İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

sistemden rapor aratan oldumu ?
çıkıyormu ?

ben bir ikitane baktım yok.

Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

bende baktım çalışanın raporuna , yoktu.
acaba sgk bildirgelerini verincemi çıkacak bu raporlar?

Rapor bitiş tarihinden itibaren 5 gün içinde bildirmek zorunluluğu olduğunu biliyorum ... Iş göremezlik belgeleri 3 gün istirahat 4, gün iş başı olunca sgk ya bildiriyoruz değilmi ?

arkadaşlar,
sgk müd. e-posta güncellemeyi hastalık servisi aracılığı ile mi yapılıyor, işveren servisi bizle ilgili değil diyor.acil bilgi lütfen.
teşekkürler.

Selamlar
Analık raporu yeni geldi ise başlama tarihi 5 gün gecmis. Raporu şimdi girsek a.ü tin 2 katı mı ceza gelir ? Yoksa Sigortanin teblig etmesini mı bekleyelim. Sigorta da ederse tabi. !

5 işgününü mü geçmiş yoksa 5 günü mü geçmiş? Geç de olsa girişi yapmalısınız, aksi takdirde işçi parasını alamaz.

Sayın Fatih Pesen,
Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüklerince, istirahatli işçilerin bildirimlerinin internet ortamında gönderilip gönderilmediği kontrol edilecek ve bildirimi yapmayan işverenlere bildirimin yapılması ile ilgili tebligat gönderilecektir. İşverenlerden yazının tebliğ alındığı tarihten itibaren 5 işgünü içerisinde bildirimlerin yapılması istenecektir. Bu süre içerisinde bildirimin yapılmaması halinde (bildirimin verilmemesi halinde asgari ücretin 5 katı tutarında bildirimin geç verilmesi halinde asgari ücretin 2 katı tutarında ) idari para cezası uygulanacaktır.

Tartışma da burdan çıkıyor.Yukarıdaki cümleye göre tebligatı bekleyip 5 gün içerisinde gönderirseniz ceza yok.
Sorduğunuz gibi tebligatı beklemeyip siz gönderirseniz ne olur.Bence hiç bir şey olmaz.Olmamalı.Zira burada amaç bildirimin kuruma yapılmasını sağlamak.Kurumun tebligatını bekleyip 5 gün içerisinde gönderenlere ceza yok ama kendisi farkedip gönderenlere ceza var.Bana saçma geliyor.
Dediğim gibi yukarıdaki tebliğe göre tebligatın beklenmesi gerektiğini savunan çok sayıda insan var.
Yine klasik cevap olacak ama bence bağlı olduğunuz SGK na telefonla dahi olsa sormanız.

Arkadaşlar merhaba,bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bir çalışanımız var,02.09.2012 tarihinde hastaneye yatmış ve 05.09.2012 tariihinde hastaneden çıkmışve 05.09.2012 den 15.09.2012 tarihleri arasında HASTALIK sebebiyle istirahat almış.tekrar 15.09.2012 tarihinde raporunu 25.09.2012 ye kadar uzatmış.ben sgk ya bildirirken raporu 02.09.2012 den 25.09.2012 ye kadar tek rapor olarak gösterdim.sorun olurmu?olursa nasıl yapmalıyım ? yardımcı olursanız çok sevinirim.

iyi günler benim sizlere bir sorum olacaktı.

İş yerinden bir çalışanımız gün içerisinde rahatsızlanıp 1 gün rapor almış. ama gün içerisinde çalıştığı için bize bildirmemiş ve bizde herhangi bir işlem yapmadık. Rapor aldığındanda haberimiz olmadı.

1 ay sonra bize raporunu getirdi. şimdi işlemesek bir sorun olurmu? raporu yırtıp atsak sorun olurmu

Tebliğ yapılırda 5 gün içinde girmez iseniz ceza var. Ortada tebliğat olmadığına göre geç girsenizde ceza uygulanmaz.
Not: Eğer rapor elektronik ortamda düzenlendi ise tebligatda otomatik yapılmış oluyor.

arkadaşlar çalışmadı belgesi girişi için; hastanelerde raporlar eletronik ortamlarda düzenlenmektedir. Bu nedenle raporlar Sgk ya da elekronnik ortamda gidiyor. yeni uygulamaya göre SGK nın sitesinden iş yeri bazında kimlerim rapor aldığını sorgulayabiliyorsun aynı sorgu yerindende çalışmadı girişi yapabiliyorsun. tebliğat beklemeyin. iş yeri şifrelerinle en az haftada bir sorgu yapınki 5 günlük süreyide kaçırmamış olursunuz. elektronok rapor sayesinde kimlerin rapor aldığını rahatlıkla görebilirsiniz. ama hala bazen kağıt ortamında raporla düzenleniyormuş bularında yıl başına kadar düzeleceği söylendi. o nedenle kağıt ortamından gelen raporlarda manuel olarak girilmeye devam edilcek.
2. bir konuda çalışmadı belgesinin düzenlenme amacı geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenmesidir. bu nedenle geçici iş göremezlik ödeniğinin hak edilmediği durumlarda çalışmadı belgesinin girilmesine gerek yoktur. ancak bu günlerde sgk nın sitesi tam randımanlı çalışmadığı için, 1 2 günlük raporlar içinde tebliğat gönderiliyor.. bunlar daha sonra düzelecek... sistem düzelinceye kadar siz yinede 1-2 günlük raporların çalışmadı girişlerini yapın.

kolay gelsin.
benimde doğum raporum yeni bitti.İşveren ve hastane raporla ilgili işlemleri yapmıyorlar mı
raporlunun yapması gereken birşey yok diye biliyorum ?