Karar...

Selam Aşkın'cığım
Bence ard arda iki karar al.Hisse devirleri önceki unvan üzerinden hazırlanmıştır.
ilk kararda hisse devrini yaz. İkinci kararda unvan değişikliğini yazarsın..Aynı anda ilana ver.En fazla 50-60 TL fazladan noter masrafı yaparsın.Dahada garanti olur.
Görüşmek üzere sevgili kardeşim.
 
sağol sevgili abicim,

peki hisse devrinda eski ortak da olacak...yani 3 ortak da imza atacak...

ünvan değişikliği kararında kimlerin imzası olacak ? çünkü hisse devri daha tescil olmamış olacak ?


teşekür ederim,
 
Hisse devir kararını ayrılan ortak da imzalayacak.Unvan değişikliği kararını devam eden ortakla,yeni giren ortak imzalayacak.
Hisse devri tescil edilmese de devir yapıldığı anda geçerlilik kazanır.(aksine karar alınmadıkça) Tescil işlemi sadece şeklen bir tamamlama mahiyetinde olacak..
 
Aynı kararda da olabilir, ben daha önce yapmıştım, 1. madde de hisse devirlerini, 2. maddede ise unvan değişikliğini yazmalısın. Tüm ortaklar imzalamalı.
 
tek ortaklı şirket te ortak hissesini devredecek . hisse devri+ Ünvan tadili + adres değişikliğini + iştigal konusu ekleme işlemlerini aynı kararda alabilirmiyim ? teşekkürler
 
Selamlar
Konuları itibariyle ben olsam 2 karar alırdım.
Hisse devri ve adres değişikliğini bir karar da..(Tadil kararı dediğimiz) Ünvan ve iştigal konusunu ise ikinci bir kararda alırdım. Aynı anda tescile verir,tek gazetede ilan ederdim..
Saygılar
 
Sayın asli275,

Limited şirket hisse değişikliği aynı zamanda ana sözleşme tadilidir. Özel karar dispozisyonu var. Yeni uygulamada ise Noterde yapılan "Hisse Devir Temlik Sözleşmeleri"nden sonra karar hem devralan hemde devreden ortaklar tarafından kararın imzalanması gerekmektedir. Bu nedenle hisse devir sözleşmesini yapıp ilana gitmenizi bilahare ünvan değişikliği "Ortaklar Kurulu Kararı" alarak tescil ve ilana gitmenizi önerir ve tavsiye ederim.

Anonim şirket olsaydı hisse devir işlemleri için karar alınmasına gerek ve imkan yoktu.
 
teşekkür ederim. tabi tek ortak ama yinede müdür atama yı da hisse devri kararına eklemem gerek sanırım. Daha sonra da ünvan ve iştigal konusuna ek yaparım...
 
mersis de hem ortak hisse devri hem müdür atama (yeni ortak müdür olacak) berabermi olacak işlem ?
 
Üst