,evimin kira olduğunu,2 çocuğumun şehir dışında üniversitelerde okuduğunu söyledim.Geriye kalan para ile geçinemediğimi söyledim.İcra müdürüde sadece maaşımın 1/4 haczine karar verdi..
Kurumumun ek ders ücreti de haczedebilir diye maaş haciz yazısında yazmasa bile yorum yaparak kesmeye hakkı olmadığını savunuyorum ben..
Yanlış düşünüyorsam lütfen yorumlarınızla aydınlatın beni..Çünkü İlçe Milli Eğitim dilekçe vereceğim.Yanlış bi şey yapmayayım..
Ayrıca KURUM MAAŞ HACİZ YAZISINDA YAZAN TALEPLE BAĞLI DEĞİL MİDİR?iCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GELEN BİR YAZIYA HANGİ KURUM OLURSA OLSUN YORUM YAPMA YETKİ VE HAKKI VAR MIDIR?
Ha kurum avukatı veya icra Müdürlüğünü arar,bizim tereddütümüz var,ekdersinde kesilmesi şeklinde yazıp yeniden maaş haczi gönderin der ve bu okula gelir..Boynum kıldan ince o zaman..