İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sadece 1 tane rapor var tarihleride yukarıdaki mesajımda yazdığım gibi;

hastaneye yatış tarihi : 24/11/2014
hastaneden çıkış tarihi : 03/12/2014 şeklinde..

genelgedeki örnekte de rapor tarihi ile bitiş tarihi ay atlamış - (benim verdiğim raporda yazan tarihler gibi) - örnekte ayrı ayrı 2 defa bildirim tarihi vermiş,
uzun zamandır bildirmiyordum o yüzden sizlere danışmak istedim.

24.11.2014 - 30.11.2014 için 23.12.2014
01.12.2014 - 03.12.2014 için 23.01.2015 bildirim son günü şeklinde olacak değil mi

Raporu bölmenize gerek yok.Eğer raporun bitiş tarihi aralık ayı ise ocak 23 son.

Rapor bölünmez.Üzerindeki bitiş tarihi ne ise onu baz alacaksınız.Tek rapor var ve bitiş tarihi aralık ayında ise ocak 23 son.

Raporu bölmenize gerek yok.Eğer raporun bitiş tarihi aralık ayı ise ocak 23 son.

Rapor bölünmez.Üzerindeki bitiş tarihi ne ise onu baz alacaksınız.Tek rapor var ve bitiş tarihi aralık ayında ise ocak 23 son.

sn.rietveld,

pardon bişey kafama takıldı da..
meraktan soruyorum arladaşımız Melis hanımın sorusuna paralel olarak;

raporlarında 24/11/2014 yatış, 03/12/2014 hastaneden çıkış diye yazıyomuş,

eğer raporu 23.01.2015 te bildirirse, kasım ayı eksik gün bildiriminde raporu koyacaktır elbet, ama sistemde rapor girişi gözükmeyecek, bu durumda işçi rapor parasını ne zaman alır? genelgeye göre çok geç bir durum değil mi?

bunu merak ettim.

sn.rietveld,

pardon bişey kafama takıldı da..
meraktan soruyorum arladaşımız Melis hanımın sorusuna paralel olarak;

raporlarında 24/11/2014 yatış, 03/12/2014 hastaneden çıkış diye yazıyomuş,

eğer raporu 23.01.2015 te bildirirse, kasım ayı eksik gün bildiriminde raporu koyacaktır elbet, ama sistemde rapor girişi gözükmeyecek, bu durumda işçi rapor parasını ne zaman alır? genelgeye göre çok geç bir durum değil mi?

bunu merak ettim.

Evet geç oluyor.Rapor ne zaman onaylanırsa para yatırma işlemini o zaman başlatıyor SGK.Ancak yasal olarak sorun olmaz çünkü yasal tarih 23 ocak.Tabi işçi açısından daha hızlı işlem olması için yasal süreyi beklemeden rapor bittiği gibi onaylamak daha doğru olur etik açıdan.

Personel 20/11/2014 tarihinde aile hekiminden 2 gün istirahat almış.

Rapor sistemde gözükmüyor. Aile hekimi raporu giriş yapmamış anlaşılan. Kasım ayında personel için eksik gün bildirilmedi.

Rapor girişi yapılmazsa ceza kesilecek mi? Manuel giriş yaparsak personel istirahat süresince çalıştı seçeneğini işaretliyemiyoruz. Ne yapmamız gerekli?

Aile hekimleri henüz int. ortamından rapor bilgisi gönderemiyor. Rapor girişinden raporu manuel girebilir ve "çalışmadı" işaretleyebilirsiniz.

Aile hekimleri henüz int. ortamından rapor bilgisi gönderemiyor. Rapor girişinden raporu manuel girebilir ve "çalışmadı" işaretleyebilirsiniz.

Sayın merkür2 cevabınız için teşekkürler,

Aile hekimlerinin rapor bilgisini gönderemediğini yazmışsınız, peki ben bu raporu manuel girmesem personel içinde eksik gün bildirmesem. Rapor bildirilmedi diye ceza kesilir mi? Sgk'nın bu noktada takip sistemi var mı?

Sayın merkür2 cevabınız için teşekkürler,

Aile hekimlerinin rapor bilgisini gönderemediğini yazmışsınız, peki ben bu raporu manuel girmesem personel içinde eksik gün bildirmesem. Rapor bildirilmedi diye ceza kesilir mi? Sgk'nın bu noktada takip sistemi var mı?

Eğer rapor 3 gün ve üzeri bir rapor ise zorunlu olarak giriş yapmanız lazım.Yoksa cezası var.1 veya 2 günlük raporlar giriş yapılmasa dahi cezası yok ama 3 gün ve üzeri raporları giriş yapmak zorundasınız.Raporu giriş yapın ancak eğer isterseniz personeli eksik gün göstermenize gerek yok yine tam çalışmış gibi gösterebilirsiniz.Ancak raporu giriş yapın yinede.Bunu yaparsanız "istirahat sürelerinde çalışmamıştır" kutucuğunu işaretlemeyi unutmayın o personel için.

3 gün ve üzeri raporlar süresinde giriş yapılmadığında cezası var unutmayın.

SGK ilgili tebliğ/yönetmeliklerinde "1-2 gün bildirilmez" şeklinde net bir açıklama yoktur. Her ne kadar SGK 3 ve üzeri gün istirahat raporlarında ödeme yaptığı için bildirilmeyeceği yönünde görüşler olsada rapor girişten tedbiren bildirmek gerek. SGK sağı solu belli olmuyor, tutar ceza kesiverirler.

SGK ilgili tebliğ/yönetmeliklerinde "1-2 gün bildirilmez" şeklinde net bir açıklama yoktur. Her ne kadar SGK 3 ve üzeri gün istirahat raporlarında ödeme yaptığı için bildirilmeyeceği yönünde görüşler olsada rapor girişten tedbiren bildirmek gerek. SGK sağı solu belli olmuyor, tutar ceza kesiverirler.

Haklısınız belli olmaz keserler cezayı ama bir dünya rapor geliyor 1 günlük.Bunlarla da uğraşırsak vay halimize :)

İşçimiz 09.03.2015 - 05.04.2015 tarihleri arasında rapor aldı. Bu raporu bittiğinde de 1 günlük rapor aldı. Mart ayı Raporunu hesaplarken 2 gün işveren tarafından ödenen ücreti düştük ve geri kalan üzerinden rapor bedelini hesapladık fakat Nisan ayına kalan kısım için hesaplamam gereken rapor bedelini kaç gün üzerinden hesaplıyacagım 6 gün mü yoksa 2 gün işverenin ödemesi gereken kısmı düşüp geri kalan gün üzerinden mi?

Merhaba,

çalışan 29.09.2015 - 12.01.2015 tarihleri arasında rapor almış. biz bu raporu aylık olarak onaylıyoruz.Örneğin; 29.09.2015 - 18.10.2015 tarihleri arasını onayladık. Ancak , bu raporun tamamı onaylı rapor kısmına düşüyor. Onay bekleyen rapor kısmında raporun kalan kısmının görünmesi gerekmiyor mu?

Merhaba,

çalışan 29.09.2015 - 12.01.2015 tarihleri arasında rapor almış. biz bu raporu aylık olarak onaylıyoruz.Örneğin; 29.09.2015 - 18.10.2015 tarihleri arasını onayladık. Ancak , bu raporun tamamı onaylı rapor kısmına düşüyor. Onay bekleyen rapor kısmında raporun kalan kısmının görünmesi gerekmiyor mu?

Onaylı raporlar kısmına tamamı geliyor ona takılmayın o sorun değil. Tekrar rapor onaylamaya girdiğinizde, diyelim 18.10.2015' kadar onaylamıştınız tekrar girdiğinizde bu kez başlangıç tarihi 19.10.2015 olarak gelecek görürsünüz zaten.

Merhaba,

Bir personel doğum yapacak, 29/04/2016 rapor başlangıç tarihi, bitiş tarihi 01-01-0101 sonu açık yani. Vizite de bir işlem yapmadım. Tahmini doğum tarihi 29/6/2016 yazıyor bide. Ama hastane sisteme girmiş 29/4/2016 rapor tarihini..

eksik gün verilecek mi?

Merhaba..Bir aylık raporun bildirimi 10 ar günlük bölümler halinde mi yapılıyor yoksa tek seferde bildirim yapabilirmiyiz..? Rapor 21 nisan 22 mayıs arasında. Tek seferde bildirim olursa bunu haziran ayında mı yapmamız gerekiyor..

Son düzenleme:
Bölümler halinde onay işçinin talebi üzerine yapılabilir. Tek seferde tamamının onayını 22/05-23/06 arasında istediğiniz tarihte yapabilirsiniz. Ayrıca e-bildirge verirken tüm rapor günlerini eksik gün olarak ve "01" istirahat kodu ile bildirmek şartı ile rapor onay ekranında onay yapmasanız da olur.

Bölümler halinde onay işçinin talebi üzerine yapılabilir. Tek seferde tamamının onayını 22/05-23/06 arasında istediğiniz tarihte yapabilirsiniz. Ayrıca e-bildirge verirken tüm rapor günlerini eksik gün olarak ve "01" istirahat kodu ile bildirmek şartı ile rapor onay ekranında onay yapmasanız da olur.

teşekkürler..

Bir şey daha sormak istiyorum. Bu tür uzun raporlarda işçiyi mağdur etmemek için kesinti yapmayız. Rapor parasını alınca getirir. Nisan bildirgesini tam gün olarak verdik ve herhangi bir şeyi işaretlemedik bildirgede. mayısı da tam gün olarak vereceğiz. Rapor parasını zamanında alabilmesi için İstirahat dönemlerinde çalışmamıştır bölümünü Mayıs bildirgesinde işaretlesek durumu kurtarabilirmiyiz sizce..