Hizmet alımı yöntemi ile bu işi yapan(ortak sağlık ve güvenlik birimlerine/OSGB firmalarına)yaptırabilirsiniz.
Bazı yazarlar,sizin gibi ofis içi çalışan,diğer berber,bakkal manav için buna gerek yok diyor,ben (6331/M.3-tanımlar/"o" ve "ö" şıkları,madde:4 işverenin genel yükümlülüğü;"her türlü tedbirin alınması"ve bu maddenin "c"şıkkı dikkate alındığında ben VAR diyorum.
Kendinizde yapabilirsiniz(Kanun"yapar veya yaptırır"diyor ama bu o kadar basit bir konu değil,örneğin işinizin ilkelerini,püf(hassas)noktalarını siz bilirsiniz, benim bilmem mümkün değil,bu takdirde işi ebabına/uzmanına bırakalım.Zira siz işyeri hekimi ve uzman da istihdam etmiyor,hizmet de almıyorsunuz ki yapabilesiniz.
Risk değerlendirmesi yapılmalı/ve veya yaptırılmalı,yapılması o işyeri/işverenin lehine,yapılmaması iş kazası, meslek hastalığı ve dışardan gelebilecek tehlikeler,3 ncü şahıslar yönünden etkileri yönünden işyeri/işveren aleyhine olacağı düşüncesindeyim.
(Geçenlerde "risk değerlendirmesi"yapılmış olan bir işyerine denetime gelmişler,uyanık işveren bu çalışmayı önceden yaptırmış olduğu için,noksanları olmasına rağmen şimdilik bir ceza ile karşılaşmamış(tabi tespit edilen noksanlıkların verilen süre içinde tamamlanması istenilmiş)denmiş ki,sen bunu yaptırdığına göre,konuya önem verdiğin anlaşılıyor,ancak iyileştirme(noksanlarını giderme)yönünde biraz daha gayret göstermelisin diye uyarılmış.Farzedelim bu işyerinde bir iş kazası olmuş da teftişe gelinmiş olsaydı sonuç böyle mi olurdu?tabiki hayır,gereği yapılırdı)