İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer çıkış tarihi 24.02.2014 ve istirahatin ilk günü yine 24.02.2014 ise çıkış işlemini iptal edip raporun bitmesi sonrası çıkış vermelisiniz.

Eğer çıkış tarihi 24.02.2014 ve istirahatin ilk günü yine 24.02.2014 ise çıkış işlemini iptal edip raporun bitmesi sonrası çıkış vermelisiniz.

ama sözleşmesini fesih ettikte sonra gidip rapor almış.Fesih sözleşmesinde saat de belirttik.Raporu biz fesih ettikten sonra aldığı kesin.İş yerinde çıkış saati belli aldığı raporun saati belli.Raporu onaylamamız gerekiyor mu orayı kestiremiyorum.Eskiden işten çıktıktan sonra 10 gün içinde alınan raporların ücretlerini alınabiliyormuş ama o zaman rapor onaylama durum yoktu.Biz bu çalışanın raporunu onaylarsak haksız fesih yapmış olur muyuz diye çekincelerim var.

Hem Ocak ayı için hem Şubat ayı için eksik gün bildirim formu vereceksiniz.Raporuda forma eklemeniz gerekiyor.Çalışanı eksik gösterdiğiniz her ay için eksik gün formu vermeniz gerekiyor.Raporu bittikten sonra vizite giriş sisteminden onay vermeniz gerekiyor.Yani raporun bitmesini beklemeniz gereken tek durum sistemden onay verme işlemi içindir.Eksik gün formları raporun bitmesi beklenmeden eksik gösterilen her ay için verilir.Ocak ayı ile ilgili eksik gün formunu Şubat ayının 23'üne kadar vermeniz gerekiyor kuruma.Posta ile de gönderebilirsiniz.

Raporu sistemden gönderiyoruz zaten. Ayrıca Ek-8 ekinde vermeye gerek yok diye biliyorum.

Mrb benm dogum iznim yarin bitiyor ve ben sgk ya evraklarimi kac gun icerisinde teslim etmem gerekiyor acaba beni bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba, Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi hakkındaki en son genelge 06/04/2013 tarihli 2013/19 - genelge midir acaba? bundan sonra yayınlanan herhangi bir değişiklik içeren bir şey var mı?
ikinci olarak; maaşından kesinti yapmadığımız raporlu kişileri, bildirim girişinde "çalışmıştır" olarak mı işaretlememiz gerekir?
bu süreci okuyabileceğim bir kaynak verebilir misiniz.

teşekkürler.

Merhaba, Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi hakkındaki en son genelge 06/04/2013 tarihli 2013/19 - genelge midir acaba? bundan sonra yayınlanan herhangi bir değişiklik içeren bir şey var mı?
ikinci olarak; maaşından kesinti yapmadığımız raporlu kişileri, bildirim girişinde "çalışmıştır" olarak mı işaretlememiz gerekir?
bu süreci okuyabileceğim bir kaynak verebilir misiniz.

teşekkürler.

Başka bir değişiklik olmadı.Maaştan kesinti yapmayıp tam gösterirseniz "çalışmamıştır" olarak işaretleyeceksiniz.Aylık bildirgeyide gönderirken o kişi için "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretleyeceksiniz.

merhaba bende boyle bı durum olustu 25.04.2014-28.04.2014 tarıhlerınde raporluydum ve raporumu işyerıne 29 unda goturdum kabul etmedıler gecıktın bosver bı sorun olmaz dedıler ve bu gun bana teblığ cezası geldı. 535 tl para cezası ve işverenımız bunu benım maasımdan kestı anlamadım ben neden magdur durumdayım kı bırde sgk nın uyarı gondermesı gerekmıyo muydu ? bu ara e-sgk da iş gormezlık raporum var yanı suan oyle gozukuyo kafam karıstı yardımcı olurmusunz :(

merhaba bende boyle bı durum olustu 25.04.2014-28.04.2014 tarıhlerınde raporluydum ve raporumu işyerıne 29 unda goturdum kabul etmedıler gecıktın bosver bı sorun olmaz dedıler ve bu gun bana teblığ cezası geldı. 535 tl para cezası ve işverenımız bunu benım maasımdan kestı anlamadım ben neden magdur durumdayım kı bırde sgk nın uyarı gondermesı gerekmıyo muydu ? bu ara e-sgk da iş gormezlık raporum var yanı suan oyle gozukuyo kafam karıstı yardımcı olurmusunz :(

Şimdi Ebru hanım (adınız bu sanırım) birincisi bu konuda sizin bir hatanız yok.Çünkü siz raporu 29'unda götürmüşsünüz.İşverenin bunu alması ve gerekli işlemleri yapması gerekiyordu.Geç kalma gibi bir durum söz konusu değil çünkü raporla ilgili işlemi yapmak için Mayıs'ın 23'üne kadar vakti vardı işverenin ve siz erkenden götürmüşsünüz zaten raporu.İkincisi bu cezayı sizin maaşınızdan kesmesi yanlış çünkü tamamen kendi işgüzarlığı yüzünden yemiş cezayı işveren.Sanırım bu konular ile ilgili bilgisi yok ve muhasebeciside onu uyarmamış olacakki birşey olmaz deyip geçiştirmiş olayı.

İşverene gidin ve raporu 29 Nisan'da kendisine götürdüğünüzü ve bu rapor için yasal sürenin 23 Mayıs'a kadar olduğunu o tarihe kadar işlem yapıldığında ceza çıkmadığını ancak kendisinin raporu kabul etmeyip birşey olmaz diye geciştirdiğini o yüzdende kendi hatası ve ilgisizliği yüzünden ceza yediğini söyleyin.Çalışan olarak siz gerekeni yapmışsınız sizden yersiz yere kesilen parayı geri isteyin.Eğer şerefli bir insansa bu konuları biraz araştırır ve hatasını anlayıp paranızı geri öder çünkü az bir para değil.Eğer olmaz deyip hatasını kabul etmezse bence o kişi ile çalışmayın.Haksızlığa uğramışsınız çünkü işverenin tamamen kendi umursamazlığı yüzünden çıkmış ceza.Siz zamanından çok önce getirmişsiniz raporu geç kalma gibi bir durumunuz yok.

Ayrıca o ceza 535 TL ama eğer tebliğ geldikten sonra 15 gün içinde öderse %25 lik bir indirim oluyor.Yani ceza 401,25 TL'ye düşer.Sizden hem haksız yere hemde fazla kesinti yapmış olabilir.Hakkınızı sonuna kadar arayın.

Emrah Bey konu hakkında gerekli açıklamayı yapmış, nacizane eklemek istediğim, ayrıca işverene rapor bildirim mailide geliyor elektronik ortamda, mail adresi güncel ise. dediğiniz gibi ssk dan uyarı yazısı da geliyor mevzuat böyle,.

Ancak burda yazdıklarınıza göre tamamen işveren kusuru görünmekte. Bunu ispatlamanızda önemli, çünkü işveren tarafından iyi niyet söz konusu değil. rapor bittiğinde ilk iş gününde ibrazınız söz konusu. Bir mail, vb. yazışma, mesaj gibi kayıt olması daha iyi olurdu keza niyet çok önem arz ediyor benzeri durumlar için.

Kesintiyi asla kabul etmeyin.

Merhaba arkadaşlar bir kişinin 12 günlük raporu internetten onaylandı, eksik gün bildirimi sgk ya verildi. işveren işçinin maaşınıdan kesinti yapmak istemedi, maaşında bi değişiklik olmadı yani, ayriyeten rapor parasını da almış. Yalnız aylık bildirgede bu kişinin raporlu olduğu belirtilmedi, brütte herhangi bi değişiklik olmayacağına göre bu şekilde kalması sorun olur mu? Umarım anlatabilmişimdir.

3 günden az raporun SGK'ya bildirilip bildirilmeyeceği hususunda mevzuat maddesini, SGK'nın resmi bir yazısını nerden bulabiliriz?

Merhaba arkadaşlar bir kişinin 12 günlük raporu internetten onaylandı, eksik gün bildirimi sgk ya verildi. işveren işçinin maaşınıdan kesinti yapmak istemedi, maaşında bi değişiklik olmadı yani, ayriyeten rapor parasını da almış. Yalnız aylık bildirgede bu kişinin raporlu olduğu belirtilmedi, brütte herhangi bi değişiklik olmayacağına göre bu şekilde kalması sorun olur mu? Umarım anlatabilmişimdir.

İstirahat raporu olan bir kişiyi eksik gün göstermeyip primini yine 30 gün üzerinden tam olarak ödeyebilirsiniz.Daha sonra işçi rapor parasınıda yine alır.Bunlarda sıkıntı yok.Yanlız aylık bildirgede bu kişi için "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeniz gerekiyor.Eğer bunu yapmazsanız ileride ceza çıkar.

Teşekkürler, peki şimdi o kutucuğu işaretlemeden gönderdiğime göre, nasıl bir düzeltme yapabilirim?

Eğer rapor Haziran ayına aitse o kişinin bildirgesini iptal edin.Sonra yine sadece o kişi için ek bildirge düzenleyin.Bu kez kutucuğu işaretleyerek onaylayın bildirgeyi.

Ya o kutucuk işaretlenir yada ayrıca rapor giriş ekranında rapor başlama/bitiş tarihleri işlemi yapılır.