İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Eğer aylık bildirgede o işçi için 01-istirahat kodu ile eksik gün gösterilmişse ayrıca rapora onay verilmesine gerek yoktur.Ceza çıkmaz.

Rapor Onaylama Hk.

Eğer aylık bildirgede o işçi için 01-istirahat kodu ile eksik gün gösterilmişse ayrıca rapora onay verilmesine gerek yoktur.Ceza çıkmaz.

Merhaba;
Çalışanımız 04/08/2014-19/08/2014 tarihleri arası rapor aldı.Raporun onaylanması için mail de geldi.
E-vizite sisteminden raporu seçip detay göster butonuna bastığımda "Sigortalinin Son 3 Aylik Kazanci Henuz Goruntulenemiyor, Hesap Fisinden Son Ay Kazanci Giriniz" diye bir uyarı veriyor.Bunun anlamı nedir? Raporu manuel girişten tekrar girerek onaylasak olur mu?

Merhaba;
Çalışanımız 04/08/2014-19/08/2014 tarihleri arası rapor aldı.Raporun onaylanması için mail de geldi.
E-vizite sisteminden raporu seçip detay göster butonuna bastığımda "Sigortalinin Son 3 Aylik Kazanci Henuz Goruntulenemiyor, Hesap Fisinden Son Ay Kazanci Giriniz" diye bir uyarı veriyor.Bunun anlamı nedir? Raporu manuel girişten tekrar girerek onaylasak olur mu?

Temmuz ayına ait aylık bildirgeyi daha göndermemişsiniz.Personele rapor parası hesaplanması için son 3 aylık kazancını bilmesi gerekiyor SGK'nın.Yani Mayıs , Haziran ve Temmuz aylarının bildirgelerinin sisteme girilmiş olması gerekiyor.Daha Temmuz ayını göndermediğiniz için hesaplanamıyor.O yüzden sizden son ay ile ilgili yani Temmuz ile ilgili hesap fişi girmenizi istiyor.Ya Temmuz ayı bildirgesini gönderin ya da o personel için e-bildirge menüsünden sigortalı hesap fişi girişi yapın.

Ayrıca raporun bitiş tarihi 19 Ağustos.Yani bu raporu şu an onaylayamazsınız.19 Ağustos günü onay verebilirsiniz en erken.

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak. Bir işçi bu ay 06.08.2014 tarihinde işe başladı. 7 8 9 günlerinde rapor aldı ve 9unda çıkışı verildi. Raporunu onaylamak için sigortalı hesap fişi doldurdum. Ancak bugün fark ettim ki onaylanan rapor tarihi 15.07.2014 - 18.07.2014 aralığında görünüyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Güncelleme yapsam ceza alır mıyım?

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak. Bir işçi bu ay 06.08.2014 tarihinde işe başladı. 7 8 9 günlerinde rapor aldı ve 9unda çıkışı verildi. Raporunu onaylamak için sigortalı hesap fişi doldurdum. Ancak bugün fark ettim ki onaylanan rapor tarihi 15.07.2014 - 18.07.2014 aralığında görünüyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Güncelleme yapsam ceza alır mıyım?

Olayı pek anlayamadım.7-8-9 Ağustos'ta rapor aldı diyorsunuz.Sonra 15-16-17 Temmuz raporlu diyorsunuz.Biraz daha açıklar mısınız ?

Merhaba arkadaşlar ...

01.05.2014 Tarihinde iş kazası geçiren bir personelimiz var .... Personelimiz 01.05.2014 - 15.08.2014 Tarihleri arasında raporlu olarak gözüküyor mükellefimizinde işleri iyi gitmedi 15.07.2014 tarihinde işyeri kapattı personel çıkışlarınıda 15.07.2014 tarihinde yaptık bu işçinin raporunu biz nasıl onaylayacağız ... tabi bildirge olayıda var ..

SGK'nın raporlu olunan tarihleri işyerine mail atıp,tekrar bana bildir demesi aptalca bir olay.Bir an önce bu ve benzeri saçmalıklara son verilmelidir.

Evet arkadaşlar ilk ceza yiyende biz olduk sanırım,personel rapor almış raporu bize vermemiş,rapor süresincede çalışmış bizde bilmediğimizen bildirim yapmadık,3 ay sonra dün 535,00 tl idari para cezası geldi.

Evet arkadaşlar ilk ceza yiyende biz olduk sanırım,personel rapor almış raporu bize vermemiş,rapor süresincede çalışmış bizde bilmediğimizen bildirim yapmadık,3 ay sonra dün 535,00 tl idari para cezası geldi.

Bizde birkaç kez yedik bu cezayı.Personel getirmemiş raporu.Mailde gelmedi.15 gün içerisinde öderseniz %25 indirim oluyor unutmayın.

Ticaret Meslek Lisesinde İşletmelere öğrenci gönderiyoruz.15 eylülde sigrorta ilk defa giriş yaptık.Ekim ayında ilk bidirgeyi vereceğiz.Öğrencilerden rapor alanlar var; raporlar elimizde; fakat vizite giriş sisteminde '' rapor bulunamadı'' yada '' Girilen sigortalı çalışır görünmüyor'' gibi uyarılar çıkıyor. E bildirge de istirahat kodunu işaretleyerek bildirgeyi hazırladık. Allah rızası için bilgisi olan ya da bu durumu yaşayan arkadaşlarımız var mı?

Ticaret Meslek Lisesinde İşletmelere öğrenci gönderiyoruz.15 eylülde sigrorta ilk defa giriş yaptık.Ekim ayında ilk bidirgeyi vereceğiz.Öğrencilerden rapor alanlar var; raporlar elimizde; fakat vizite giriş sisteminde '' rapor bulunamadı'' yada '' Girilen sigortalı çalışır görünmüyor'' gibi uyarılar çıkıyor. E bildirge de istirahat kodunu işaretleyerek bildirgeyi hazırladık. Allah rızası için bilgisi olan ya da bu durumu yaşayan arkadaşlarımız var mı?

Siz Eylül ayı bildirgesini göndermeden önce öğrenci raporu aldıysa sizin sistemde gözükmez.Çünkü raporu alırken sizde sigortalı olduğu gözükmüyordu Eylül bildirgesini göndermediğiniz için.O yüzden rapor gelmedi sizin sisteme.

Yanlız şöyle birşey var.Eğer sadece rapor kaynaklıysa eksik günler , aylık bildirgede 01-istirahat kodu ile eksik gün bildirmeniz yeterli.Bu rapor onaylanmış olarak kabul ediliyor.Ayrıca vizite giriş sisteminden raporu onaylamanıza gerek yok.Siz elinizdeki raporlara göre aylık bildirgede istirahat bildirimini yapın yeterli.

Siz Eylül ayı bildirgesini göndermeden önce öğrenci raporu aldıysa sizin sistemde gözükmez.Çünkü raporu alırken sizde sigortalı olduğu gözükmüyordu Eylül bildirgesini göndermediğiniz için.O yüzden rapor gelmedi sizin sisteme.

Yanlız şöyle birşey var.Eğer sadece rapor kaynaklıysa eksik günler , aylık bildirgede 01-istirahat kodu ile eksik gün bildirmeniz yeterli.Bu rapor onaylanmış olarak kabul ediliyor.Ayrıca vizite giriş sisteminden raporu onaylamanıza gerek yok.Siz elinizdeki raporlara göre aylık bildirgede istirahat bildirimini yapın yeterli.

Teşekkür ederim sağolun.

Rapor parası alabilmek için raporun alındığı tarihten önceki son 90 gün için mi sigorta şartı var ? Yoksa işe giriş tarihinden itibaren 90 gün mü ?

Rapor parası alabilmek için raporun alındığı tarihten önceki son 90 gün için mi sigorta şartı var ? Yoksa işe giriş tarihinden itibaren 90 gün mü ?

Raporun başlangıç tarihinden önceki 1 yıl içerisinde toplam 90 gün prim ödenmiş olması gerekiyor.İş kazası veya meslek hastalığı halinde bu 90 günlük süre aranmıyor.Ancak hastalık veya analık halinde bu şart var.

Merhaba,

arkadaşlar işgöremezlik raporu bildirimi 3 gün müydü yoksa 5 günmüydü?
uzun zamandır rapor bildirmediğimden kaç gün olduğunu hatırlayamadım..

elimdeki raporda şöyle yazıyor:

hastaneye yatış tarihi : 24/11/2014
hastaneden çıkış tarihi : 03/12/2014

rapor dün geldi bize..

Rapor bittikten sonra beklemeden onay verebilirsiniz.

Ancak son günü 23 Ocak 2015'tir.3 gün 5 gün değil.

peki şöyle mi olacak;

24/11/2014 - 30/11/2014 döneminin girişi 23/12/2014
01/12/2014 - 03/12/2014 döneminin girişi 23/01/2015

böyle bir örnek olay okudum 2013/19 nolu genelgede.. yanlış anlamadıysam benim verdiğim tarihlerde de yukarıdaki gibi olacak değil mi? yani 2 giriş yapacağım

son gün 23/01/2015 dediğimizde son onay vereceğimiz tarihi kastettiniz diye anladım..

Eğer 2 tane rapor varsa bitiş tarihlerini ayrı ayrı baz almanız gerekiyor.Eğer birinin bitiş tarihi kasım ayı ise aralık 23 son.Diğeri aralık bitişli olduğu için onun son tarihi ocak 23.