İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İşçinin raporunu çalışılmadığına dair bildirim girişinden girmeyecekmiyiz artık ben de anlamadım. Bir işçimiz raporluydu. E bildirgeyi girerken istirahat sürelerinde çalışmamıştır seçeneğini işaretleyince kabul etmedi. İşçi istirahat süresinde çalışmadı ama neden kabul etmiyor. Şöyle bir yazı yazdı:

Tek eksik gün bildiriminde bulunulan sigortalılar için aylık prim hizmet belgesinde "İstirahat Sürelerinde ÇAşışmamıştır" kutucuğu işaretlenemez.Eksik gün nedeni 01 istirahat seçilen sigortalıların çalışmadıklarına dair bildirim girişlerinin işverenler tarafından yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Veri kayıt edilmedi, bilgileri kontrol ederk tekrar deneyiniz.

Doğum öncesi 5 hafta – çalışıyor, prim/maaş tam ödeniyor. (Başlangıç-29/04’de rapor açılmış “çalışır” yazıyor)
Doğum öncesi 3 hafta – İstirahatli/çalışmıyor, prim/maaş ödenmiyor. (Personel gelmemeye başlıyor)

Doğum sonrası 8 hafta – İstirahatli/çalışmıyor, prim/maaş ödenmiyor. (Doğum sonrası doktor raporu kapatıyor. Toplam 13 hafta olarak)
Doğum sonrası 5 hafta – İstirahatli/çalışmıyor, prim/maaş ödenmiyor. (13 hafta sonunda personel çalışmaya başlıyor.)

Doğrumudur sizce ???

Arkadaşlar Merhabalar

1 günlük ve 2 günlük raporları 'Çalışmadığına Dair Bildirim Bölümünde' kayıt edilmesine gerek var mı. Bu raporlar için ödenek yok nasıl olsa..

Yardımcı olursanız seviniriz.

Eğer aylık bildirimde gün/kazanç kesintisi yaparak bildirecekseniz gerek yok, ayılk bildirimde raporlu olduğu günleri kesmeden tam bildirecekseniz mutlaka 'Çalışmadığına Dair Bildirim" ekranından kaydetmelisiniz.

Ya arkadaşlar bu konuyu okudum, kafam iyice karıştı.
Şimdi; 03/07/2013 itibariyle doğum iznine ayrılan bir kişi için her ayın 23 üne kadar ek 10 verip rapor tarihinden itibaren 5 gün içinde rapor girişi yapacağım,
15/07/2013-25/07/2013 arası raporlu bir kişi için de 23 ağustosa kadar ek 10 (elden) vererek rapor bitiminden itibaren 5 gün içinde rapor girişi yapacağım.
Bunda yanlışlık var mı?

merhabalar, bir ay önce başlayan raporu başladığı tarihten itibaren onar günlük arayla manuel ortamda bugün bildirip devam edebilirmiyiz herkese kolay gelsin.....

Bildiğim kadarıyla takip eden ayın 23. gününe kadar beyan edebilirsiniz. Bu şekilde değişti..

Raporlu bir işçi çalışamadıysa Aylık prim bildirgesinde çalışmamıştır kutucuğunu işaretleyip ayrıca rapor girmeyeceğiz değil mi? Bu kutucuğu işaretlemeyi unuttum fakat raporu vizite giriş ekranından girdim. Ceza kesilir mi.

Bir çalışanımız doğum iznine ayrılmıştı raporunu açık olarak getirdi. Sgk giriş yapmadım. 2 Gün önce doğum raporunu gönderdi 08.11.2013 başlıyor 02.01.2014 bitiyor 03.01.2014 çalışır şeklinde. SGK rapor girişi yapmam gerekiyormu yoksa rapor bitince mi yapacam yardımcı olursanız sevinirim.

merhabalar,
doğm izninde olan bir çalışan ekim ayında işe gelmedi, eksik gün bildirimini 31 gün mü yoksa 30 gün mü yapmamız gereklidir,

19.07 doğum iznine ayrılmış 32+5 haftalık izinle doğum sonrası içinde 28/08 den 29.10 tarihine kadar raporlu,
bu durumda doğum öncesi 8 dğum sonrası 8 hafta hesabı yapmamıza gerek varmı, yoksa hastane raporları tarihlerinimi dikkate almamız gereklidir,
doğumizinleri ile ilgili bilgi verebilirmisiniz

Eksik gün bildirimi ile çalışamazlık bildirimini (eskiden "kişi istirahatli olduğu dönemde işyerimizde çalışmamıştır." şeklinde yazılı verdiğimiz bildirimleri birbirinden bağımsızdır. İstirahatli olsada aylık ücret ile çalışana ücret tam olarak ödenerek aylık bildirimde 30 gün gösterilebilir. Ancak bu istirahatli günlerin "Elektronik Çalışılmadığına Dair Bildirim" işleminin yapılmasını ortadan kaldırmaz.

Sayın merkur2, raporlu kisiyi 30 gün tam olarak gösterdigimizde "istirahatli günlerde çalışmamıştır " ı da işaretliyoruz degil mi ? Hastalık raporu 1 gün içinde olsa bu işlemleri yapacakmıyız ?

30 günden düşük prim gösterilen ve eksik gün kodu 01 istirahat ile bildirilen sigortalılar için bu kutucuğun işaretlenmesine gerek yok diye biliyorum.

Bu kutucuk sadece 30 (tam) gün prim ödenen sigortalıların ay içerisinde raporlu olmaları durumunda işaretlenmelidir.

Düzeltilecek bir konu var ise lütfen ekleme yapınız.