İşveren Hissesi Sigorta Prim Teşviki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşveren Hissesi Sigorta Prim Teşviki

evet parçalı yapmak uygun değil.100 veya 80 e gelincede bence 80 yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız.

Haziran/2010 döneminde aldığımız personellerle ilgili kadın işçi teşviğinden ve geçici 9. maddedeki teşvikten yararlanıyoruz. Ancak İşçiler puantaj usulüne göre çalışacak. Örneğin ayda 10 günlük bir çalışma yapacak. 10 günlük dönem için de aynı şekilde teşvikten yararlanabiliyor muyuz? Puantaj usulüne göre çalışmalara ilişkin hizmet belgelerini tahakkuk ettirirken dikkate almamız gereken farklı bir durum var mı? Teşviklerin fiili çalışmayı esas almasından dolayı aklım karıştı.

pekala bende birşey soracağım;
4447 geçici 9.maddeden ve geçici 7.maddeden faydalanan bir işyerimiz mevcut.AYnı işverene bağlı farklı sicil numaralı olan bir başka işyerine bu teşvikden faydalanan işçileri almak zorundayız işçilere çıkış verip diğer işyerine alacağız şimdi teşvik hakkımız yanıcak mı ?bana pek mantıklı gelmiyor

Yanar tabiki.İşçinin çıkışını yapıp sonrada girişini yapacaksınız.Kanunda 30.06.2010 tarihine kadar girişinin yapılması lazım diyor.Bu durumda daha ilk aşamda giriş tarihi kısmından dolayı teşvikten yararlanamazsınız.

Teşviğin devri diye bir şey sizin istediğiniz böyle birşey de yok.

4447/9 Madde için 31.12.2010 a kadar devam ettiğinden 30.06.2010 girişleri sadece 4447*/7.madde ıcın sona erer.

arkadaşlar bu arada belirtmek isterim bu teşvikten yararlandırdığınız erkek personel 30 yaşından gün aldığı ay 30 yaşına agirmeden önceki günleri için yararlanması gerekecek. aman diyeyim unutmayın. çünkü denedim bildirgeyi düzenlerken uyarı ya da herhangi bir şey yapmıyor onaylıyor direk. sonrasında sgk size geri dönüp düzeltme isteyebilir. cezai tarafını bilmiyorum...

bende biri 03,06,1980 doğumluymuş 2 gün bu teşvikten yararlanabiliyordu, e bildirgede denedim hiç uyarı vermedi (sadece denemek için baktım onaylamadım :)) bilginiz olsun aklınızda bulunsun

Sigortalının, yaş yönünden anılan maddede öngörülen şartları taşıyıp taşınmadığının tespitinde, işe giriş tarihindeki yaşı dikkate alınacaktır. Bu bağlamda, 1/7/2008 ila 30/6/2009 tarihleri arasında işe alındıktan sonra, aynı işyerinde, işveren hissesi prim teşvikinden yararlanılan sigortalının hizmet akdi devam ettiği sırada yaş sınırının aşılmasının bir önemi olmayacaktır.

sgk ile görüştüm müdüre bağladılar direk dediği 30 yaşına kadar yararlanır. 30undan gün aldığı takdirde yararlanamaz yaralndırırsanız tespiti halinde size geri dönülür.
ben onların yalancısıyım :D

Malesef böyle durumlar oluyor.
Memurların mevzuatı okuduklarını hiç sanmıyorum zaten genelgeyi okumuş olsalardı böyle cevap vermezlerdi.

Genelgede yazılı olan o hususu o memurlara izah edin.
Teşvikten yararlanmak için işe giriş tarihindeki yaşı, 5 yıl sonra isterse 34'e girsin son teşvik yüzdesine kadar yararlanır.

Değerli arkadaşlar benimde bir sorum olacak,

1 yılını doldurup %80 teşvikli duruma düşen bir işçi 6 ay önce işten ayrılıyor ve haziran 2010 ayında aynı işverenin yanında tekrar çalışmaya başlıyor ve şartları yine tutuyor. Şimdi önceden %80 lik teşvike düştüğü unutulup Haziran 2010 için %100 teşvikli bildirge verildi. SGK il müdürlüğü arayıp iptal ve asıl olarak teşviki %80 li APHB istemektedir.
Bu durum doğrumudur, genelgede buna bir örnek bulamadım.
Eğer doğru ise herhangi bir işçi bir başka işyerinde %80 lik teşvike düştüde ve bize gelip bizde çalışmaya başladı ve şartlar uyuyorsa bu teşvik oranı tespitini nasıl takip edeceğiz ki SGK böyle bir düzeltme istiyor. Yoksa SGK nın mantğı aynı işveren olduğumuz için mi böyel bir takibi yapabiliyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.

genelgede bununla ilgili bir şey yok, aynı zamanda skg sistemi bu durumdaki işçileri hatalı bildirge olarak belirliyor. Doğru olan ilgili işçinin bahse konu işyerlerinde kanun kapsamına ilk alınış tarihine göre yüzdesini belirleyip ona göre e bildirgelerini göndermek, aksi halde fark lar için ayrıca gz ödemek zorunda kalınabilir.

Eğer haksız şekilde işveren hissesinden fazla indirim söz konusu oldu ise mutlaka sgk ye iptal ve ek bildirge hazırlayarak elden teslim etmeniz, aradaki farkı tahakkuk ettirerek gz ile birlikte ödemeniz gerekir. Aynı durum benimde başıma geldi.

Ödemeleri bankadan yaparken, farklı bankalardan normal tahakkuk için ayrı banka, teşviklilerin tahakkuku için ayrı bankaya ödeme oluyor mu? Aynı bankaya gittiğimde hepsini tek dekontta veriyor da. Halbuki ayrı ayrı görmek istiyorum ödemeleri.
Farklı bankalarda ödeme yapsam olur mu?
Bunu şunun için soruyorum aynı sicil noda işlem gördüğünden diyelimki teşviklilerinkini yatırdım, normal tahakkuku 2 gün sonra başka bir bankada yatırabiliyor muyum? Banka kayıtları bunu görür mü?

bir işyerinin isterse 5 tahakkuku olsun, bankada hepsinin toplamı görünür. Bu nedenle hepsinin toplamından başka yatıramazsınız.

yok onu anladım da. Benim dediğim normal tahakkuku A bankasına, teşviklileri B bankasına yatırabiliyormuyum ?

Yani A bankası normalleri tahsil ederken, teşvikliler var, bunlar görünüyor, borç var onlarıda A bankasına mı yatırmak zorundayım.

Benim istediğim normal tahakkukların tahsilini ayrı, teşviklilerin tahsilinin ayrı belgesi olması açısından.

tahakkuklar aynı işyerine aitse farklı bankalara yatıramazsınız. çünkü banka işyeri numarasını girdiğinde sizin tahakkuklarınızı bir kabul edip ona göre tahsilat yapıyor.

Değerli Arkadaşlar;
Bu işveren payı teşvikinde son durum nedir?Aşağıdaki konular yazdığım gibi midir?

- Hazinece %5 lik teşvik devam ediyor,bunda bir sorun yok.
- 4447 geçici 7 uyarınca olan (kademeli olarak 5 yıllık) teşvik 01.07.2010 itibariyle bitti.
- 4447 geçici 9 uyarınca olan (6 aylık) teşvik 31.12.2010 da bitecek.

Bunlardan başka bir teşvik var mıydı?

Herkese selamlar.

yazdığınız doğrudur. ek olarak 5084,5615 nolu teşviklerde 2012 yılına kadar devam.

Akadaşlar herkese kolay gelsin.
Nakliyeci mükellefimiz borçlarından dolayı adına kayıtlı iki adet kamyonu oğluna devretti ve vergi kaydını sildirdi. Şahıs çalıştırdığı işçilerden dolayı herhangi bir ssk teşvikinden yararlanmadı. Oğlu ise iki kamyona ilave olarak 3 adet daha araç satın aldı. İşçi sayısı 10 kişi oldu. 5615 sayılı yasadan faydalanmak için dilekçe ile başvuruda bulunduk. Ama ne yazıkkı babadan oğula devir olduğu için ve çalışan işçilerden 4 tanesi babasının çalıştırdığı işçiler olduğu için teşvikten yararlandırmıyorlar. Gerekçe ise devir olması. Peki nakliye araçları devir olmadan nasıl alınabilir ki? Ayrıca devir alan kişi eski işçileri çalıştırması neden engel oluyor, işi bilen yetişmiş elemanlar tabiki de çalıştırılır. Genelgede teşvikten yararlanmak için yapılan devirlerin kabul olmayacağı belirtiliyor. Sadece bu gerekçe ile talebimiz reddildi. Artık ssk memurlarına söyleyecek sözüm kalmadı.
Sizlerden görüş almak istiyorum. Ne yapabilirim, teşvikten yararlanmanın hiç bir yolu yokmu? Teşekkürler.