Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ogün Güneş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Kasım 2007 Yeterlilik Maliyet Muhasebesi

Gördüm Erin.

Mailin orjinalini isteyen arkadaşlar özel mesaj ile mail adreslerini yazsınlar . Bende mailin orjinalligini bozmadan direkt size iletiyim.

ARKADAŞLAR

TESMERDEN GELEN İLK YANIT SORULARIN PUANLAMASININ 50-50 OLDUĞUYDU
İKİNCİ YANIT DA NORMAL KAPASİTE İLE ÇÖZÜMÜN DOĞRU OLDUĞU
NORMAL KAPASİTEYLE DOĞRU BİR ŞEKİLDE ÇÖZENLERE HAYIRLI UĞURLU OLSUN :P :P :P

Burberrys

Sen sık mail atıp arayıp herhalde epeyce sıkı fıkı oldun gül hanımla

Bir zahmet sadece sonuca mı puan veriyorlar yoksa gidişat önemli mi diye de sorarmısın :) (Umut fakirin ekmeği )

arkadaşlar bende normale göre yaptım(maliyet tek dersim ve mart son hakkım) ama açıkcası hiç sevinemiyorum.çünkü geçeceğime hiç ihtimal vermiyorum.soruların böyle şaibeli hazırlandığı yerde sonuçların da nasıl değerlendirileceğini çok merak ediyorum.
ben yine çalışmaya devam edecem arkadaşlar.bence biran önce komisyon üyelerinin isimlerine ulaşalım.bizi bu saatten sonra ilgilendirecek tek konu bu ne teorik önemli ne de normal.

BURBERRYS ARKADAŞIM . GÜNAYDIN. ÖNCELİKLE SENİ VE KAZANAN ARKADAŞLARI TEBRİK EDERİM. BENDE 1.SORUYU NORMAL KAPESİTEYE GÖRE YAPTIM.SON HAKKIMDI BU BENİM. ALLAH HERKESİ MUTLU VE DAİM ETSİN. SENDEN RİCAM 1.SORUNUN ORJİNALINI BANA MAİL ATARSAN SEVİNİRİM.MAİLİ BEKLİYORUM. HERŞEY İÇİN TŞK EDERİM SAĞOLASIN.İYİ GÜNLER...

MALİYET TEK DERSİM KALMIŞTI.İŞİ SAĞLAMA ALMAK İÇİN ODANIN KURSUNA KATILMIŞTIM.ARAMIZDA HAFTA SONU ŞİRİNEVLER ODANIN KURSUNA KATILAN ARKADAŞLAR VARSA HATIRLARLAR. HOCADAN NORMAL MALİYET İLE İLGİLİ ÖNCEKİ SINAVLARDA ÇIKMIŞ SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ TEKRAR İSTEMİŞTİM. BEN NORMAL MALİYET SORUSU BEKLİYORDUM. DAHA ÖNCEKİ SINAVLARDA VERİ OLRAK VERİLMİŞTİ.ANCAK BİR SINAVDA VERİ OLAN NORMAL MALİYET KAPASİTE ORANINA GÖRE ÇÖZÜMÜ VERİDEN FARKLIYDI. HOCA SORUYU ÇÖZERKEN VERİNİN YANLIŞ OLDUĞUNU TESPİT ETTİ.ÜZERİNDE DURMAMA RAĞMEN BİRDEN FARKLI KAPASİTE ORANININ SORUDA VERİ OLACAĞI HACANINDA AKLINA GELMEMİŞ OLACAK Kİ BÖYLE BİR BİLGİYİ BİZLE PAYLAŞMADI.
BU DERSE ÇOK İYİ HAZIRLANDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM. SORUYU NORMAL MALİYET HERHALDE NORMAL KAPASİTE İLE ÇÖZÜLÜR BALIK MANTIĞIYLA YA TUTARSA.. DİYE ÇÖZDÜM. BU SINAVDAN GEÇECEĞİMİ DÜŞÜNMEKLE BEREBER, BU KADAR BİLGİ, BU KADAR EMEK, BÖYLE BİR SINAVIN HİÇDE HAKKANİYETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM. HERKESE İYİ BAYRAMLAR DİLERİM.

Arkadaşlar,sonunda en azından ne olacağını söylediler ama böyle bir soruda teorikti-normaldi derken bir sürü kişiyi harcadılar.Şimdi de halen elemeleri gerekiyorsa tam 50 puan vermeyerek gene eleyecekler.Sonuçlar açıklanmadan(normal yapmama rağmen) umutlanmayacağım.Şimdiden herkese iyi bayramlar.

Winter ' Alıntı:
çağlayan ' Alıntı:
maliyet muhasebesi 1. soruyu yanlış sormuşlar teorik kapasiteye 10.000TL/yıl denmiş adet olması gerekiyordu. Çoğu bu yüzden soruyu normal kapasiteye (8.000 adete) göre çözdü. 2. soruda çok zor bir soruydu.Birinci soruyu nasıl değerlendirecekler acaba

Normal Maliyet Yönteminde Normal Kapasite Değilde Teorik Kapasitenin Oranlamaya Esas Alınacağına Dair Ben Bir Bilgi İle Karşılaşmadım. Bu Konuda Bilgisi Olan Arkadaş Kaynağıyla Beraber Burda Açıklarda Konu Açığa Kavuşur Diye Düşünüyorum. Ayrıca Soru TL/Yıl Şeklinde Sorulmuş. Yanlışsa Bile Bu TÜRMOB'un Hatası. >:(

Arkadaşlar Arkadaşlar ben İSMMMO bir mail attım. Mailim Tesmer komisyon hocasına iletilmiş.ve Maliyet muhasebesi 1.soru normal kapasiteye göre cevaplanacakmış yani sorunun cevabı 881.250 ytl olacak soru puanları 50 , 50

Arkadaşlar ben Tesmere mail attım. Emin olmak isterseniz sizlerde mail gönderebilirisiniz. Bana gelen cevap aşağıdaki gibidir.

Maliyet muhasebesi sınavı ile ilgili sorulardaki hatalar ilgili komisyon üyesine gönderilmiştir. Gelen cevap duyurulacaktır.
Bilgilerinizi rica ederiz.
25 Kasım 2007 tarihinde yapılan maliyet muhasebesi sınavına ilişkin
itirazlara komisyon hocasından gelen cevaplar aşağıdaki gibidir.

Bilgilerinizi rica ederiz.

Sorular eşit değerdedir (50, 50)

Soru 1-
Soruda teorik kapasite 10. 000 TL- yıl olarak yer almıştır. Bu bölümün
adet-yıl olması gereklidir. Bir üretim işletmesinde kapasitenin TL olması
mümkün değildir. Zaten sorunun akışından da bu husus açıkça görülmektedir.
Ayrıca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktadır.

Soru 2-
-7/A ve 7/B seçene?i tek düzen muhasebe sisteminde yer almakta olan
uygulamalard?r.

-Safha maliyet yönetiminin uygulanmas? 7/A veya 7/B seçene?ine göre
farkl?l?k göstermemektedir.

-Tamamlama derecesinin soruda %50 oldu?u aç?kça belirtilmektedir. ?tirazda
ilk madde ve malzeme giderlerinin % 100 tamamlanm?? kabul edilmesi hususu
ki?isel bir yarg?d?r. ?lk madde ve malzeme giderlerin % 100'e tamamlanma
derecesine sahip olmas? bir zorunluluk de?ildir.

Sorulan soruda yanl??l?k oldu?u komisyon hocas? taraf?ndan belirtilmi?tir.
Fakat (Ayr?ca sorunun çözümüne de bu hususta hiç bir etkisi bulunmamaktad?r
) cümlesinin ne anlama geldi?ini anlayamad?m.
Soru teorik kapasiteye göre mi normal kapasiteye göre mi çözülmeliydi ? Bu
konuda da bir cevap alabalirsem çok memnun olurum.

?lginize çok te?ekkür ederim.
Normal kapasite kullan?larak çölmesi gerekmektedir.

Aslında bu soruyu Üniversitelerdeki Profesörlere çözdürmek lazım.
Eğer bilsem ki Teorik Kapasite Baz Alınması yönünde görüş bildiren bir uzman kitlesi var ; dava açardım ve hakkımı arardım. Ama ..

Bilmiyorum en basiti kabullenmek galiba.

Ama ben ve diğer arkadaşların hakkının yendiğini düşünüyorum arkadaşlar.

Neyse . Herkese başarılar . Herşey gönlünüzce olsun.

değerli kardeşim
teorik kapasite konusunda
görüş bildiren hocalar var
bak ne diyor ikinci soruda dimm belirtilmemişse %100 olması zorunlu değildir. YANİ OLADABİLİR!
AHH AAHH
NEYSE BEN ARTIK BİŞEY DİYEMİYORUM
HAYIRLISI

Eğer biz dilekçemizde zorunludur değilde ( DİMM için açık ifade yokken % 100 tamamlanmış kabul EDİLEBİLİR olması sanırım gözden kaçırılmıştır.) demişsek kibarca tabiki zorunlu değil denebilir.Yadırganamaz ki

DİMM ne zaman kesinlikle yüzde yüz alınır. Soru DİREKT İLK MADDE VE MALZEME üretimin başında kullanılmaktadır derse DİMM i ozaman %100 alırmamız gerekir kesinlikle .Bu ifade yokken DİMM %100 alınır diye tutturusak hata kimde olur.

Ben DİMM in tamamlanma derecesini %100 aldım ama bu benim doğru bildiğim bi yanlış tabiki. Neye göre böyle aldın derseniz ben açık ifade olmadığı için aldım.Doğrumu değil çünkü şimdi anlıyorum ki DİMM için açık ifade yokken %100 almak doğru değil yani yüzde yüzde olabilir olmayada bilir öyle aldığım içinde soru çözülemedi tabiki.Ama beynime öyle bir işlemişki dimm verilmezse %100 dür diye fasit daire misali o düşünceden çıkamadım haliyle.

AMAN HAYIRLISI DİYELİM ARTIK
BENİM SORUDA NEREDEN GİTTİ BEN BİLE UNUTTUM ARTIK
SONUÇTA HEPİMİZ BU DÖNEM ÇALIŞIP AYRICA BOL BOL DUA ETMELİYİZ BENCE
SON HAKKI OLANLARA SABIR BEN SINAVDA ÖYLE RAHATTIM Kİ
AMA BU SINAVA GİREBİLİR MİYİM BİLMİYORUM HEYECANDAN :)
AMAN BOŞ VERİN HAYIRLISI HEPİMİZ İÇİN

Ben soru kağıdını görünce ister inanın ister inanmayın kulaklarımda güp güp diye kalp atışımı duydum valla bu ne beee dedim sanki smmm sınavı değil FEAR FACTOR mübarek. Hele çıkarken karanlık olmuştu camda kendimi bi gördüm surat pancar gibi kulaklara kadar kırmızı olmuşum.Benim gibi Cevval Celal bi kadını bile bu hale getirdiler ya helal olsun şu iş bi bitsin psikoloğa gidicem valla üstümde garip bi baskı oldu pıstım resmen.

san hak veriyorum erin gerçekten bu iş bitince bir doktora gitmekte fayda var.ben sınavda öncelikle kapasite olayını farketmedim ve normal kapasiteye göre çözdüm.sonra kontrol ederken 10.000 i farkettim ve düzelttim teorik kapasite yaptım.sonra kabus dakikalar başladı teorik mi normal mi?soru kağıdının heryerine sıkıntıdan bu iki kelimeyi karalamışım.artık son dakikalardı.elime silgiyi aldım ve normal yapmak üzere silecekken bir anda vazgeçtim apar topar toparlandım ve bu baskıdan kurtulmak için kendimi dışarı attım doğru wc ye gittim 5 dk. yüzümü yıkadım.aklımda hep dışarı çıktığımda elime tutuşturulacak cevap anahtarı vardı acaba normal mi? teorik mi? ve o günden düne kadar beynimin içinde her saniye bu soru dolaştı ama her saniye.neyse ki artık en azından bu belirsizlik sona erdi.bu ikici girişimdi ilk girişimde 6 ders verdim ama samimi söylüyorum bukadar stres yaşamadım beklerken.artık hepimiz için hayırlısı...umarım martta onlarda biraz ders çıkarmış olur.

ya adamlar mümkemmel kelime oyunu yapıyor hata demiyor husus diyor. Sorunun çözümne engel demiyor Etki etmez diyor. Ve bir gün boyunca cevabı inceledim adamlar -de -da bağlacını bile doğru kullanmışlar yaaa inanılmaz bi şey.Soruda da aynı kelime oyunları var özellikle 2. soruda. Evet 7/a da bi sistem 7/b de ikiside legal (yerli malı yurdun malı herkes bunu kullanmalı hesabııııı). Uygun veya değil ama kullanılan bi sistem küçük imalat işletmeleri kullanabilir yasak değil ama 7/b uyguluyorsa imalat defteride tastik ettirmek ve tutmak zorunda o yüzden çoğu işletme küçük büyük farketmiyo 7/a uyguluyor bide imalat defteri ile uğraşmayayım diye. O bakımdan salt 2. soruda hatalı diyemeyiz sadece acaip kelime oyunları var orası ayrı.Bi de türkçe kursunua mı gitsek acaba :D