4857 sayılı iş kanunu geçici 2 md göre aynı konuyu içeren yönetmeliklerin yayımı ile 1475 sayılı kanuna göre çıkan tüzükler yürürlükten kalkmıştır.Artık geçerliği kalmadığından geçici 2 maddede 30/12/2012 tarihi itibari ile yürürlükten kaldırıldı.
Sn.Merkür anlıyorum ama yinede zorlanıyorum,inşallah dediğiniz gibidir.4857 sayılı iş kanunu geçici 2 md göre aynı konuyu içeren yönetmeliklerin yayımı ile 1475 sayılı kanuna göre çıkan tüzükler yürürlükten kalkmıştır.Artık geçerliği kalmadığından geçici 2 maddede 30/12/2012 tarihi itibari ile yürürlükten kaldırıldı.
merhaba,
şimdi biz toplam da 17 çalışanı olan bir işletmeyiz ve bu kanun için ne yapmak gerekir? kafam iyice karışmış durumda.. biz hem bir temsilci hem de iş yeri hekimi ile anlaşmak mı yoksa onları bünyemize almak mı zorundayız? kısaca neler yapılmalı? sonuç itibariyle patron bunu ek yük olarak görecek ne diyelim biz adama..
edit: 27417 Sayılı resmi gazetedeki iş sağlığı ve güvenliği tehlike sınıflarına baktım ve biz TEHLİKELİ İŞLER" sınıfındayız..
4857 sayılı iş kanunu geçici 2 md göre aynı konuyu içeren yönetmeliklerin yayımı ile 1475 sayılı kanuna göre çıkan tüzükler yürürlükten kalkmıştır.Artık geçerliği kalmadığından geçici 2 maddede 30/12/2012 tarihi itibari ile yürürlükten kaldırıldı.
Bu soruya bu bölümde sn.batlı nın iletisi "iş güvenliği mevzuatı hk"konusunun içinde cevap verilmiştir.Merhaba,
Aynı işverene ait aynı adreste iki işyeri var, bunlar yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası açısından ayrı ayrı mı, yoksa tek bir işyeri gibi mi ele alınacak, çalışan sayıları bakımından, teşekkürler