Ynt: İşveren Hissesi Sigorta Prim Teşviki
hakankrl ' Alıntı:
İlgili aylarda aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmamalı diye belirtilmiş. Bence bu konu net değil genelgede. abdsis üye adlı arkadaşımız da sormuştu bu konuyu, onda da aynı durum vardı. Ne sonuca ulaştı bilmiyorum, bizi de bilgilendirirse seviniriz.
2.1.2? Sigortalının, 2008/Ocak ila 2008/Haziran aylarına ilişkin Kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması;
İşveren hissesi sigorta prim teşvikinden yararlanılabilmesi için, işe alınan sigortalıların 2008/Ocak ila 2008/Haziran aylarına ilişkin Kuruma verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmaması gerekmektedir.İşverenlerin, 1/7/2008 ila 30/6/2009 tarihleri arasında işe almış oldukları sigortalıların 1/1/2008 ila 30/6/2008 dönemine ilişkin düzenlenen aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olup olmadıklarını, Kurumumuz WEB sitesinden (
http://www.sgk.gov.tr adresinden) ?Çalışan?, seçeneği işaretlenmek suretiyle erişilen ?Hizmet Hesabı? seçeneği vasıtasıyla, sigorta sicil numarasını girerek tespit etmeleri gerekmektedir. İşe alınan sigortalının, sigorta sicil numarası bilinemiyor ise, öncelikle ?Sigortalılık Tescil Kaydı Tespiti? seçeneğinden, sigortalının TC Kimlik numarasını girmek suretiyle sigorta sicil numarasını tespit etmeleri, ardından ?Hizmet Hesabı? seçeneği vasıtasıyla sorgulama yapmaları icap etmektedir.?Sigortalılık Tescil Kaydı? seçeneği vasıtasıyla yapılan sorgulamalar sonucunda, sigorta sicil numarasının bulunmadığının anlaşılması halinde, ?Hizmet Hesabı? seçeneği vasıtasıyla sorgulama yapılması mümkün olamayacağından, Kurum kayıtlarında aksine bir tespit olmadığı takdirde sigortalının 1/1/2008 ila 30/6/2008 dönemine ilişkin düzenlenen
aylık prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı olmadığı kabul edilecektir. ?Hizmet Hesabı? seçeneği vasıtasıyla yapılacak olan sorgulamalar sonucunda, 2008/1 ila 2008/6 ncı aylara ilişkin prim ödeme gün sayısına rastlanılması veya aynı dönemde sigortalının çeşitli nedenlerle (istirahat, ücretsiz izin gibi) ay içinde fiili çalışmasının bulunmamasına rağmen, gün ve kazanç bölümünün 0 (sıfır) olması halinde, bu nitelikteki kayıtları bulunan sigortalılardan dolayı sözkonusu teşvik hükümlerinden yararlanılması mümkün olamayacaktır
Sayın hakankrl,
Teşvikler o kadar kafa karıştırıcıki, bende sizin düşündüğünüz gibi düşünmüştüm zamanında yani bağkur kaydı teşviğe engelmi diye, ondan sonra 2008-73 sayılı genelgeyi tekrar gözden geçirdiğimde aylık prim ve hizmet belgesinden bahsedilmektedir. bağkurdada böyle bir belge olmadığından demekki sadece kişinin ssk yani 4/a olarak sorugulamasında bir kaydı çıkmaması gerektiğini düşünerek ben önceden 4/b li olan yeni alınan işçiyi 4/a olarak giriş yaparak kanundan faydalandırdım.
kolay gelsin.