İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

Üyelik
9 Eyl 2009
Mesajlar
5
benim problemim bir kurumda 3 yıldır çalışıyorum haziran ayında ücretsiz izne ayrılırken kurum yöneticisi iş aramamı eylül ayında işten çıkarabileceğini söyledi.eylül ayında işbaşı yaptığımda işten çıkarttığını ancak kendisinin beni işten çıkarmak istemediğini onun için benim istifa etmemi söyledi bende kendisinin çıkarmasını istedim (tazminatım içinve içeride olan param için)ancak beni tehdit etti işten çıkarma nedeni olarak seni kötü etkileyecek nedenler yazarım ve hayatın boyunca karşına çıkar dedi.ŞimdiElimde senin hakkında şikayet dilekçeleri var onları kullanırım dedi ne yapmalıyım bu nedenler ne olabilir ve benim 8 gündür çıkış kağıdımı hazırlayamadı ne yapmalıyım lütfen bein bilgilendirirmisiniz
 
Ynt: işten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

Nedenlerin ne olabileceğini sadece siz bilebilirsiniz.
Kesinlikle istifa etmeyin, bekleyin çıkarmak isteyen işveren sizi işten çıkarsın.Çıkış sebebi olarak geçerli bir neden belirtmek ve bunu yazılı olarak bildirmek zorundadır.
Size, görevinize son verildiği bilgisi yazılı olarak verilmediği sürece işinize gitmeye devam edin.
Birikmiş alacaklarınızdan bahsediyorsunuz.Bu durumda siz ayrılacaksanız da ücretlerinizin ödenmemesi nedeniyle ayrıldığınızı belirterek(yazılı olarak ,mümkünse noter kanalıyla)ayrılabilirsiniz.
Bu durumda ihbar tazminatı almaya hak kazanamaz diğer ücret ve kıdem tazminatınıza hak kazanırsınız, ödemezlerse, dava açarak alabilirsiniz.
 
Ynt: işten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

işe gelmene gerek yok evrakını hazırlar haber veririz dediler.İşe gitmiyorum onun için 3 gündür evrakımı hazırlamaları için ne kadar süre daha beklemeliyim ayın 3Ünden beri evrakımı bekliyorum
 
Ynt: işten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

İşe gelmedi tutanağı yapıp tazminatsız çıklarabilirler, mutlaka işe gidin.
 
Ynt: işten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

İşverenim telefon etti evraklarını postaya verdim dedi Bu ne anlama gelir ben ne yapmalıyım
 
Ynt: işten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

T U R K O ' Alıntı:
İşe gelmedi tutanağı yapıp tazminatsız çıklarabilirler...
Galiba bunu yapmışlar.
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

elindeki yazılarada ,eline geçtiği tarihten itibaren 6 gün içinde işleme sokmadıysa itibar etmeyin. keşke işe gitseydınız.
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

ahh hiç aklıma gelmedi böyle bir şey olacağı ama biz seni ararız dediler öle olunca bende kandım eğer işe gelmedi diye çıkış veriyosa tazminat alamam değil mi
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

Maalesef evet.
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

İbraname imzlamayın. Gerekirse hemen Bölge çalışmaya dilekçe yazıp durumu anlatın.
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

albatros_e ' Alıntı:
elindeki yazılarada ,eline geçtiği tarihten itibaren 6 gün içinde işleme sokmadıysa itibar etmeyin. keşke işe gitseydınız.
ben bu dediğinizi anlayamadım açıklarmısınız lütfen
ben bu kurumda 3 sene çalıştım bu kadar basit insanlar olduklarını anlayamadım kendime çok kızıyorum hakkımı aradım diye başıma gelenlere bakın
 
Ynt: İşten çıkarılıyorum ne yapmalıyım

İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı
İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı
Madde 25 - Süresi belirli olsun veya olmasın işveren, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:
I- Sağlık sebepleri:
a) İşçinin kendi kastından veya derli toplu olmayan yaşayışından yahut içkiye düşkünlüğünden doğacak bir hastalığa veya sakatlığa uğraması halinde, bu sebeple doğacak devamsızlığın ardı ardına üç iş günü veya bir ayda beş iş gününden fazla sürmesi.
b) İşçinin tutulduğu hastalığın tedavi edilemeyecek nitelikte olduğu ve işyerinde çalışmasında sakınca bulunduğunun Sağlık Kurulunca saptanması durumunda.
(a) alt bendinde sayılan sebepler dışında işçinin hastalık, kaza, doğum ve gebelik gibi hallerde işveren için iş sözleşmesini bildirimsiz fesih hakkı; belirtilen hallerin işçinin işyerindeki çalışma süresine göre 17 nci maddedeki bildirim sürelerini altı hafta aşmasından sonra doğar. Doğum ve gebelik hallerinde bu süre 74 üncü maddedeki sürenin bitiminde başlar. Ancak işçinin iş sözleşmesinin askıda kalması nedeniyle işine gidemediği süreler için ücret işlemez.
II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:
a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.
b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.
c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.
d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.
e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.
f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.
g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.
h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.
ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.
III- Zorlayıcı sebepler:
İşçiyi işyerinde bir haftadan fazla süre ile çalışmaktan alıkoyan zorlayıcı bir sebebin ortaya çıkması.
IV- İşçinin gözaltına alınması veya tutuklanması halinde devamsızlığın 17 nci maddedeki bildirim süresini aşması.
İşçi feshin yukarıdaki bentlerde öngörülen sebeplere uygun olmadığı iddiası ile 18, 20 ve 21 inci madde hükümleri çerçevesinde yargı yoluna başvurabilir.
_________________________________________________
Derhal fesih hakkını kullanma süresi
Madde 26 - 24 ve 25 inci maddelerde gösterilen ahlak ve iyiniyet kurallarına uymayan hallere dayanarak işçi veya işveren için tanınmış olan sözleşmeyi fesih yetkisi, iki taraftan birinin bu çeşit davranışlarda bulunduğunu diğer tarafın öğrendiği günden başlayarak altı iş günü geçtikten ve her halde fiilin gerçekleşmesinden itibaren bir yıl sonra kullanılamaz. Ancak işçinin olayda maddi çıkar sağlaması halinde bir yıllık süre uygulanmaz.
Bu haller sebebiyle işçi yahut işverenden iş sözleşmesini yukarıdaki fıkrada öngörülen süre içinde feshedenlerin diğer taraftan tazminat hakları saklıdır.
_________________________________________________
Yukarıdaki alıntılar size yabancı gelebilir ancak durumunuzla ilgilidir okumanızı öneririm. Madde 26 ise, alıntı yaptığınız soru ile ilgilidir. Bir avukatla görüşmenizi öneririm. İşverinin "biz sizi ararız" dediğini ispatlayabilir misiniz? Ücretsiz izin talebi sizden mi geldi iş yeri mi çıkarttı? Ücretsiz izne işveren çıkarttı ise, ücretsiz izin talebine ilişkin bir belge imzaladınız mı? Veya ücretsiz izinde geçen sürelere ilişkin bir belge imzaladınız mı?
 

Benzer konular

Üst