İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşgöremezlik belgesinin bildirim süreci hakkındaki tebliğ.!

kenanacur ' Alıntı:
Anlamadığım taraf işveren bu belgeyi görüntüleyebildiğinden diyor. Nerden neyi ne şekilde görüntülüyor işveren. Doktorun sisteme girdiği raporu işveren nasıl görebilir ki ?
İstirahat raporlarının elektronik ortamda kuruma gönderilebilmesi için hazırlanan ve henüz test aşamasında olan bilgisayar programı genel olarak işletime açılmadığı için, şimdilik bu hizmeti bekleme aşamasındayız..

merhaba

arkadaşlar, bir istihrahat raporu var elimde

rapor başlangıç tarihi 05.06.2012 diyor yanında ( 3 gün istihrahati uygundur ibaresi var)

1- 3 günlük raporlar giriyorduk değil mi?
2- rapor bitiş tarihi belirtilmemiş, o halde 07.06.2012 midir?

Raporun düzenlenme sebebi nedir? (Hastalık, iş kazası vs...)

1- Raporu sisteme girmelisiniz.
2- Raporun bitiş tarihi 07.06.2012 ve işe başlama tarihi 08.06.2012 olmalı.

En önemlisi;
3- Çalışanınıza söyleyin, raporun bitiş ve işe başlama tarihini hastaneye yazdırsın.

AYSE ' Alıntı:
1- Raporu sisteme girmelisiniz.
2- Raporun bitiş tarihi 07.06.2012 ve işe başlama tarihi 08.06.2012 olmalı.

En önemlisi;
3- Çalışanınıza söyleyin, raporun bitiş ve işe başlama tarihini hastaneye yazdırsın.

çok teşekkür ederim.

herkese selamlar üstadlar
doğum raporunda 20.05.2012 tarihinden doğuma kadar raporlu yazmış 03.06.2012 de doğum olmuş
bunu sisteme 20.05.2012-03.06.2012 (doğum öncesi) giricem sanırım, peki daha sonra doğum sonrasını 10ar günlük girişi nasıl yapacağım ?

03.06.2012 - 12.06.2012
12.06.2012 - 21.06.2012
...
...

gibi mi ?
2010/66 genelge okudum ama tam emin olamadım bu konuda yardımlarınızı bekliyorum, saygılarımla

Sigortalı iş göremezlik ödeneğini 10 günlük talep etmiyorsa, 1 kere de girebilirsiniz. Ya da;

03.06.2012 - 12.06.2012
13.06.2012 - 22.06.2012
....

teşekkürler peki doğumdan önceki kısmı nasıl gireceğim o konudada yardımcı olurmusunuz
20.05.2012 - 03.06.2012 doğrumudur ?
teşekkürler

Bitiş tarihine 03.06.2012 yazarsanız, doğrum sonrası başlangıç olarak 03.06.2012 kullanamazsınız.

Ancak; toplu girmeniz taraftarıyım.(Öncesi ve sonrası tek bir giriş)

AYSE ' Alıntı:
Bitiş tarihine 03.06.2012 yazarsanız, doğrum sonrası başlangıç olarak 03.06.2012 kullanamazsınız.

Ancak; toplu girmeniz taraftarıyım.(Öncesi ve sonrası tek bir giriş)

teşekkür ederim iyi çalışmalar efendim

teknogs ' Alıntı:
kenanacur ' Alıntı:
Anlamadığım taraf işveren bu belgeyi görüntüleyebildiğinden diyor. Nerden neyi ne şekilde görüntülüyor işveren. Doktorun sisteme girdiği raporu işveren nasıl görebilir ki ?
İstirahat raporlarının elektronik ortamda kuruma gönderilebilmesi için hazırlanan ve henüz test aşamasında olan bilgisayar programı genel olarak işletime açılmadığı için, şimdilik bu hizmeti bekleme aşamasındayız..

AÇIKLAMA

Bilindiği üzere, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 100 üncü maddesinde "Kurum, bu Kanun gereği verilecek her türlü belge veya bilginin internet, elektronik ve benzeri ortamda gönderilmesi hususunda, gerçek ve tüzel kişileri zorunlu tutmaya, Kuruma verilmesi gereken her türlü belge, bildirge ve taahhütnameyi diğer kamu idarelerine ait formlarla birleştirmeye, söz konusu belgeleri kamu idarelerinin internet ve elektronik bilgi işlem ortamından almaya, bu idarelere yapılacak bildirimleri Kuruma verilmiş saymaya, bu Kanunun uygulaması ile ilgili işveren, sigortalı ve diğer kurum, kuruluş ve kişilerin talepleri üzerine veya re'sen düzenleyeceği her türlü bilgi ve belgeyi bilgi işlem ortamında oluşturmaya, bu şekilde hazırlanacak olan bilgi ve belgelerin sadece internet ve benzeri iletişim ortamından ilgili kişilere verilmesini kararlaştırmaya yetkilidir. Elektronik ortamda hazırlanacak bilgi ve belgeler adli ve idari makamlar nezdinde resmi belge olarak geçerlidir." denilmektedir.

Bu çerçevede, kısa vadeli sigorta kollarından geçici iş göremezlik ödeneğinin elektronik ortamda hak sahiplerinin hesaplarına aktarılması amacıyla Başkanlığımız tarafından "Geçici İş Göremezlik Süreç İyileştirme Projesi" kapsamında yürütülen çalışmada sağlık hizmet sunucuları tarafından doldurulması gereken tek hekim raporu, sağlık kurulu raporu ile iş göremezlik belgesinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve yetkili sosyal güvenlik merkezine elektronik ortamda gönderilmesine ilişkin sağlık hizmet sunucuları temsilcilerinin katılımı ile 14/12/2010 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı F blok 4. Kat 463 no'lu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı neticesinde mutabakata varılmıştır.

Bu mutabakat çerçevesinde Kurumumuzca gerekli çalışmalar tamamlanma aşamasına gelmiş olup Kırşehir Ahi Devran Hastanesi, Ankara Atatürk Araştırma Hastanesi, 29 Mayıs Hastanesi ve Eskişehir Devlet Hastanesinde pilot uygulamaya başlanmıştır. Kurumumuz Eylem Planı gereği Ülke genelinde 20/06/2012 tarihinden itibaren test ortamında 01/07/2012 tarihi itibarı ile tüm sağlık hizmet sunucularında bu uygulama başlatılacak olup ; işverenlerin istirahatli bırakılan sigortalılar için çalışılmadığına dair bildirim girişlerini test süresini kapsayan tarih aralığında test amaçlı http://test4.sgk.gov.tr/vizite/welcome.do adresinden yapmaları gerekmektedir. Sigortalıların istirahatli oldukları tarihlere ait çalışılmadığına dair bildirimlerin yapılabilmesi için aynı dönemi kapsayan prim tahakkuklarının(e-bildirge) Kurum kayıtlarına intikal etmiş olması gereklidir. Test amaçlı yapılan bildirimler ve gerçek uygulama sürecindeki bildirimler hakkında yaşanabilecek teknik sorunlar hakkında İl Müdürlüğümüz ve Merkez Müdürlüklerimizle irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Arkadaşlar bu konu netlik kazandı mı? Nasıl olacak. Hastane iş göremezlik raporu sisteme girdi. Mail yoluyla işverene onay için haber gidecekmiş. Ve 5 günlük geri sayım sürecinde bizim onay vermemiz lazım.

Nereye kime nasıl mail gidiyor :)

Arkadaşlar bu konu ile ilgili SGK'nın yaptığı resmi bir duyuru veya tebliğ varmı acaba hiçbir yerde bulamadım.

Geçen hafta SGK'ya gittim.. Oradaki memur artık kendilerine teslim edilen evrakların akibetini öğrenmek için işverenlerin cep telefonuna kısa mesaj yoluyla bilgilendirme göndereceklerini söyledi.. Bunun olması için de SGK'ya tüm bilgilerinizi vermek zorundasınız.. T.C. kimlik no..mail.. cep telefonu vs..

Muhtemelen rapor olayında da aynı işleyiş yapılacak..

E o zaman e bildirge menüsünde işveren bilgilerinin tanımı için bir bölüm eklemeliler.

Selamlar,

Temmuz ayında istirahat raporu girebilen oldu mu?

Çalışılmadığına dair bildirim işlemleri menüsü sanırım çalışmıyor. Rapor bitiş tarihinden 5 gün içinde bildirim yapma zorunluluğu devam ediyor sanırım?

Nasıl giriş yapılabilir?

Atladığım bir nokta mı var?

Ben dün girdim bir problem yaşamadım.Belki geçici bir durumdur.Bir süre sonra tekrar deneyiniz sorun olmaması lazım

Ben bugün rapor girişi yaptım.. sorun yoktu.

Siz tarayıcınızı değiştirerek deneyin isterseniz.. ben chrome ile kimi zaman problem yaşıyorum ama ısrarcıyım:)

Sayın serkan özdemir mesaj kutunuz dolu.istirahat raporları çalışmadığına dair bildirim girişi kısmından giriliyor