İşveren Hissesi Sigorta Prim Teşviki

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sera
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: İşveren Hissesi Sigorta Prim Teşviki

Değerli Büyüklerim

Mükkelefi olduğumuz bir firma 09 dönem ssk sını ödemek için bankaya gidiyor ve tahakkuk üzerindeki ssk numarası hata verdiğini ve numaranın başka oldugunu söylüyorlar. Nace kodundan dolayı bu ayki bildirge ekranında numaraların değiştiği bilgisi geliyordu. Acaba bizim sistemden tahakkuku düzgün vermesi için bir işlem mi yapmamız gerekmektedir?

Saygılarımla

arkadaşım eski nace kodunu tahakkukun üstüne yazın öyle gidin bankaya
bu ay öyle bir sorun yaşanıyor ama ekim ödemelerinde düzelecektir.

9.ay tahakkuklarında zaten eski kodlar mevcut, bu kodlarla sorgulama yapılıp ödenmeye calışılınca hata veriyordur, siz yeni kodu vererek ödeme yaptırırsanız sorun olmayacaktır.Ekim tahakkuklarında yeni kodlar gözükeceğinden hata da vermeyecektir.

haklısınız ben yanlış anlattım sizin dediğiniz doğru olandır :)

Değerli Büyüklerim

Mükellefi olduğumuz bir firmanın ekim ayı bordrosunu hazırlayacagım ssk işveren payını 5 puan azaltarak hesaplayacağım fakat ssk nın sitesinde ekim ayı ssk sını yaparken tahakkuk görüntülede geçen ayki tutarın aynısını görüyorum. Ekim ayına ait bordro hazırlayan büyüklerimden yardım rica ediyorum. Bu 5 puanlık indirimden faydalanmak için de mi dilekçe vermek gerekliydi ?

Teşekkür ederim

Saygılarımla

SİCİL NO : ?./?./?.

SOSYAL SİGORTALAR KURUMU MÜDÜRLÜĞÜ?NE

Kurumunuzun ................................... sicil nolu dosyasında işlem görmekteyiz.5763 Sayılı İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması ile ilgili kanunun 20.maddesi ile 4447 Sayılı işsizlik sigortası kanunun geçici 7.maddesi hükümlerinden
faydalanmak istiyoruz.Gereğinin yapılmasını

Arz Ederiz.

İşyerimizde öteden beri çalışan bir işçiye ilaveten 4447 kapsamında bir işçi daha çalıştırılmaya başlandı. Ancak öteden beri demam eden işçimiz 30.09.2008 tarihinde işten ayrıldı. Bu durumda 4447 kapsamında olan işçimiz teşvikten yararlanmaya devam edermi? Bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.

Ortalama ile aynı veya altına indiği ayda teşvik durur. (Teşvik yararlanma koşullarında belirtilen ortalama çalışan sayısı.)

sayın nane yanıtınız için teşekkürler. Bu işçi için ekim ayında verecegim bildirgeyi kanun türü seçmeden normal olarak vermem gerekiyor (sanırım yanlış anlamadım) deyilmi?

Teşvik şartları sağlanamadığı ay için evet. İleride tekrar teşvik şartları oluşursa oluştuğu ayda kanun türü seçerek gönderirsiniz.

bu konuyla ilgili genelge yayınlandı tam bir uygulama yönünden bir açıklama yok
her bir işyerine dilekçe verilecekmiş bu gün uygulayan varmı dilekçe nasıl olacak

sgk seminer düzenledi.
%5 indirimle ilgili olarak sistemin çarşamba en geç perşembe günü hazır olacakmış.

yalnız indirimli olarak tahakkuk ettirilen primler vaktinde ödenmediği takdirde, indirimli tahakkuk iptal ettirilecekmiş
indirimsiz tahakkuka ise daha önce hiç prim belgesi verilmemiş gibi idari para cezası uygulanacakmış mış mış.

nasıl yani indirimsiz bildirgeye hiç verilmemiş gibi para cezası uygulanacak, bunuda nerden çıkardınız ?

inanın ben çıkarmadım bunu

bir muhasebecinin indirimli tahakkuk düzenledik, vaktinde ödeyemedik ne olacak, sorusuna memurlar böyle cevap verdiler, herkese mantıksız geldi ama uygulama henüz yeni olduğu için net bir şey diyende malesef yok.

aRKADAŞLAR SİSTEM ÇALIŞIYOR. 5510 SAYILI KANUNLA İŞLEM YAPABİLİRSİNİZ.HAYDİ KOLAY GELSİN......

AYLIK PRİM BİLDİRGESİ SDÜZENLEYE GELİN
KANUN BÖLÜMÜ VAR ORAYI SEÇİN 05510 SAY KAN.MYO%5
YAZANI SEÇİN BAŞKADA YOK ZATEN
DEVAMI TIKLAYIN VE TEK TEK ELDEN GİRMEYE BAŞLAYIN :)
BU KÖTÜ BİR SÜPRİZ OLDU.ÖNCEKİ AYDAN KOPYALA YAPSANDA EKRAN BOŞ GELİYOR ELDEN GİRECEKSİNİZ. BİLGİNİZE.

Arkadaşlar 4447 sayılı kanun ile bildirge vermek için öncelikle işkur mevzuatının son sayfalarında form var
onu doldurarak kadronuzda bulunan özürlüleri işkura onaylatıyorsunuz. Daha sona işkur tarafından onaylanan formu ssk ya götürüp şirket olarak aktivasyonu açıyorsunuz.4447 maddeyi ya xml dosyasına kanun turu 0000 yerıne 4447 sistemden yazılır yada bildirge asıl olarak verilirken ekranın sağ ortasın da kanun türünü 4447 seçilerek tek tek elle girmek kaydıyla yapılıcak. Bu durum her özürlü için yapılım yeni başlayan özürlü kadrosundaki personeller içinde bu yol izlenmeli.

arkadaşlar,
5510 sayılı kanundan yararlandık.yararlanmadan önce sgk ya gidildi 80 ytl borç çıktı kurcalamadık ödedik.borcumuzun olmadığına dair yazı almak istedim bugün 2000 yılında kapatılmış olan firmanızdan dolayı borcunuz var dediler.
şimdi 2 aydır aldığım teşviki geri mi ödemek zorunda kalacağız.
:-\

O ssk saçmalığı olan dondurulmuş borç olarak adlandırdıkları bir borç olmasın?

sn. Turko,
dondurulmuş borç nedemek bilmiyorum :)
fakat git gel deliye döndüm şu ayda borcunuz var diyor ,dekontu götürüyorum , bu sefer başka aya ait borç çıkarılıyor.ben daha çok gider gelirim...
benim merak ettiğim teşviklerim iptal edilir acaba?