Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

FAİK ' Alıntı:
ARKADAŞLAR

TESMERDEN GELEN İLK YANIT SORULARIN PUANLAMASININ 50-50 OLDUĞUYDU
İKİNCİ YANIT DA NORMAL KAPASİTE İLE ÇÖZÜMÜN DOĞRU OLDUĞU
NORMAL KAPASİTEYLE DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÇÖZENLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN :P :P :P

ben baktım bulamadım tesmerin neresinde yazıyor sorular 50 puan olduğu link verirmisin

veremez aslan81 çünkü mail olarak geldi cevap. Zaten kuraldır soru değeri yazmıyorsa 50/50 dir değişik olursa belirtiyorlar mesela 17-martta 60/40 tı parantez içinde yazmışlardı.2007/temmuzda yazılmamıştı yine 50/50 idi.

Ben sınavdan çıkınca yönümü şaşırmışım ters yöne gitmişim :)

Arkadaşlar Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

TÜRMOB Huuuuuuu seninde ettiğin kurbanları Allah Kabul etsin :'(

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
veremez aslan81 çünkü mail olarak geldi cevap. Zaten kuraldır soru değeri yazmıyorsa 50/50 dir değişik olursa belirtiyorlar mesela 17-martta 60/40 tı parantez içinde yazmışlardı.2007/temmuzda yazılmamıştı yine 50/50 idi.

tamam anladım sağol ERİN (ismin çok zor yazamıyorum)

arkadaşlar cümleten kurban bayramınız hayırllı olsun inşallah....

ARKADAŞLAR HERKESİN KURBAN BAYRAMINI KUTLARIM NİCE BAYRAMLARA İNŞALLAH SAĞLIK MUTLULUK VE BAŞARILARLA.....

Sınav komisyonlarının teşkiline ilişkin esaslar 3568 sayılı Yasanın 7. maddesinde belirlenmiştir.
Bu maddeye göre;
?Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavı Birlik tarafından yazılı olarak yapılır.

Sınav Komisyonu 7 üyeden oluşur. Üyelerin 2?si Maliye Bakanlığını temsil eder. Diğer 3 üye Yüksek Öğrenim Kurulunca teklif edilecek 5 aday arasından diğer 2 üye ise Birlik?çe teklif edilecek 4 üye arasından Maliye Bakanı tarafından seçilir.

Sınav komisyon üyeliklerine aday gösterileceklerin; hukuk, iktisat, maliye, muhasebe, işletme, bankacılık, idari bilimler dallarından lisans veya lisansüstü seviyesinde mezun olmaları ve bu KONULARDA ON BEŞ YIL ÇALIŞMIŞ VEYA BU KADAR SÜRE ÖĞRETİM ÜYELİĞİ VEYA GÖREVLİLİĞİ YAPMIŞ BULUNMALARI ŞARTTIR.?

Bilgi edinilmesini, komisyon üyelerinin kimler olduğuna ilişkin talebiniz ise; henüz gerçekleşmemiş bir sınavda yer alacak komisyon üyelerine ilişkin olması, bilgilerin kamuoyunu ilgilendirmemesi, kurum içi uygulamaya yönelik olması, görevli komisyon üyelerinin özel ve mesleki yaşamlarına ilişkin olması nedeniyle Bilgi Edinme Kanunun 12., 21. ve 25. maddeleri uyarınca reddedilmiştir.

Bu karara karşı, tebliğinden itibaren 15 gün içinde Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz hakkınız bulunmaktadır

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]

GÖRÜLECEĞİ ÜZERE NO COMMENT.

sayın erin siz başbakanlık kanalı ile mi komisyon üyelerinin isimlerini istediniz.

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
...
Bilgi edinilmesini, komisyon üyelerinin kimler olduğuna ilişkin talebiniz ise; henüz gerçekleşmemiş bir sınavda yer alacak komisyon üyelerine ilişkin olması, bilgilerin kamuoyunu ilgilendirmemesi, kurum içi uygulamaya yönelik olması, görevli komisyon üyelerinin özel ve mesleki yaşamlarına ilişkin olması nedeniyle Bilgi Edinme Kanunun 12., 21. ve 25. maddeleri
....

kalın harflerle belirttiklerimi netleştirip tekrar yollayın,
mesela kasım/2007 döneminde girmiş olduğum SMMM yeterlilik sınavına ilişkin komisyon üyelerinin isimleri....

malii77 ' Alıntı:
sayın erin siz başbakanlık kanalı ile mi komisyon üyelerinin isimlerini istediniz.

evet ama sanırım ne yazarsam yazayım vermeyeceklerdir diye düşünüyorum.

Sevgili Arkadaşlar yeri değil belki ama bir soru sormak istiyorum,net bilgiye sahip olan varsa cevaplasın lütfen,
Şimdi 5.hakkını kullanıp dosyası yanan ve sonra Sm sınavlarına girme hakkını kullanıp SM olan birinin,SMMM liğe yükselme hakkı varmı?Bu durumda dosyası yandığı için 2 sene beklemesi gerekirimi?Yoksa SM ruhsatını alırsa SMMM sınavlarına 2 sene beklemeden girebilirmi?

SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM.
BEN 1.SORUYU ŞU ŞEKİLDE YAPTIM.

KAPESİTE KULLANIM ORANI = ÜRETİM MİKTARI 5000 ADET
----------------- = ---------- = 0,625
NORMAL KAPESİTE 8000 ADET

Direkt İlk Madde ve Malz.Gid. 100 NOT OLARAKTA ŞUNU YAZDIM :sabit GÜG deki
Direkt İşçilik giderleri 50 boş kapesite farkı olan (10-6,25) = 3,75 gelir tablosunda
Genel Üretim Giderleri 26,25 olağandışı gider ve zararların alt hesabında çalışmayan
Değişken GÜG 20 kısım giderleri olarak işlem görür.
Sabit GÜG 6,25
( 10*0,625 )
--------
BRİM MALİYET 176,25

SINAV HEYCANIYLA .
( BRİM MALİYETİ*ÜRETİM MİKTARI İLE ÇARPIP TOPLAM ÜRETİM MALİYETİNİ YAZMAYI UNUTMUŞUM
176,25 * 5000 ADET = 881.250

1.SORUDAN NE KADAR PUAN VERİRLER SİZCE ?

2.SORUYU İSE ŞÖYLE YAPTIM.
------------------------------------------------------------------------------------------------
GİDER TÜRLERİ TOPLAM % 10 % 20 % 70
PAZARLAMA GENEL YÖNETİM ÜRETİM FONKSİYONU
------------------------------------------------------------------------------------------------
790 İlk Madde ve Malz.gid. 9000 900 1800 6300
791 İşçi Ücert ve Giderleri 7000 700 1400 4900
792 Memur ücret ve Giderleri 3000 300 600 2100
793 Dışarıdan sağ.Fayda Hiz. 2000 200 400 1400
794 Çeşitli Giderler 1000 100 200 700
795 Vergi Resim ve Harçlar 3000 300 600 2100
796 Amortisman Tükenme Payı 5000 500 1000 3500
TOPLAM 30.000 3000 6000 21.000

MİKTAR HAREKETLERİ
DBYM + Dönemde Üretime Alınan = DSYM + Dönemde Tamamlanan
1000 + 5000 = 500 + 5500
6000 = 6000

EŞDEĞER ÜRÜN MİKTARI
DİMMG DİG GÜG
Tamamlananlar 5500 5500 5500

DSYM (%100,50,50) 500 250 250
------ ------- -------
TOPLAM 6000 5750 5750

BRİM MALİYETLERİ ,
TOPLAM MALİYETİ ,
KAPANIŞ KAYDINI ,
BENDE YANLIŞ YAPMIŞIM .

SİZİN GÖRÜŞLERİNİZE İHTİYACIM VAR. BU BENİM SON HAKKIM VE TEK DERSİMDİ. GEÇER NOT OLAN 50 PUAN BANA YETİYOR. ACABA SİZCE GEÇEBİLİRMİYİM. 1.SORUDAN NE KADAR PUAN VERİRLERKİ ? ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN. İNŞ HEPİMİZ BU STRES TEN KISA ZAMANDA KURTULURUZ. ŞİMDİDEN GÖSTERMİŞ OLDUĞUNUZ İLGİYE TŞK EDERİM.CVB LARINIZI BEKLİYORUM.

Eğer daha önceki sınavlarda adaylar sizin gibi burada cevaplarını yazıp daha sonra aldıkları notu yazmış olsalardı elemizde veri olmuş olurdu ancak bu durumda söylenebilecek pek bir şey yok sanırım, komisyon üyelerine belli olmuyor, bazen en küçük şeylere not veriyorlar bazen soruyu tam bile yapmış olsanız 25-30 alıyorsunuz. Beklemekten başka yapılabilecek bir şey yok.

görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar yazarsanız eğer sevinirim. herşey için şimdiden sağolun.tşk ederim.

Degerli ustadım, degerli kardesim ,
seni okadar iyi anlıyorum ki, sınav hakkının bitmesi, soruyu yapmışken sonunda yapılması gereken dört işlemi yapmayışın, sınav heyecanı veya herhangi bir şekilde atlaman ... vs. bana veya diger insanlara kalsa birçogumuz bu yaptıgına ve durumuna geçer not veririz. mesela 1. soruda benim için önemli olan normal kapasitenin hesaplanışını bilmiş olmandır ve 5000/8000 e göre oranlamayı doğru yapmış olmandır ve burdan kırılsa en fazla 10 puan kırılır derim. 2. sorun içinde en az bi 10 puan verirlir diye düsünüyorum. ama sınavda bu soruları soran komisyondan nasıl bir puanlama çıkar bilmiyoruz ki. biliyorum bu 30 gun daha uyku uyuyamayacaksın belkide ama beklemekten ve dua etmekten başka bi çare yok. tahminim, çok büyük ihtimalle 50, yani geçer not alacaksın.

kadiriko ' Alıntı:
Sevgili Arkadaşlar yeri değil belki ama bir soru sormak istiyorum,net bilgiye sahip olan varsa cevaplasın lütfen,
Şimdi 5.hakkını kullanıp dosyası yanan ve sonra Sm sınavlarına girme hakkını kullanıp SM olan birinin,SMMM liğe yükselme hakkı varmı?Bu durumda dosyası yandığı için 2 sene beklemesi gerekirimi?Yoksa SM ruhsatını alırsa SMMM sınavlarına 2 sene beklemeden girebilirmi?

kadiriko sm sruhsatı alsan bile 2 yıl smmm için bekliyorsun.

Ahmet arkadaşım,
1.soruda 2 tane tuzak vardı,
1.tuzak: teorik mi normal mi olacak gerçekten soğuk terleten bir tuzak, hem çözümü bileceksin, hemde ikisinden birine karar vereceksin.
2.tuzak: şayet birincisini geçersen yani normale karar verirsen, küsüratlı bir sonuçla karşılaşacaksın, oysa teorikde düz çıkıyor sonuç.

Şimdi gelelim senin durumuna ben komisyonda olsaydım, zaten öyle bir yanıltmaca sormazdım, soruları cevaplandırsaydım eğer, 2 tuzağı da atlatmışsın okyonusu geçmişsin çözümü bildiğin açıkça belli.
arkadaşımın dediği gibi 10 puandan fazla kesmek ayıp olur,40 veya suyunu sıksa 35 var, 2.sorudan 15 puanın cepte, toplam 55 veya 50

tersi durumda; 1.sorudan en kötü değerlendirmede 30 puan, ikinci sorudan en kötüsü ile 15 puan ve 45 puan olur, 45 ile bu kağıt bırakılmaz.

55 puan aldığının müjdesini arkadaşlarım adına hepimiz senden bekliyoruz, Selamlar...

ahmet arkadaşım neden bu konuyu odayada gidip konuşmuyorsun. Çünkü ben şahsen odada duyduğum şeyi söylüyorum. Bu son sınav için gittiğimde yazık değilmi son hakkı ve tek dersi olanlar var dediğimde bana dendiki o durumda olanların listesini bildiriyoruz biz komisyona onların durumları daha bir itinayla değerlendirilip gözden geçiriliyo dendi bana .