Kanun maddesi aşağıda "İşveren tarafından" feshedilemez diyor, istifa eden işçi için çıkış verilebilir. Kanun bugün resmi gazetede yayınlandı. Yürürlük yayım tarihi diyor. Çıkış tarihi esas olur, bildirge 10 gün içinde verilebiliyor. 10 gün önce işten çıkartılan ama işten çıkışı verilmeyen bir işçi varsa şu anda verilebilir, kanunun çıkış / yürürlük tarihini önceden bilmemiz mümkün olmayacağına göre.
-------
MADDE 9 â 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.
âGEÇİCİ MADDE 10 â Bu Kanunun kapsamında olup olmadığına bakılmaksızın her türlü iş veya hizmet sözleşmesi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay süreyle 25 inci maddenin birinci fıkrasının (II) numaralı bendinde ve diğer kanunların ilgili hükümlerinde yer alan ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzeri sebepler dışında işveren tarafından feshedilemez.
Merhaba
Paylaştığınız maddede "her türlü iş sözleşmesi" dendiğine göre buna belirliler de dahil edilecektir.Bu açıdan bakarsanız çıkış vermemeniz yerinde olur.Zaten işveren olarak ücretsiz izinli gösterileceğinden maddi olarak bir kaybınızda olmayacaktır.
Personellerin 10 ay süreyle çalışacaklardı bu durumda kıdem hakları olmayacaktı. fakat bu durumda 3 ayı da eklediğimizde kıdem hakları kazanmış olacaklar.
bu konudaki düşünceniz nedir?
bugün bir işçiyi ücretsiz izne çıkardık. kıdem ve ihbar tazminatını istiyor. 3 ay bekleyemem diyor. bu hesabı nasıl yapacağız. bugunü çıkış tarihi baz alarak ihbar ve kıdem hesabı yapılabilir mi?
ahlak ve iyinihet hallerine aykırı davranış varsa işten çıkış yapılabilir mi
Arkadaşlar,
kanunun yayım tarihinden (16/4/2020) önce yapılan işten çıkışlarda bir sıkıntı olur mu? 20 mart tarihinde bir işçinin çıkışını yapmıştık belge tarihi 30 mart. işsizlik maaşından yararlanması amacıyla işveren tarafından fesih ile çıkış vermiştik.
resmi gazetede yayımlanan kanunun yürürlülük maddesinde yayım tarihinde yürürlüğe girer ibaresi varda.
Ücretsiz izin günlük 39,24 tl alabilmek için kanununun çıkacağını duyup çıkmadan kendini bir yerde sigortalı gösteren sonrada işveren tarafından ücretsiz izne çıkarılan kişiler için bu kanunda bir yaptırım yok mu ?