İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya biz şimdiye kadar o kutucuğu hiç işaretlemedik. Eksik günü bildirgede eksik gün sayısı ve nedeni olarak bildirdik, ama bunda bu bildirim yapılmadı, yalnızca o kutucuğu işaretlemek için ek yaparsam damga vergisi doğar dimi?

Evet eğer Haziran ayına aitse bildirge o kişiyi iptal edip sonra kutucuğu işaretleyerek tekrar ek olarak göndereceksiniz.Damga vergisi çıkacak.Tabi ceza ödemektense damga vergisini ödeyin daha iyi.

İşyerimize ait Mart tarihli 2 adet raporu (3 ve 5 günlük) Vizite ekranından tesadüfen yeni farkettik. Bu personellerin ücretinden kesinti yapılmadı , şimdi raporlara onay vermezsek ceza gelebilir ( daha önce 510TL tutarında gelmişti) , rapora onay verirsek de geç bildirimden dolayı ceza gelecek sanırım üstelik bildirgeleri de 30gün üzerinden yapıp ilgili kutucuğu işaretlememiştik. Bu şartlar altında sizce en makul seçenek nedir, raporu onaylamak mı yoksa böyle bırakmak mı :/

Rapor onaylamanın e-bildirgeye ne zaman eklendiğini araştırın. Martta eski sistem geçerli olabilir, yani kurumun sizden istemesi üzerine 5 gün içinde onaylanması hali. Önce ise onaylanması gerekir diye düşünüyorum.

İşyerimize ait Mart tarihli 2 adet raporu (3 ve 5 günlük) Vizite ekranından tesadüfen yeni farkettik. Bu personellerin ücretinden kesinti yapılmadı , şimdi raporlara onay vermezsek ceza gelebilir ( daha önce 510TL tutarında gelmişti) , rapora onay verirsek de geç bildirimden dolayı ceza gelecek sanırım üstelik bildirgeleri de 30gün üzerinden yapıp ilgili kutucuğu işaretlememiştik. Bu şartlar altında sizce en makul seçenek nedir, raporu onaylamak mı yoksa böyle bırakmak mı :/

Raporların onaylanmadığını kurum tespit etmeden siz yaparsanız , geç onaylamadan dolayı asgari ücretin 5 te 1 i oranında ceza kesiliyor.Eğer kurum tespit ederse asgari ücretin yarısı kadar yani biraz daha fazla ceza kesiyor.Yani kurum tespit etmeden siz onay verirseniz daha karlı çıkarsınız.Beklemeden onay verin raporlara.

Bilgi için teşekkürler, geç de olsa onaylamak niyetindeyiz. Fakat vizite ekranında raporu "Çalışmamıştır" şeklinde onaylarsak e-bildirge'de kutucuğu işaretlemediğimiz için ipc gelmez mi ? Veya vizite ekranından bu raporları "belirtilen tarihte Çalışmıştır" şeklinde onaylasak bildirgeyi de 30gün üzerinden gösterdiğimiz için sadece 1/5 geç bildirim cezası kesilir yanlış mı düşünüyorum ?

Çalışmıştır işaretlemek başınızı daha büyük derde sokabilir. SGK raporlu işçiyi çalıştırdığınız için tüm sağlık yardımı, işgöremezlik parasını size rücu edebilir.

çalışmadığına dair bildirim girişi yapılmamasında bildirimsiz ceza

13.01.2014-15.01.2014 tarihlerinde raporlu olan işçi için rapor girişi mail gönderilmeden
ceza tebligatı yapıldı?
işçi bildirilen tarihte rapor almadığını beyan ediyor
sgk sisteminde raporun aile hekiminden verildiği görünüyor
2013/19 sayılı SGK genelgesinde ;
Diğer taraftan birinci basamak sağlık kuruluşu durumunda olan işyeri hekimleri, aile hekimleri, bazı sağlık ocakları, belediye hastaneleri ve askeri hastaneler ile sınırlı sayıda ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşları tarafından istirahat raporları halen kâğıt ortamında düzenlenmekte olup kurye veya posta ile Kuruma gönderilmektedir. Raporları bu şekilde düzenlenerek Kuruma ulaştırılan sigortalılar için de “çalışmadı” bildirimi yerine geçen eksik gün nedeni bildirimleri veya kazanç ve prim bildirilen dönemde “çalışılmadığına dair bildirim girişleri” aylık prim hizmet belgesi üzerindeki sütundan veya “çalışılmadığına dair bildirim giriş” ekranlarından aylık prim hizmet belgesinin Kuruma bildirileceği son tarihe kadar yapılabilecektir.
Ancak kâğıt ortamında manuel olarak Kuruma gönderilen bu raporlar için elektronik mesaj yollanmadığı, raporun sigortalı tarafından işverenine ibraz edilmeyebileceği de göz önüne alınarak bu raporlardan yukarda belirtilen sürelerde bildirim yapılmayanlar için ikinci bir talimata kadar 2012/28 sayılı Genelge hükümlerine göre Tebligat gönderildikten sonra idari para cezası ile ilgili işlemler gerçekleştirilecektir.
denilmesine rağmen ceza kesilmiştir. sgk memuru bu uygulama kaldırıldı mail gelmese de kendiniz kontrol etmelisiniz diyor.
uygulamanın kaldırıldığına dair herhangi bir düzenleme konusunda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

Bilgi için teşekkürler, geç de olsa onaylamak niyetindeyiz. Fakat vizite ekranında raporu "Çalışmamıştır" şeklinde onaylarsak e-bildirge'de kutucuğu işaretlemediğimiz için ipc gelmez mi ? Veya vizite ekranından bu raporları "belirtilen tarihte Çalışmıştır" şeklinde onaylasak bildirgeyi de 30gün üzerinden gösterdiğimiz için sadece 1/5 geç bildirim cezası kesilir yanlış mı düşünüyorum ?

Siz "çalışmamıştır" olarak raporu onaylayın.İleride kutucuğu işaretlemediğiniz için bir ceza gelebilir.Onuda ödemeniz gerekecek."Çalışmıştır" yaparsanız arkadaşımında dediği gibi daha büyük dertler açarsınız başınıza.Bende geçen sene bir çalışan için kutucuğu işaretlemeyi unutmuştum.Hala bir ceza gelmedi.Bekliyorum.

Arkadaşlar 12 gün raporu olan kişinin raporu girildi, aylık bildirge tam yapıldı, istirahat sürelerinde çalışmamaıştır kutucuğu işaretlenmedi ve sgk bildirgesinde eksik gün bildirilmedi İşveren de istirahat süresinde çalıştığını söyledi. Bu durumda ben ne yapacağımı şaşırdım bi yol gösterin lütfen, bugüm sgk nın son günü.

Arkadaşlar 12 gün raporu olan kişinin raporu girildi, aylık bildirge tam yapıldı, istirahat sürelerinde çalışmamaıştır kutucuğu işaretlenmedi ve sgk bildirgesinde eksik gün bildirilmedi İşveren de istirahat süresinde çalıştığını söyledi. Bu durumda ben ne yapacağımı şaşırdım bi yol gösterin lütfen, bugüm sgk nın son günü.

İlk olarak bugün bildirgelerin son günü değil.31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı mali tatil ve bayram tatilinden dolayı.

İkincisi yapmanız gereken şu.O kişinin bildirgesini iptal edin.Daha sonra gün ve brüt ücret kısımları aynı kalacak şekilde sadece "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretleyerek ek niteliğinde tekrar bildirge gönderin.Sadece 20,30 TL damga vergisi çıkacak fazladan.

Merhaba arkadaşlar. Aynı sorunla karşı karşıyayım yalnız bizde şöyle bir sorun var. Personel 06/05/2014 de işten çıkıyor ve 15/05/2014 hastaneye yatıyor. Hastane ise 20/05/2014 tarihinde rapor veriyor. Yalnız hasta raporu bize rapor tarihinden sonra getiriyor. Bununla ilgili bir sorumluluğumuz varmı?

Merhaba arkadaşlar. Aynı sorunla karşı karşıyayım yalnız bizde şöyle bir sorun var. Personel 06/05/2014 de işten çıkıyor ve 15/05/2014 hastaneye yatıyor. Hastane ise 20/05/2014 tarihinde rapor veriyor. Yalnız hasta raporu bize rapor tarihinden sonra getiriyor. Bununla ilgili bir sorumluluğumuz varmı?

06.05.2014 te işten çıkıyor derken sgk çıkışı mı yapılıyor yani ? Personel işten mi çıktı çalışmıyor mu artık ?

6/5/2014 tarihinden sonra sizinle ilişiği kalmadığı için herhangi birşey yapılamaz.

Teşekkür ederim merkür2. SGK yada konuyu anlatamadık bi türlü. sizinle ilişiği kesilsede 10 günlük zaman zarfında sorumlusunuz gibi birşeyler söylediler. Sağlıklı bir cevap alamadığım için burdan yazdım.

İşten çıktıktan sonra sizinle bir ilgisi kalmıyor artık.Eğer size elektronik onay ile ilgili mail geldiyse vizite giriş ekranından elektronik onay kısmında raporu aratın ve "personelim değil" olarak işaretleyin.Bunu yapmanız gerekiyor.

1 günlük raporlarda İşgöremezlik bölümünden geç onaylamamıza rağmen e-bildirgede çalışmamıştır kutucuğu işaretlenmemiştir. 1 ve 2 günlük raporlar içinde SSK ceza kesiyor mu?

1 günlük raporlarda İşgöremezlik bölümünden geç onaylamamıza rağmen e-bildirgede çalışmamıştır kutucuğu işaretlenmemiştir. 1 ve 2 günlük raporlar içinde SSK ceza kesiyor mu?

Ben karşılaşmadım ancak 1 veya 2 günlükte olsa bordroda tam gösterildiyse kutucuğun işaretlenmesi gerekiyor.Rapor onayında ceza yok ama bordroda tam olursa kutu işaretlenmeli.

Geçmişe ait bir çalışanın işgöremelik raporu sistemden onaylanmamış. Ama bordrosunda eksik gün olarak belirtilmiş. Geçmişe dönük sistemden manuel giriş yapabilirmiyim. İdari para cezası kesilirmi? İşçi sanırım sitemden onay olmadığı için işgöremezlik parasını alamıyor.