İşgöremezlik Belgesinin Bildirim Süreci Hakkındaki Tebliğ.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yeniyurt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sigortalinin Son 3 Aylik Kazanci Henuz Goruntulenemiyor, Hesap Fisinden Son Ay Kazanci Giriniz!

3 gün istirahat almış personelin eksik gün işlemini yaparken bu uyarıyı verdi. ne yapmam gerekiyor? net bir bilgiye ulaşamadım maalesef..

ormalde işçi rapor aldığında bu rapor için e-ödenek 'den ail geliyor işveren onayı beklemektedir diye .Biz bunu vizite giriş isteminden girip onaylıyoruz.E-bildirge yaparken kişini için atıyorum 26 gün gösterip eksik gün nedenine istirahat diyoruz , o şirkette çalışan sayısı 10 ve üzeri ise ek-10 göndermiyoruz .DOĞRUMUDUR
Ancak yukarıdaki kişi için istirahati vizite girişden onaylamış olsak bile velevki ben bu kişinin sigortasını kesmek istemiyorum o zaman sigorta sayısını 30 gösterip bu seferde istirahat süresinde çalışmamıştır kutucuğunu seçmeliyim doğrumudur.

Bazende işçiler aile hekimlerinden rapor alıyolar ve bunlar mail olarak gelmiyor. Alınan 1 günlük yada 2 günlük raporlarıda vizite girişden manuel girişden yapıp e-bildirgede 30 tam gösterip ama yine istirahat süresinde çalışmamıştırı mı işaretlemeliyiz.

Kaçırdığım bişeyler varsa uyarın lütfen

ormalde işçi rapor aldığında bu rapor için e-ödenek 'den ail geliyor işveren onayı beklemektedir diye .Biz bunu vizite giriş isteminden girip onaylıyoruz.E-bildirge yaparken kişini için atıyorum 26 gün gösterip eksik gün nedenine istirahat diyoruz , o şirkette çalışan sayısı 10 ve üzeri ise ek-10 göndermiyoruz .DOĞRUMUDUR
Ancak yukarıdaki kişi için istirahati vizite girişden onaylamış olsak bile velevki ben bu kişinin sigortasını kesmek istemiyorum o zaman sigorta sayısını 30 gösterip bu seferde istirahat süresinde çalışmamıştır kutucuğunu seçmeliyim doğrumudur.

Bazende işçiler aile hekimlerinden rapor alıyolar ve bunlar mail olarak gelmiyor. Alınan 1 günlük yada 2 günlük raporlarıda vizite girişden manuel girişden yapıp e-bildirgede 30 tam gösterip ama yine istirahat süresinde çalışmamıştırı mı işaretlemeliyiz.

Kaçırdığım bişeyler varsa uyarın lütfen

Söylediğiniz uygulamaların hepsi doğrudur.Bu şekilde uygulayabilirsiniz.Sadece şu var 1 ya da 2 günlük raporlara onay vermenize veya manuel girişten bunların girişini yapmanıza gerek yok.3 gün ve üstü raporlar için onay vermeniz yeterli.1 ya da 2 günlük raporlarda onay zorunluluğu yok.Çünkü devlet bunlar için bir ödeme yapmıyor.Siz yine 1 ya da 2 gün raporu olan kişiyi tam gösterip istirahat süresinde çalışmamıştır seçebilirsiniz.Sadece onay vermeniz zorunlu değil onu söylemek istedim.

Benim sorum istirahat raporlarının onaylanması ile ilgili.Bu raporların onaylanması şartmıdır?Yada onaylanmazsa cezası varmıdır?Eksik günleri 01 istirahat olarak bildiriyorum,ayrıca bu raporları arattırıp onaylatmam gereklimidir?

1-2 günlük raporları onaylamanıza gerek yoktur.Diğer raporları da bir sonraki ayın 23'üne kadar e-bildirgede "1" eksik gün nedeni ile bildiriyor iseniz, bir de çalışılamadığına dair bildirim kısmından bildirilmesine gerek yoktur.

işçimizin işgöremezlik belgesinde 1.ongün için doldurulacak kısımda
27.01.2014 den 04.02.2014 e kadar istirahatli 05.02.2014 kontrol yazıyor
2.10 günlük bölüm kısmında da 06.02.2014 den 25.02.2014 e kadar istirahatli yazıyot
26.0.2014 çalışır işarteli
e ödenek işgöremezlik olarak gelen mail de de sgk ddan işçiniz raporu 27.01.2014/26.02.2014 tarihleri arasında istirahatli olup işveren onayı beklemektedir. diyor
bu durumda ben raporu 27.01.2014-26.02.2014 tarihleri arasında olarak rapor bittikten sonra mı gireyim internetden

ocak ayı 5 gün eksik göstersem ancak eskik gün bildirimini rapaor bittikten sonra versem 26.02.2014 tarihşnde versem olur mu yoksa oacak ayında da eksik gün verip raporu ekleyecek miyim

ocak ayı 5 gün eksik göstersem ancak eskik gün bildirimini rapaor bittikten sonra versem 26.02.2014 tarihşnde versem olur mu yoksa oacak ayında da eksik gün verip raporu ekleyecek miyim

Hem Ocak ayı için hem Şubat ayı için eksik gün bildirim formu vereceksiniz.Raporuda forma eklemeniz gerekiyor.Çalışanı eksik gösterdiğiniz her ay için eksik gün formu vermeniz gerekiyor.Raporu bittikten sonra vizite giriş sisteminden onay vermeniz gerekiyor.Yani raporun bitmesini beklemeniz gereken tek durum sistemden onay verme işlemi içindir.Eksik gün formları raporun bitmesi beklenmeden eksik gösterilen her ay için verilir.Ocak ayı ile ilgili eksik gün formunu Şubat ayının 23'üne kadar vermeniz gerekiyor kuruma.Posta ile de gönderebilirsiniz.

Ocak ayında rapor alan işçiyi unuttum sisteme rapor girişi yapmadım. rapru 18.01.2014 tarihinde bitti. Ben bugün rapor girişi yaptım. SSK müdürlüğünü aradım bizden size tebligat gitmediği sürece ceza yemezsiniz dediler. Cezai işlemimiz olmuyor sanırım ama emin olamadım yine sonuçta 20 gün sonra girdim

Bir şey olmaz, öncelikle dedikleri gibi yazının gelmesi gerekir size, ayrıca 23.Şubata kadar e-bildirgede o kişiyi raporlu gösterecekseniz hiç sıkıntı olmaz. Orada da zaten bildiriyorsunuz.

SGK rapor sisteminden bildirme sürenizde zaten 23/02/2014. Dolayısı ile cezalık bir durum yok.

bir işçimizin sözleşmesini 24.02.2014 tarihinde fesih ettik.Çalışan gidip aynı gün yani 24.02.2014 tarihinden başlamak üzere 10 günlük rapor almış.Şimdi biz bu raporu onaylamak zorunda mıyız işçi bu raporun parasının alabilir mi?

bir işçimizin sözleşmesini 24.02.2014 tarihinde fesih ettik.Çalışan gidip aynı gün yani 24.02.2014 tarihinden başlamak üzere 10 günlük rapor almış.Şimdi biz bu raporu onaylamak zorunda mıyız işçi bu raporun parasının alabilir mi?
Raporu aldığı tarihte sizin sigortalı çalışanınız olduğu için sizin onaylamanız gerekiyor.Para alır.