İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çok özür dilerim cevap çokça var :) yazılı görmemişim iyi çalışmalar sayın form üyeleri.

merhaba ben iş görememezlik raporu girdiğimde kimlik bilgisi bulunamadı diye uyarı veriyor çalışan 2011 yılında işe girmiş sgk müdürlüğünden bana verilen cevap eski karnesi vardır onu iptal etsin ben anlamadım hastane nasıl sisteme atıyorda ben onaylayamıyorum?

Arkadaşlar bir sorum olacak. Bir çalışanımızı raporunu süresinde manule olarak girişini yaptım. E Rapor girişinden sorgulattığımda herhangi bir e rapor görünmediğinden manuel olarak girişini yaptım. Bugün baktığımda e rapor bölümünde raporu görebiliyorum. Bu raporu onaylamalımıyım. Tebligat niteliğinde e posta vs.de gelmedi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Onaylarsam 5 işgünü geçmiş oluyor yalnız. Ekrana yeni düşmüş 2 ay önceki rapor. Herhangi bir uyarı maili veya tebligatta gelmedi bu konuda. Bildirimi manuel olarak yaptığımda ve sonrasında ortada e-rapor falan yoktu Sgk sitesinden konrol ettiğimde. Raoprun son gün manuel girişi yaptım zaten. Şimdi onaylarsam ceza gelmez mi?

bir arkadaşım 2 günlük raporlarında artık girilmesi gerektiğini söylüyor bu konu hakkında bilgisi olan var mı doğruluk payı ne kadar

İyi akşamlar arkadaşlar...yeni sistemde ekrana düşen raporları onayladıktan sonra tekrar manuel olarak çalışmadığına dair bildirim yapıyormuyuz yoksa onaylayıp bırakıyormuyuz? Ayrıca bir sorum daha olacak; bir çalışanımız doğum yaptı doğum iznini kullandı, rapor girişini yaptım ancak çalışan sgk ya elden doğum kağıdı falan götürmelimiydi parasını almak için, yoksa rapor girişi yeterli oluyor mu? Rapor paraları artık ptt yerine Ziraat bankasından mı ödenecek..

-Kaydemetmek yeterli.Tekrar elden manuel giriş yapmaya gerek yok.Sistemden görülmediği, çıkmadığı, bulunamadığı durumlarda manuel olarak elden girişi yapılmalı.
-Doğum kağıdını, çocuk parasını vermek için istiyorlar.Rapor parası için raporun bir suretini getirirse iyi olur.
-Ziraat Bankasından alınıyor.

İş Yerinizde Çalışmakta Olan ............... Kimlik Numaralı ...................'a Ait Geçici İş Göremezlik Raporu Hastane Tarafından Onaylanmıştır. Rapor 2013-01-25 / 2013-01-26 Tarihleri Arasında Olup İşveren Onayı Beklemektedir.

merhaba yukarıda mesaj bana ulaştı.
bu mesajda raporu 2 gün mü yoksa 1 gün olarak mı algılamalıyım acaba ?

yardımlarınız için şimdiden teşekküür ederim...

Bence kafa karışıklığını önlemenin en iyi yolu çalışmadığına dair bilgi girişi ekranına girip oradan elektronik rapoları görüntülemek.Şayet orada işe başlama tarihi 26.01 ise 1 gün 27.01 ise 2 gün yazınız.
Bu mesaj size ulaştığına göre elektronik ortamda kayıtlıdır.

İş Yerinizde Çalışmakta Olan ............... TC Kimlik Numaralı ......................'a Ait Geçici İş Göremezlik Raporu Hastane Tarafından Onaylanmıştır. Rapor 2013-01-28 / 0001-01-01 Tarihleri Arasında Olup İşveren Onayı Beklemektedir.

Şimdide böyle bir mesaj geldi.
kişi hamile.37. haftaya kadar çalışabilir raporu almaya gitti.
yukarıdaki mesaj geldi.

bu mesajı hiç anlamadım. açılan bir istirahat yokki.
neye göre onaylama yapacağım şimdi.

SGK yada bir türlü ulaşamadım ?
:confused:

Demekki 37.haftaya kadar çalışabilir raporu alamamış yazdıklarınızdan anladığım.
Çalışandan raporu size ulaştırmasını isteyebilirsiniz.Raporun bitiş tarihide enteresan olmuş.İşlemler tam bitmediğindenmi öyle çıkmış acaba.

rapor vermemişler ki, 37.haftaya kadar çalışabilirsin demişler.
hastaneyi aradım rapor başlatmadık dediler.

Kolay gelsin arkadaşlar, geçen ay 10 günlük raporlu olan personelimizin raporu ekrana düşmediğinden manuel olarak bildirmiştim, bugün raporları sorguladığımda manuel girişini yaptığım geçen ayki rapor, ekrana yeni düşmüş, onay bekliyor. Ben şimdi bu raporu onaylayayım mı, onayladığım taktirde cezalı duruma düşermiyim? Bir diğer personelimin de raporunu görüntelemek istediğimde "Sigortalinin Son 3 Aylik Kazanci Henuz Goruntulenemiyor, Hesap Fisinden Son Ay Kazanci Giriniz!" diye bir uyarı geliyor..Bu raporu onaylamak için ne yapmam gerekiyor.

Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Elektronik rapor onay bekliyor ise onu da onaylayın. Geçen ay benim de başıma geldi. Manul olarak onaylamıştım. Bir ay sonra elektonik rapor bölümünde onay kısmında gördüm. SGK'yı aradığımda elektonik olarak görülüyorsa onaylayın, onaylamazsanız personeliniz rapor parası alamaz dendi. Ayrıca geç onaylamış durumuna düşmüyorsunuz. Manuel girişiniz mevcut. Zaten geç onaylasanız dahi cezası yok. SGK size rapor onayı ile ilgili yazı-elektronik tebliğ gönderirse eğer sizde 5 iş günü içinde onaylamazsanız veya SGK incelemesinde müfettişler rapor girişi yapmadığınızı tespit ederse cezası var.

Diğer konu ise e bildirge üzerinden personel hesap fişi oluşturun. Daha sonra tekrar deneyin. Sorununuz çözülür.

Aynen sayın kenan515 e katılıyorum. Benimde başıma geldi. Rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün içinde elektronik rapor ekranından onaylayamıyorsakta manuel giriş ekranından 5 gün içinde girmişsek, elektronik raporu 1 ay sonrada onaylasak sıkıntı olmuyor. Bunu SGK kurumundan teyit etmiştim.

EYLÜLDURU Merhaba,

Aynı uyarıyı bgn bende aldım bu güne kadar olan 20.02.2013 tarihi itibariyle 19 günlük hesap fişi doldurup raporu tekrar kontrol ettiğimde düzelmişti.